Ramen reinigen zonder strepen

Stel jij het zemen van de ramen ook altijd uit, omdat je het zo’n vervelend klusje vindt? Met onze tips is het reinigen van de ramen zo gepiept en kun je daarna weer naar buiten kijken! 

 

Waarmee ramen wassen?

Ramen lappen is niet zo lastig als dat je misschien denkt. Met een aantal simpele tips heb je zo weer stralend schone ramen, zonder strepen! Reinig de ramen wanneer de zon niet schijnt. Anders droogt het schoonmaakmiddel zo snel op, dat je strepen krijgt. Dat wil je natuurlijk niet. 

Wat heb je nodig?

- Emmer

- Warm water

- Scheut afwasmiddel

- Spons

- Zeem

- Trekker

- Krantenpapier

Maak een sopje van warm water met een scheut afwasmiddel. Sop hiermee de ramen in, zo haal je het meeste vuil weg. Daarna trek je de ramen van boven naar beneden droog met een trekker. Stop niet halverwege, maar maak lange banen! Als je halverwege stopt zal je sowieso strepen krijgen. Maak de trekker tussendoor steeds schoon met een lichtvochtige zeem. Indien nodig herhaal je deze stappen, wanneer je ramen erg vuil zijn.  

Mocht je nu tóch strepen zien op je ramen, dan kun je een prop krantenpapier pakken en de strepen wegboenen. 

 

Ruiten wassen: 2 andere mogelijkheden

Er zijn overigens nog meer manieren om je ramen streeploos schoon te krijgen. Sommige manieren lijken misschien een beetje vreemd, maar als het werkt, dan werkt het!

1. Reinig de ramen met een gesneden ui

Pak een emmer met lauwwarm water en doe daar een gesneden gepelde ui in. Maak hier de ramen mee schoon en trek het vervolgens droog met een trekker. Gegarandeerd schone ramen, zonder strepen! Veel mensen zweren bij deze schoonmaaktip.

2. Schoonmaken met azijn

Een andere manier voor het reinigen van de ramen, is een scheut azijn bij een emmer water te doen en daar de ramen mee te reinigen. Je ramen zullen weer blinken als nooit tevoren! 

Sommigen adviseren de ramen schoon te maken met spiritus, hier waarschuwen wij echter voor. Als je dit vaak doet, zal er namelijk een blauwe waas ontstaan die je niet meer zo makkelijk weg krijgt. 

 

Zoveel tijd hoeft het dus niet te kosten om de ramen te reinigen en de meeste middelen heb je waarschijnlijk al wel in huis! Kun je toch wel wat extra hulp gebruiken, kun je natuurlijk altijd een gescreende huishoudelijke hulp inschakelen!

 

Waardeer dit blogbericht:
Wc schoonmaken: hét stappenplan voor een smetteloo...
Vaatwasser schoonmaken – Zo makkelijk doe je dat!
 

Reacties

Gast - Gerrit op donderdag 07 februari 2019 22:17

Dank u wel voor de tips. Het wassen van ramen heb ik vaak als een lastig karweitje ervaren en daarom werd dit ook uitgesteld. Ik denk dat het nu beter zal gaan dankzij uw tips.
Gerrit

Dank u wel voor de tips. Het wassen van ramen heb ik vaak als een lastig karweitje ervaren en daarom werd dit ook uitgesteld. Ik denk dat het nu beter zal gaan dankzij uw tips. Gerrit
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 25 mei 2019