Schoonmaakster inhuren: waar op letten?

Gescreende huishoudelijke hulp in Aalten

In Nederland werkt nog steeds het merendeel van alle huishoudelijke hulpen ‘zwart’. Hoeveel hulpen er precies zwart werken is tot op heden onduidelijk. De moeilijkheid ligt er hierin dat veel huishoudelijke hulpen contant worden betaald voor hun werkzaamheden. Wanneer de hulp deze inkomsten niet doorgeeft bij de Belastingdienst, weet niemand hier iets van en wordt er ook geen loonbelasting afgedragen. Dat lijkt op het eerste gezicht ideaal, maar wat gebeurt er wanneer de hulp ziek wordt? En wie is er verantwoordelijk bij schade in huis (bijvoorbeeld bij het omstoten van een vaas)? Op dat moment heeft een ‘zwarte’ huishoudelijke hulp geen poot om op te staan!

Hoe is de situatie nu?

Het probleem van huishoudelijke hulpen die ‘zwart’ werken, is bij de overheid al langere tijd bekend. Om de onderkant van de samenleving te stimuleren, heeft de overheid daarom in 2007 de speciale "Regeling dienstverlening aan huis" in het leven geroepen. Deze regeling maakt het mogelijk voor particulieren om eenvoudig een 'witte werkster' in te huren voor huishoudelijke taken. Dankzij deze regeling hebben schoonmaaksters wél recht op doorbetaling bij ziekte (70 % voor 6 weken), vakantiegeld en een wettelijk minimumloon van €9,50 per uur. De werkgever wordt daarbij echter niet opgezadeld met wettelijke verplichtingen.

1.1 ‘Regeling dienstverlening aan huis’ voor particulieren

Dankzij de "Regeling dienstverlening aan huis"  is het voor particulieren aantrekkelijk gemaakt om een ‘witte’ schoonmaakster in te huren. Het betreft dan allerlei werkzaamheden in en om het huis van een particuliere opdrachtgever. Een voorwaarde van deze regeling is dat een dienstverlener maximaal 3 dagen per week bij een opdrachtgever mag werken. Het is dus wel mogelijk om meerdere dagen bij verschillende (particuliere) huishoudens te werken!

Wat betekent dit voor de huishoudelijke hulp?  Ook als hulp in de huishouding levert de ‘regeling dienstverlening aan huis’ veel voordelen op:

  • Minimumloon (minimaal €9,50 per uur)
  • Doorbetaling bij ziekte + 8% vakantiegeld
  • Veilige en gezonde werkomgeving

Wel ben je als hulp verplicht om zelf jouw inkomsten van het huishoudelijke werk door te geven tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Ook dien je 5% Zorgverzekeringswetpremie af te dragen. Je bent niet verzekerd bij ziekte, de Wet werk en inkomen en werkeloosheid. Bij het UWV is het wel mogelijk om je hiervoor te verzekeren. 

Wat betekent dit voor de particuliere opdrachtgever? 

Als (particuliere) opdrachtgever hoeft u geen loonbelasting of andere premies te betalen. Het is niet verplicht om op te geven dat er iemand bij u in huis werkt en er is géén ontslagvergunning nodig. Wel dient u als werkgever een opzegtermijn van 1 maand in acht te nemen.

Daarnaast heeft de hulp recht op 8% vakantiegeld, vier weken doorbetaalde vakantie en doorbetaling bij ziekte (maximaal 6 weken 70% van het loon). Ook bent u verantwoordelijk voor een veilige en gezonden werkomgeving. Doet u dat niet? Dan kunnen eventuele medische kosten en gederfde inkomsten op u verhaald worden.

Dit klinkt als veel werk als werkgever. Daarom kiezen veel huishoudens ervoor om te kiezen voor een bemiddelingsbureau bij hun zoektocht naar een hulp. Ook is het mogelijk om een huidige ‘zwarte’ hulp ‘wit’ te laten werken via een bemiddelingsbureau.

1.2 Bemiddelingsbureau voor huishoudelijke hulpen

Bent u op zoek naar een schoonmaakster/huishoudelijke hulp? En wilt u zeker weten dat u een betrouwbare hulp in huis haalt? In Nederland zijn er meerdere bemiddelingsbureaus die hierop inspringen. Zo ook Huiscleaning. Huiscleaning werkt uitsluitend met gescreende hulpen. De onderdelen integriteit en betrouwbaarheid staat hierbij centraal. Voor de screening van de hulp betaalt u een eenmalig bemiddelingsbedrag van €34,95. Mocht de hulp niet goed bevallen of binnen 6 maanden stoppen? Dan gaat Huiscleaning kosteloos op zoek naar een nieuwe huishoudelijke hulp. 

1.3 Schoonmaakster voor bedrijven 

Ook veel bedrijven zijn op zoek naar een schoonmaakster. De ‘regeling dienstverlening aan huis’ is echter uitsluitend bedoeld voor particuliere huishoudens. Bedrijven kunnen daarom geen hulp inschakelen via deze regeling. Hiervoor zijn speciale zakelijke constructies nodig, waarbij de huishoudelijke hulp wel in loondienst komt. Via Bedrijfcleaning kunnen bedrijven (aan huis) een schoonmaakster inhuren. De bemiddelingskosten bedragen €39,95. Het uurtarief voor de huishoudelijke hulp is €21,- (exclusief BTW). 

 

 

Beoordeling

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 - 752 beoordelingen