Last van katten- en/of hondenharen? Lees hier hoe je je huis haarvrij kunt maken!

Als groot dierenliefhebber, vind ik huisdieren natuurlijk geweldig. Maar die haren blijven eigenlijk wel een groot minpunt. Herken jij dit ook? Lees dan hier dé tips om katten- en hondenharen te verwijderen. 

1. Haren voorkomen

Zonder meteen een naaktkat aan te schaffen, kun je haren van je huisdier in huis ook zoveel mogelijk voorkomen. Borstel je kat of hond daarom altijd buiten. Hoe vaak moet je dit doen? Dit verschilt heel erg per ras. Een langharige vacht heeft uiteraard meer verzorging nodig en zal ook vaker moeten worden gekamd.

2. Raamwisser

Met een raamwisser maak je niet alleen je ramen goed schoon, maar ook de meubels waar je huisdier graag en vaak op zit! Maak de raamwisser een beetje nat en haal de wisser vervolgens langs de bank of stoel. Je verzamelt zo een hele dot met haar, die je meteen in de prullenbak kunt doen. 

3. Rubberen handschoenen

Voor het trucje hierboven beschreven, kun je ook in plaats van de raamwisser, rubberen handschoenen gebruiken. Maak ze een beetje nat en ga langs de meubelstukken. De haren blijven achter op de handschoenen. Je kunt met de handschoenen ook langs je kleding gaan, voordat je de deur uit gaat, werkt perfect! 

4. Stofzuigen

En dan bedoelen we niet perse dat je de stofzuiger langs Minoes moet halen (kan ook!). Je kan dus een speciale stofzuigermond aanschaffen waarmee je gemakkelijk de haren kunt verwijderen in huis. 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1203 Hits
0 reacties

Is jouw huis al lente-proof?

Het is weer lente! Ben jij al begonnen aan de grote voorjaarsschoonmaak of stel je dit maar steeds uit? Test hier of jouw huis al helemaal klaar is voor de lente of dat er nog wel wat werk aan de winkel is!

 

1. Als ik naar de ramen kijk, zie ik: 

A. Dan kan ik er goed door heen kijken en zijn ze helemaal streeploos. Ik heb ze van de week nog gezeemd. 

B. Ik kan er door heen kijken, maar daar houdt het wel mee op. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst de ramen heb gezeemd. 

C. Dat de ramen wel toe zijn aan een schoonmaak, ik heb ze ongeveer een half jaar geleden voor het laatst gezeemd... Is dat vogelpoep?!

 

2. Als ik thuis kom na een dag werken, dan: 

A. Kom ik thuis in een heerlijk opgeruimd huis. 

B. Ik krijg de deur maar amper open, wat een rotzooi achter de deur!

C. Ga ik op de bank zitten, maar ik heb het idee dat ik nog zoveel moet doen in huis! 

 

3. Mijn kledingkast:

A. De kleding van dit seizoen hangt en ligt netjes in de kast. Kleding die ik al langer dan een jaar niet meer aan heb gehad, heb ik in dozen gestopt. Die kunnen weg. 

B. Is volgepropt met oude kleding. Hé wat is dit? Deze broek is al wel tien jaar oud! Kijken of hij nog past…

C. Is redelijk opgeruimd, er hangt ook wat over de stoel in de slaapkamer. 

 

4. Ik ga een lekker nieuw recept uit proberen:

A. Alle ingrediënten en spullen kan ik makkelijk terugvinden in de keuken, heerlijk als het zo geordend is! 

B. Shit, waar heb ik de ovenschaal nou gelaten…Die heb ik toch laatst gekocht? Oei, deze melk is al een paar dagen over de datum...Laat maar, ik bestel wel iets! 

C. Eerst maar even de vaat van vanochtend afwassen, dan kan ik beginnen. 

 

5. Zo, naar bed:

A. Wat ruikt mijn bed toch heerlijk! Ik ben waarschijnlijk zo vertrokken.

B. Hé wat is dit? Bah een oude sok, wat doet die nou weer hier? 

C. Misschien moet ik binnenkort toch maar even mijn dekbedovertrek verschonen...Muf!

 

6. In mijn woonkamer:

A. Staan prachtige bloemen in een vaas. Ook heb ik wat nieuwe, kleurige accessoires gekocht. 

B. Kom ik liever niet. 

C. Kan op zich wel een doekje doorheen, een beetje stoffig is het wel. 

 

Heb je voornamelijk A ingevuld?

Yes jij bent er klaar voor hoor! Heerlijk schoon is jouw huis. Jij kan nu lekker van het lente-weer genieten op het terras!

Heb je voornamelijk B ingevuld? 

Oei, jij bent nog wel even bezig! Misschien toch maar een hulp inschakelen via Huiscleaning? ;) Schoonmaken is zeker niet jouw hobby, het is daarom waarschijnlijk een beter idee dat je het uit handen geeft. 

Heb je voornamelijk C ingevuld? 

Het kan er mee door, maar misschien kan jij nog wel wat schoonmaaktips gebruiken. Lees even de voorjaarsblog van vorig jaar door! 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1146 Hits
0 reacties

Hoe vaak moet je eigenlijk schoonmaken en wassen?

Regelmatig wordt hier het schoonmaken een weekje overgeslagen, want het is nou eenmaal niet een van de leukste taken. En hoe vaak verschoon jij bijvoorbeeld je dekbedovertrek, iedere week of eens per twee weken? Wij hebben opgezocht hoe vaak je nou eigenlijk moet schoonmaken en wassen, om te zorgen voor optimale hygiëne. Doe jij het al zo structureel?

Iedere dag

  • Aanrecht poetsen
  • De was doen
  • De keuken stofzuigen
  • De afwas
  • Bedden opmaken

Wekelijks

  • Bedden verschonen
  • Keukenvloer dweilen
  • Binnenkant magnetron schoonmaken
  • Stofzuigen
  • Badkamer schoonmaken
  • Gooi het eten weg dat over de datum is

Maandelijks

  • Koelkast leegmaken en helemaal schoonmaken
  • De molton van het bed wassen, matrassen luchten (bij een open raam) en omdraaien
  • Je vaatwasmachine en wasmachine schoonmaken

Ieder half jaar

  • Diepvries ontdooien en schoonmaken
  • Neem de radiatoren af met een doekje en maak ze ook van binnen stofvrij
  • De ramen wassen (oké, het ligt er natuurlijk wel aan hoe vies de ramen zijn… wellicht dat je dit tóch wat vaker moet doen) 

Anders 

  • Bh’s kun je het beste na drie, vier keer dragen, wassen (in een speciaal waszakje), afhankelijk van je activiteiten van de dag. Overigens is het niet slim om je bh na één keer dragen weer terug te leggen in de kast, dan trekt het zweet erin. En nog vaker wassen is helemaal niet slecht, integendeel, je brengt zo de elasticiteit weer terug!
  • Was één keer per 3 maanden je douchegordijn.
  • Een vaatdoekje was je uit (of gooi je weg) zodra het begint te ruiken. Dus na twee, drie keer gebruiken ongeveer.
  • Twee keer per week de wc schoonmaken is zeker aan te raden.
  • Eens per twee maanden dien je je kussen uit te wassen. Een vies feitje: wist je dat je ongewassen kussen maar liefst 16 verschillende soorten schimmels kan bevatten?!
  • Was jaarlijks je gordijnen uit. 
Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
9666 Hits
0 reacties

Zo verwijder je de meest voorkomende vlekken uit kleding!

Vlekken blijven vervelend, vooral met jonge kinderen zijn vlekken waarschijnlijk een dagelijks probleem. We zijn daarom op zoek gegaan naar handige tips voor het verwijderen van verschillende vlekken!

Aardbei

Behandel de vlek met een sopje en daarna deppen met een beetje ammonia met water.  Doe dit wel direct, anders wordt het erg lastig de vlek er nog uit te krijgen! Je kan de plek ook insmeren met scheerschuim en daarna wassen in de wasmachine óf kokend water over het kledingstuk gieten.  

Bloed

Bloed kun je perfect verwijderen met melk. Giet wat melk over de vlek en wrijf het vervolgens weg met een droge doek.  

Gras

Smeer de vlek in met groene zeep en vervolgens gewoon wassen in de wasmachine.

Inkt

Ook hier dep je, net als bij bloedvlekken, de vlek goed in met melk. Even laten intrekken en daarna het kledingstuk in de wasmachine. 

Kauwgom

De kauwgom insmeren met pindakaas, nachtje in de diepvries en de volgende dag kan je de kauwgom er zo af halen. Gooi het kledingstuk daarna nog wel in de wasmachine.  Ook kan je het stuk waar de kauwgom op zit in kokend water hangen, daarna komt het er zo af.

Lippenstift

Heb je een lippenstiftvlek? Dan nooit wrijven! Dan trekt het er alleen maar meer in. Dep de plek met babydoekjes, en daarna gewoon in de wasmachine.  Ook kan je de vlek indeppen met afwasmiddel.

Nagellak

Giet een druppeltje nagellakremover over de vlek en ga er voorzichtig met een doekje over. De vlek zal zo verdwijnen. Pas wel heel goed op, want niet iedere stof kan goed tegen de remover en zal alleen maar lelijke vlekken achterlaten. Dan kun je beter remover zonder aceton gebruiken. 

Tomatensaus

Smeer tandpasta op de vlek en gooi het kledingstuk in de wasmachine en was het zoals je gewend bent.

(rode) wijn

Strooi wat zout op de plek, goed indeppen en laten intrekken en het kledingstuk wassen. De plek verdwijnt als sneeuw voor de zon! 

Zweet

Last van gele zweetplekken in je witte shirt? Smeer de plekken in met glansspoelmiddel voor de vaatwasmachine, laat het een paar uur intrekken en stop het shirt in de wasmachine. Misschien verdwijnt de plek niet meteen en zal je de stappen een aantal keer moeten herhalen. In plaats van glansspoelmiddel kun je ook groene zeep gebruik. 

Schijnt het zonnetje? Hang het kledingstuk buiten. De zon heeft een verblekend effect, en de lichtere gele plekken zullen dan ook verdwijnen. 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
3151 Hits
0 reacties

Vandaag gesloten, morgen weer bereikbaar

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
985 Hits
0 reacties

Behind the scenes: interview met Bas Tolenaar

Een aantal jaar geleden ben jij met het idee gekomen om Huiscleaning op te richten. Wij kennen jou natuurlijk best wel goed, wij zien jou immers bijna iedere dag. Maar de klanten en huishoudelijke hulpen van Huiscleaning zullen ook vast reuze benieuwd zijn naar jou. Mag ik jou daarom wat vragen stellen?

Natuurlijk, kom maar op! 

Hoe ben je zo bij het idee gekomen om Huiscleaning op te richten?

In 2004 werkte ik bij een schoonmaakbedrijf als bijverdienste. Dit deed ik op zaterdag, naast mijn studie. Een familielid vertelde mij toen dat ze op zoek was naar een huishoudelijke hulp voor bij haar thuis. Zo is eigenlijk het idee ontstaan; het schoonmaakbedrijf leverde namelijk niet aan particulieren. Ik kon zoiets best zelf gaan organiseren.

Ik ben best handig met het maken van websites, ik ben toen naast de zoekadvertenties in de krant ook via internet gaan zoeken naar klanten en huishoudelijke hulpen. In het begin maakte ik ook nog zelf schoon bij verschillende gezinnen in Breda, maar later heb ik ook studenten ingezet. Dat liep eigenlijk wel goed en langzamerhand kreeg ik ook aanmeldingen van buiten Breda.

Het bedrijf heette toen Homecleaning. Naast huishoudelijke hulp, konden klanten ook andere diensten afnemen zoals oppas en dergelijke. Later bedacht ik Huiscleaning, een iets ander concept, waar er per gewerkt uur betaald wordt in plaats van een abonnement zoals bij Homecleaning. 

Ja en nu zijn we hier! Aardig gegroeid natuurlijk de afgelopen jaren. Wat denk jij dat de sleutel is tot het grote succes van Huiscleaning?

Waarschijnlijk is dat het uurtarief, we zijn natuurlijk best voordelig. Vooral ook als je kijkt naar andere aanbieders. Maar waar we zeker om bekend staan is de snelheid: je plaatst snel en gemakkelijk een aanvraag en vaak hebben we binnen een aantal dagen een hulp beschikbaar. En we hebben natuurlijk een goede klantenservice!

Wat is, naast het tarief, nog meer een verschil tussen Huiscleaning en andere aanbieders?

We werken landelijk en kunnen vrijwel overal huishoudelijke hulpen leveren. De meest bijzondere plaatsnamen, waar wij het bestaan niet van wisten, zijn al weleens langsgekomen (Grootegast, Ohé en Laak). En we hebben een uitgebreide klantenservice, we zijn op heel veel manieren te bereiken (WhatsApp, mail, telefonisch, live chat). Extra zaken zijn ook goed geregeld: aanvullende verzekering bij schade, maar ook de mogelijkheid voor een invaller als de vaste hulp eens niet kan. 

Je doet het werk nu natuurlijk al weer een tijdje, wat zijn voor jou de hoogtepunten geweest de afgelopen jaren?

Er zijn eigenlijk zoveel hoogtepunten geweest, maar wat ik toch wel heel leuk vind, is dat ik dit vroeger echt als bijverdienste deed en het nu inmiddels zo groot is. Dat is dus mooi maar even gelukt en daar ben ik wel heel trots op. Vooral de afgelopen drie jaren zijn we behoorlijk gegroeid, tot 2013 werkte ik nog vanuit huis, maar inmiddels zitten we nu met 10 medewerkers op kantoor. 

En de afsluitende vraag: hoe zie jij Huiscleaning over 5 jaar?

De grootste van Nederland! Als we dat al niet zijn, haha! We bieden nu ook tuin- en klushulp aan en oppas, maar dat moet dan eigenlijk net zo groot worden als Huiscleaning en wellicht wordt het dan in de toekomst aangeboden als één geheel. Mijn streven is ook wel om constant de tijd vooruit te zijn en nieuwe ontwikkelingen toe te passen. Ik vind het daarbij belangrijk dat we het klantencontact blijven behouden.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1158 Hits
0 reacties

6 meest voorkomende schoonmaakfouten

We denken allemaal heel goed te weten hoe we moeten schoonmaken. Toch zijn er een aantal missers waar vrijwel iedereen zich aan schuldig maakt. Hierdoor maak je je huis vaak nóg viezer en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Lees hieronder hoe je dat kunt voorkomen! 

 

1. Wc-borstel meteen terugplaatsen

Je wc-borstel heeft het al zo zwaar te verduren, ben er eens wat liever voor! Daarom is het advies om regelmatig (het liefst na ieder gebruik) de wc-borstel af te spoelen en hem minstens vijf minuten te laten drogen, voordat je hem terug zet in de houder. Zo krijgen bacteriën minder kans om zich te verspreiden. 

2. Ramen zemen op een zonnige dag

Ga op een lekkere zonnige dag maar gewoon op het terras zitten, want de ramen zemen is dus absoluut niet aan te raden! Als het warm is, drogen schoonmaakproducten en water sneller op. Hierdoor krijg je vlekken op je ramen. Hierdoor zien de ramen er vettig uit en dat wil je natuurlijk niet hebben.

3. Overmatig gebruik van schoonmaakmiddel

Het woordje ‘te’ is nooit echt positief, gebruik daarom nooit té veel schoonmaakmiddel. Het ruikt misschien wel lekker, maar door te veel schoonmaakmiddel te gebruiken, beschadig je vaak je meubels en het laat alles plakken. Vaak is een klein drupje wel genoeg. 

4. Oude spons of vaatdoekje gebruiken

Een spons kun je beter maar twee of drie keer gebruiken, want anders is het gewoonweg een bron van bacteriën. Je kunt de spons voor gebruik het beste even een minuutje in de magnetron doen en zodra hij begint te stinken: meteen weggooien. Een vaatdoekje kun je op 60 graden wassen in de wasmachine. 

5. Schoonmaken zonder handschoenen

Schoonmaakmiddelen tasten je handen ontzettend aan door alle chemicaliën die er in zitten. Je kunt daarom beter rubberen handschoenen gebruiken bij de schoonmaak. En voor de vrouwen onder ons: je wilt je nagels natuurlijk ook mooi houden, door overmatig gebruik van schoonmaakmiddelen worden je nagels broos. Handschoenen aan dus!

6. Verkeerde volgorde

Hup! Beginnen en dan ben je er vanaf. Helaas werkt het zo niet helemaal, je dient wel van tevoren een béétje na te denken waar je eerst begint. Zo is de regel: eerst stoffen en dan stofzuigen. Maar wat dacht je van het afstoffen? Als je met een doekje van links naar rechts gaat en weer terug, zit het stof alsnog precies op dezelfde plek. Je kunt dus beter in een S- of Z- vorm stoffen, zo krijg je een veel schoner oppervlak. 

Zeg eens, maak jij je weleens schuldig aan een van deze misstappen? 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
975 Hits
0 reacties

Deze dingen kunnen wél in de vaatwasser!

Uit eigen ervaring ben je er misschien achter gekomen welke dingen nou níet in de vaatwasser kunnen (oeps…). Maar, er zijn juist heel veel dingen – niet altijd vanzelfsprekend- die wél in de vaatwasser kunnen. Let wel op, sommige dingen durven wij écht niet in een vaatwasser te doen, dus denk goed na voordat jij het wél gaat doen. Op eigen risico dus!

 

1. Kinderspeelgoed 

Speelgoed wordt regelmatig door kinderen in de mond gestopt en dat is natuurlijk niet zo heel hygiënisch. Doe het (plastic) speelgoed daarom in de vaatwasser en het is weer lekker schoon!

2. Schoenen en slippers van kunststof

Vrijwel alle plastic schoenen en slippers kunnen goed in de vaatwasser. Leren schoenen dus absoluut niet! Maar ook schoenen van stof (bijvoorbeeld All stars schoenen), kun je gewoon in de vaatwasser doen. Zorg er wel voor dat de schoenen goed vast zitten in de vaatwasmachine, zet ze bijvoorbeeld vast met een wasknijper.

3. Afwasborstel

Je kan de afwasborstel prima na gebruik in de vaatwasmachine doen. Zo hoef je niet steeds een nieuwe te kopen. 

4. Tandenborstelhouder

Een tandenborstelhouder past natuurlijk goed in de vaatwasser. Soms is een houder wat lastig schoon te maken, maar de machine zorgt er weer voor dat het heerlijk schoon is. 

5. Frituurpan

Zolang het past, waarom niet? Zorg er wel voor dat al het vet/ olie van tevoren uit de pan is. 

6. Kinderstoel

De plastic kinderstoelen die uit elkaar te halen zijn, kunnen heel goed in de vaatwasmachine. Zo kan jouw kindje weer vanuit een schone stoel eten! 

7. Brillen

Oké, een duur montuur is niet verstandig, maar de goedkopere (kinder)brillen worden goed schoon in de vaatwasser. Doe de bril in het bestekbakje. Kijk wel eerst even of de bril niet voorzien is van een coating, want die zal verdwijnen in de vaatwasser.

8. Gereedschap

Kwasten, plamuurmessen en schepjes en dergelijke kunnen prima in de vaatwasser. 

9. Sierraden

Niet alle materialen kunnen goed tegen zeep uit vaatwastabletten, maar de meeste sieraden kun je in de vaatwasmachine doen. Als je twijfelt, dan niet doen!

10. Borstels en kammen

Eerst even alle haren uit de borstel/ kam halen natuurlijk, maar daarna gewoon in de vaatwasser. Krijg je niet al de haren uit je borstel of kam? Dan gewoon in de vaatwasser, maar daarna wel even de filter schoonmaken. 

11. Lenzenbakjes

Nou is een nieuw lenzenbakje natuurlijk niet zo duur, maar als je het gewoon in de vaatwasser kan doen, scheelt het natuurlijk weer! En het is uiteraard beter voor je ogen, als je je lenzen in een schoon lenzenbakje doet.

12. Prullenbak

Dan moet hij natuurlijk wel in de vaatwasser passen, maar anders kunnen je je prullenbak gewoon in de vaatwasmachine doen. Daarna ruikt hij weer heerlijk fris!

13. Oke dit vonden wij wel een hele gekke: aardappelen, bieten en wortels

Groentes worden dus mooi schoon in de vaatwasser. Maar gebruik natuurlijk geen vaatwastablet, want dat is niet zo lekker…

14. En dit is er ook niet een die wij zelf hadden kunnen bedenken: vis

Je schijnt zelfs hele maaltijden te kunnen bereiden in de vaatwasser! 

We hebben ook een filmpje gevonden waar je zelf kunt zien hoe een stuk vis bereid wordt in de vaatwasmachine. Inspiratie nodig? Kijk dan hier voor recepten. 

En, laat ons vooral weten als je dit hebt uitgetest. Wij zijn héél benieuwd!

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1220 Hits
0 reacties

In 5 stappen een opgeruimd huis!

Vóórdat je gaat schoonmaken, moet je je huis natuurlijk wel een beetje opruimen. Maar, hoe pak je dat aan? We hebben een aantal, zogeheten, opruim-hacks (trucjes) voor je opgezocht voor een opgeruimd huis! Want een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd!

1. Opruimactieplan

Allereerst is het natuurlijk wel handig om te kijken of je misschien wat spullen weg kunt doen. Hiervoor kun je onderstaand schema doorlopen.

 

2. Woonkamer

Als je het schema hebt doorlopen, dan de grote taak om alles eens goed op te ruimen. Laten we eerst beginnen met de woonkamer, want dat is natuurlijk ook waar je waarschijnlijk het meeste bent of belangrijker nog: waar je de visite uitnodigt. En wat een huiskamer vooral rommelig doet lijken, is waarschijnlijk al het speelgoed van de kinderen.

Dat rondzwervend speelgoed is natuurlijk erg frustrerend. Als jij ook niet je nek wilt breken, schaf dan een Ikea Expedit kast aan en koop wat mandjes waar je het speelgoed in kunt doen. Super handig en ziet er leuk uit! Zo lijkt het een bankje, je hebt alleen nog wat leuke kussentjes nodig.

En zie hier het resultaat!

3. Keuken

In de keuken kun je héél véél doen om wat orde te scheppen.

Zo kun je nog meer schoonmaakspullen kwijt door onder de gootsteen een stang met bakjes te bevestigen. Je kunt natuurlijk ook aan de binnenkant van een deur een schoenenopberger ophangen. In plaats van schoenen, kun je hier mooi alle schoonmaakflessen in kwijt.

Hieronder zie je wat voorbeelden. Je kunt ook zien hoe je de opbergkast onder je trap efficiënt kunt indelen, zodat je alle potjes e.d. kwijt kunt. Natuurlijk heel handig om in één overzicht te zien wat je allemaal in huis hebt.

 

4. Cadeaupapier, lintjes, kraaltjes, knoopjes

Weet jij ook nooit waar je je cadeaupapier moet laten? Misschien leg je het ergens op een kast, maar je hebt het waarschijnlijk liever uit het zicht liggen. En natuurlijk is het handiger om je cadeaupapier op dezelfde plek te bewaren als cadeaulintjes, scharen, verjaardagskaarten e.d.

Wat natuurlijk dé perfecte oplossing is, is om de binnenkant van een (kast)deur te gebruiken. Koop een aantal kruidenrekjes en bevestig die aan de binnenkant van de deur. In de rekjes kun je mooi wat potjes kwijt, waar je alle kleine dingetjes in kunt doen. Je kunt ook een losse stang kopen, waar je verschillende maten potten aan kunt hangen. Daar kunnen dan ook weer van alles in kwijt. Bij de Ikea kun je de zogeheten 'alleshouder' kopen (Variera). Dit is superhandig voor cadeaupapier, maar ook voor bijvoorbeeld plastic tasjes.

 

5. Hou het netjes

Hoe moeilijk het ook is, maar probeer het écht netjes te houden. Hou alles wat bij elkaar hoort, op één plek. Dan hoef je nooit ver te zoeken als je iets kwijt bent. Alle kleine spulletjes kun je ook altijd in weckpotten doen, dit ziet er ook leuk uit. Op internet staan heel veel creatieve manieren om op te ruimen, een goede tip is Pinterest.com.

Vind jij zo'n opbergbankje nou ook super leuk, maar ben je zelf niet zo handig? Je kunt via www.tuinklushulp.nl een handige Harry inschakelen! Geef je klus op en zij zoeken iemand die de klus kan klaren!

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1674 Hits
0 reacties

7 leuke feitjes en fabels!

Wist jij dat er een gevaarlijk gas vrij komt als je plast in een wc met bleekwater?

Dit en andere leuke feiten en fabels hebben wij voor jou verzameld! Waren ze bij jou al bekend?

1. Met warm water schoonmaken is beter dan met koud water

Niet waar. Heel veel reinigingsproducten komen juíst beter tot hun recht in combinatie met koud of lauwwarm water, behalve afwasmiddel. We begrijpen dat koud water niet erg lekker is aan je handen, dus wat dat betreft kan je beter lauwwarm water gebruiken.  Als je alléén water wil gebruiken (dus zonder schoonmaakmiddel), dan kan je wél beter heet water gebruiken. Dit doodt de bacteriën. 

2. Zuur verwijdert kalk

Waar. Zure reinigingsmiddelen zoals schoonmaakazijn kunnen kalk heel goed verwijderen. Hoe sterker het zuur, hoe beter deze een kalk verwijderende werking heeft. Middelen met een PH-waarde onder de 7, zijn zuur. Deze middelen tasten bijvoorbeeld ook de voegen aan, dus pas hier mee op. Anders kan er namelijk lekkage ontstaan. 

3. Kauwgom in je kleding kan je verwijderen met pindakaas.

Waar. Smeer pindakaas op het stuk kauwgom. Gooi het kledingstuk in de wasmachine, wassen op 40 graden en de kauwgom is eruit! Er blijft ook geen vetplek in je kleding zitten. 

4. Schoonmaakmiddelen zijn ongevaarlijk

Niet waar. Een voorbeeld hiervan is chloor. Er kunnen chloorgassen en chloramines ontstaan. Chloramines zijn chloor-stikstofverbindingen die de luchtwegen en ogen irriteren. Chloorgas is een erg giftig en bijtend gas dat kan vrijkomen als je bleekwater mengt met andere producten. Met name het toevoegen van zuren zorgt voor een chemische reactie. Wist je trouwens dat door in een wc te plassen waar bleekwater in zit, er ook giftig chloorgas ontstaat?

Je kan dus beter allesreiniger gebruiken of – nog beter-  ecologische middelen.

5. Een vrouwenbureau is viezer dan een mannenbureau 

Waar. Wij vrouwen denken vaak dat we heel hygiënisch zijn, maar helaas. Onze werkplek blijkt toch een bron van bacteriën . Dit komt vooral, omdat vrouwen vaak eten op hun bureau verzamelen en omdat we make-up op hebben. En ook al ziet het bureau van een vrouw er schoner uit (kom maar kijken hier op kantoor voor het bewijs!), door gebruik van cosmetica en handlotions blijven de bacteriën aanwezig. 

Vrouwen eten ook veel meer aan hun werkplek. Ook in de wintertijd is de hygiëne achter de bureaus slechter dan in de zomer, omdat vrouwen dan vaker binnen blijven om te lunchen.

Vrouwen zijn echter veel meer bereid om iets te doen aan de hygiëne op kantoor. Mannen nemen bijna nooit de moeite om wat schoon te maken en als ze dit dan tóch doen, gebruiken ze vaak een vuile doek waardoor het probleem enkel erger wordt.

6. De wc-bril is het meest vieze in het huis.

Niet waar. Het is echt zo: er zijn nog heel veel andere dingen in je huis die nóg viezer zijn dan je wc-bril. Wat dacht je bijvoorbeeld van je toetsenbord, je mobiele telefoon, je messen, deurknoppen, maar ook je hoofdkussen. En het meest vieze is je gebruikte vaatdoekje in de keuken! 

7. Van schoonmaken word je gelukkig 

Waar. Je hebt er misschien een ontzettende hekel aan, maar van schoonmaken schijn je dus gelukkig te worden. Ten eerste is het een stukje mentale ontspanning; afleiding van je drukke leven, door je helemaal te storten op het schrobben van bijvoorbeeld de wc-pot. Sowieso is beweging heel goed voor je mentale gezondheid en schoonmaken is natuurlijk ook bewegen. Tevens krijg je er ook bijvoorbeeld strakke benen van, dat is toch heerlijk! Dus snel van de bank af en schrobben maar! ;)

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1657 Hits
0 reacties

Laat je badkamer weer stralen!

Persoonlijk vind ik het schoonmaken van de badkamer wel één van de meest vervelende klusjes. Je bent -naar mijn gevoel- ellenlang aan het schrobben, voordat je ook maar een beetje resultaat ziet. 
Máár.... het schijnt dus makkelijker te kunnen. We zijn daarom op zoek gegaan naar een aantal tips zodat je snel en gemakkelijk kunt zorgen voor een blinkend schone badkamer!

Probeer jij ze ook uit?

1. Voegen weer stralend wit!

Last van bruin/ gele voegen? Maak dit schoon met een tandenborstel en wat bleek. Even laten intrekken, en vervolgens afspoelen met wat water. 

Wat misschien nóg makkelijker is: een plantenspuit vullen met een mengsel van water, bleek en soda. Aanbrengen, ook weer laten inwerken en afspoelen. 

 

2. Gele vlekken in douchebak of bad?

Citroensap zou hier perfect tegen werken! Spoel vervolgens na met koud water. 

Je kan je badkuip ook vullen met warm water en azijn. Dit even laten intrekken en na spoelen. 

 

3. Douchekop ontkalken

Vul een stevige plastic zak met 1/3 kop zuiveringszout en 1 kop witte azijn. Bind de zak om de douchekop heen en laat het één nachtje zitten. De volgende dag kan je even de kop naspoelen en een droge doek er langs halen. 

 

4. Zwarte tegels weer mooi zwart?

Heb je last van witte aanslag op je zwarte tegels? Volg dan dit stappenplan: 

- Schrob met groene zeep en een schuursponsje het meest hardnekkige vuil los

- Spuit met een plantenspuit gevuld met azijn, rijkelijk over de vloer heen. En laat het ongeveer een kwartiertje intrekken. 

- Neem met een Magic Eraser de donkere tegels af

- Wrijf vervolgens droog met een microvezel doek. 

- Laten drogen en desnoods de stappen herhalen. 

Na het schoonmaken kan je de tegels inwrijven met witte boenwas, dan blijven de tegels nog langer mooi. 

 

5. Laat je kraan weer glanzen.

Poets de kranen met een beetje tandpasta en neem het daarna af met een droge doek. Je kranen glimmen weer! 

 

6. Douchecabine

Er zijn verschillende manieren om opgedroogde waterspetters en kalk van de douchecabine te verwijderen. We sommen hieronder een aantal tips op: 

- Sop met afwasmiddel en een sponsje de douchecabine in en spoel het daarna af met water en maak het vervolgens droog met een handdoek.

- Daar hebben we ‘m weer: schoonmaakazijn in een plantenspuit. Royaal de cabine in spuiten en vervolgens na spoelen en afdrogen. 

En kalkaanslag voorkomen: na iedere douchebuurt de cabine droog trekken! 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
5318 Hits
1 reactie

10 snelle en handige schoonmaaktips

Het huis schoonmaken: we houden allemaal van een schoon huis, maar we besteden er liever niet te veel tijd aan. Daarom hebben wij een aantal snelle en handige schoonmaaktips gevonden voor allerlei schoonmaakklusjes! Opruimen en schoonmaken was nog nooit zo makkelijk. Lees snel en probeer ze uit! 

 

1. Kalk in de wc-pot

Kalkaanslag in de wc-pot komt regelmatig voor. Je hebt hier gelukkig allerlei handige tips voor. Een daarvan is een vaatwastablet in de wc-pot leggen, nachtje in laten weken en de volgende dag heb je geen last meer van de kalk. Ook kun je een aantal avonden achter elkaar een scheutje azijn doorspoelen. Na een aantal dagen zie je resultaat. 

Overigens schijnt cola ook goed te werken tegen kalk in de wc-pot. Deze tip hebben wij alleen zelf nooit geprobeerd, jij wel?

 

2. Lekker geurtje in huis 

Wat is er nou fijner dan een heerlijk ruikend huis? Strooi wat waspoeder op de grond en zuig dit vervolgens op met de stofzuiger. Je ruikt de heerlijke geur van de waspoeder meteen! 

Hou je van de geur van koffie? Je kunt ook wat oploskoffie opzuigen. 

 

3. Last van een stinkende prullenbak?

Strooi wat soda op de bodem van de prullenbak, voordat je een nieuwe vuilniszak in de bak doet. Soda absorbeert vieze geurtjes. Je kan ook in plaats van soda, kattenbakkorrels gebruiken. Dit heeft hetzelfde effect. 

Overigens kan je beter een wat kleinere prullenbak in de keuken neerzetten. Zo moet je vaker de zak verwisselen en voorkom je vieze geurtjes. 

 

4. Luxaflex / lamellen schoonmaken

Ook last van een stof – of vetlaag op je luxaflex of lamellen? Laat je bad vollopen met warm water en voeg wat Biotex (Groen) toe. Laat de luxaflex/ lamellen ongeveer drie kwartier in het bad weken en spoel het vervolgens af met water. Even afdrogen of föhnen en ze zijn weer helemaal schoon. 

Lamellen kun je ook schoonmaken met washandjes aan beide handen. Gebruik hiervoor ook weer een sopje van Biotex (Groen) en warm water. Herhaal dit vervolgens met washandjes zonder zeep, maar alleen met water. 

 

5. Hekel aan schoonmaken van de oven?

Je hebt een heerlijk gerecht klaar gemaakt in de oven, maar helaas is de oven ook behoorlijk vies geworden…Dit kun je voorkomen door je roosters en bakplaat standaard te bedekken met aluminiumfolie. Je hoeft dan alleen de folie te vervangen wanneer je iets hebt bereid in de oven. Dat scheelt weer een stuk werk met schrobben achteraf. 

Nog een handige tip: bedek de planken in de koelkast met plastic folie. Als er dan eens iets lekt, hoef je ook alleen de folie te vervangen. 

 

6. Blender schoonmaken

Doe een scheutje afwasmiddel en warm water in de blender. Paar minuten aanzetten, en hij is weer heerlijk fris! 

 

7. Last van haren in je vloerbedekking?

Heel leuk natuurlijk een kat of hond, maar altijd maar die haren! Haal een trekker langs je vloerbedekking en verzamel al de haren. Een super handige tip! 

 

8. Oeps… Vetplekken verwijderen

Oei! Je hebt olijfolie geknoeid op je nieuwe t-shirt!

Met een krijtje kun je gemakkelijk vetplekken verwijderen uit je kleding. Wrijf met een krijtje over de vetplek. De kalk zal het vet absorberen. Daarna kun je het wassen zoals je gewend bent en vervolgens is de vetplek eruit! 

 

9. Je strijkijzer weer net als nieuw!

Zorg ervoor dat er geen water meer in de strijkijzer zit en de stoomfunctie niet aan staat. Zet het strijkijzer aan op de hoogste stand. Strooi (best wel wat) zout op de strijkplank en ga er vervolgens met het strijkijzer over heen. Strijkijzer uitzetten, laten afkoelen en een doekje er langs halen. Klaar! 

 

10. Badkamer schoonmaken

Hoe maak je de badkamer schoon? Dompel wat watjes in bleek en leg die op de beschimmelde voegen in de douchecabine of in bad. Een nachtje laten inweken en vervolgens afspoelen met water. Restjes kun je verwijderen met een (oude) tandenborstel. 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
3795 Hits
0 reacties

Zo verwijder je thee-aanslag

Op kantoor drinken wij graag een kopje thee. Toch na een aantal keer uit hetzelfde kopje gedronken te hebben, heb je automatisch last van aanslag. Dit is niet zo zeer onhygiënisch, maar heel smakelijk ziet het er ook niet uit.  Wij zochten dé oplossing voor deze bruine vlekken in je kopje (én testten het uit!). Overigens is de beste tip: meteen afwassen als je thee hebt gedronken, maar goed, daar hebben we niet altijd zin in…

Wat heb je nodig?

  • Schuursponsje
  • Baking soda
  • Schoonmaakazijn
  • Tafelzout
  • Citroen

Manier 1: Baking soda

Baking soda is te gebruiken voor verschillende doeleinden bij schoonmaken. Maar werkt ook uitstekend bij het verwijderen van thee-aanslag. Maak je mok nat, zorg er vervolgens voor dat de binnenkant helemaal bedekt is met baking soda. Laat het een paar minuten intrekken. Gebruik vervolgens een sponsje om de vlekken weg te schrobben. Voilá, klaar! Nog wel even afwassen met normale afwasmiddel.

Manier 2: Schoonmaakazijn en tafelzout

Je gebruikt deze twee middelen eigenlijk op dezelfde manier als de baking soda, zoals hierboven beschreven. Maak de mok nat, bedek de plekken met azijn en zout, en schrob goed na. Let wel op dat je de mok hierna goed naspoelt met water, thee met azijnsmaak is niet zo lekker…

Manier 3: Citroen

Met een citroen kan je héél veel schoonmaken: magnetron, oven, snijplank, waterkoker enz. Ook helpt het erg goed tegen thee-aanslag. Doe wat zout op een citroenschil en schrob daarmee je theemok, tada en hij is weer als nieuw!

 Nu kan je weer genieten van een lekker bakje thee in een schone mok!

Conclusie: 

Uiteraard hebben wij het uitgetest. Ondanks de niet zo lekkere geur, werkt schoonmaakazijn toch wel het beste. Daarbij is het ook de goedkoopste oplossing en je kan schoonmaakazijn voor meerdere doeleinden gebruiken. Daarop volgend werkte de baking soda ook goed. De citroen ruikt natuurlijk lekker, maar viel qua resultaat best tegen. Zie hieronder het resultaat!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
2322 Hits
3 reacties

Schoonmaken typisch vrouwenwerk? Wel nee!

Hoi Albert! In juni 2016 was jij onze medewerker van de maand. Dat vonden wij natuurlijk al een goede reden om jou een keer te interviewen. Daarnaast zijn er ook maar weinig mannen via ons werkzaam. 

Nou, vertel! Hoe ben je nu eigenlijk bij Husicleaning terecht gekomen?

Dat ik in juni medewerker van de maand was, was voor mij een hele leuke verrassing! Bedankt nog daarvoor.

Ik heb jaren in Duitsland gewoond. Op een gegeven moment ontmoette ik mijn huidige partner; hij woonde echter in Nederland. Voor de liefde ben ik eigenlijk weer terug verhuisd naar Nederland. Toen moest ik hier op zoek naar een baan. Ik woonde toen in Utrecht. Natuurlijk had ik geen zin om achter de geraniums te zitten, ik ben immers al wel wat ouder, dus toen ben ik een beetje op internet gaan rondneuzen. Zodoende kwam ik bij een Thuiszorgorganisatie in Utrecht terecht. Na een aantal maanden ging ik samenwonen met mijn partner in Breda en toen kwam ik Huiscleaning tegen! 

Wat een romantisch verhaal. Je hebt dus in Duitsland gewoond! Wat deed je daar?

Dat klopt ja! In 2005 ben ik samen met mijn zoon naar Duitsland vertrokken. Voor die tijd was ik meubelontwerper in Harderwijk, wel 30 jaar lang! In Duitsland was ik huismeester. Ik onderhield de tuinen, deed wat schoonmaak werk en loste de elektra problemen op. Ik had het daar erg naar mijn zin.

En had je al eerder als huishoudelijke hulp gewerkt?

Nou als huismeester deed ik natuurlijk wel wat huishoudelijke taken, maar ik heb nooit eerder als huishoudelijke hulp gewerkt. 

Nu werk ik dus via Huiscleaning als huishoudelijke hulp en ook nog steeds in Utrecht. 

In Utrecht? Maar is dat niet een beetje ver?

Nee hoor, ik doe er 1 uur en 20 minuten over. Dat vind ik helemaal niet erg. Ik werk op de maandag en vrijdag in Utrecht. 

En wat is het verschil in werken via Huiscleaning en bij de Thuiszorgorganisatie?

In Utrecht werk ik voornamelijk bij mensen met een beperking, bij Huiscleaning gaat het om gezinnen of oudere mensen. Ik vind de afwisseling erg leuk. De ene keer heb je een gezellig praatje met een oudere meneer en de andere dag kan je lekker alleen het huis schoonmaken, omdat de klant aan het werk is. 

 En hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Iedere dag sta ik om 6 uur op, ik maak dan een lange wandeling met de hond. Vervolgens ga ik uitgebreid ontbijten. Helemaal fris en fruitig stap ik rond half 9 op de fiets. Soms fiets ik naar Rijsbergen, dat is een kwartiertje fietsen. De andere keer werk ik gewoon in Breda en is het wat dichterbij. Ik begin mijn werkdag eigenlijk altijd wel met een praatje met de mensen. Hoe is de week gegaan bijvoorbeeld. Vaak zijn de mensen, waar ik kom, helemaal alleen en die kijken er echt naar uit als ik kom. Na een minuut of 10 vraag ik of ze nog speciale wensen hebben voor die dag. Meestal krijg ik na een uur werken een lekker Brabants kopje koffie! 

Bijna altijd heb ik twee klanten op een dag.

Ha de Brabantse gezelligheid! En heb je ook een favoriete klant?

Het leukste vind ik natuurlijk als de mensen thuis zijn als ik kom werken. Dan kan ik een gezellig praatje maken. Mijn favoriete klant is waarschijnlijk wel een oudere meneer, van over de 80 jaar. 

En wat vind jij ervan dat niet veel mannen als huishoudelijke hulp werkzaam zijn?

Nou dat verbaast me eigenlijk. Ik hoor regelmatig mannen die niet aan werk kunnen komen, ik vind het dan vrij gemakzuchtig om niet in deze richting te zoeken. 

Mannen kunnen vaak ook wat extra's doen, het zwaardere werk. 

Ik hoorde eens van een klant dat ze dat nog nooit had gezien, een man die de ramen lapte. Waarop ik zei: 'Zo'n 80% van de ramenwassers is man!'. 

Haha daar heb je wel een punt. Jij vindt dit werk dus niet typisch vrouwenwerk?

Nee, kom op! Er zijn zoveel mannen die alleen zijn en zelf het huishouden moeten doen. Nee, dat vind ik een achterhaald idee.  

En tot slot: wat vind jij van het werken via Huiscleaning?

Fantastisch. Het is een luxe dat er altijd zoveel vacatures beschikbaar zijn. En ik vind het ook erg modern; via de computer. Bij de Thuiszorg werken ze nog veel met papier. 

Ook vind ik de manier van uitbetalen helemaal prima, dat gaat altijd perfect. In het inlogsysteem staan ook handige tips en je wordt best vrij gelaten. Nee, ik ben erg blij! 

Nou Albert, fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt. En jouw klanten boffen maar met jou! We hopen dat je nog heel lang via Huiscleaning blijft werken.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1100 Hits
0 reacties

Prijsstijging

Huiscleaning-nieuws-blog

Wij zijn constant bezig met het verbeteren van onze dienstverlening. 

Zo hoeft u bij langdurige ziekte van uw huishoudelijke hulp niet door te betalen. Wij regelen deze doorbetaling en zorgen dat u een invaller krijgt. 

Tevens hebben wij, sinds mei dit jaar, een aanvullende verzekering voor de huishoudelijke hulpen via Huiscleaning. Dat betekent wanneer er schade is aangericht door uw hulp en uw eigen verzekering deze schade niet of niet voldoende dekt, u aanspraak kan doen op onze aanvullende verzekering. 

Door deze én aankomende verbeteringen zijn wij echter wel genoodzaakt het uurtarief te verhogen. Het uurtarief van €12,80 wordt vanaf 1 januari 2017 daarom €12,95. 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
968 Hits
0 reacties

Behind the scenes!

U heeft allemaal weleens iets met Huiscleaning te maken gehad. Niet per se direct telefonisch, maar ook indirect, door bijvoorbeeld een kijkje te nemen op onze website. Maar wat speelt zich nu eigenlijk af achter de schermen bij Huiscleaning? Lees het interview met Huiscleaning medewerkers Geert en Selma!

 

 

Hoe zijn jullie bij Huiscleaning terecht komen?

Selma Twee jaar geleden heb ik de studie Communicatie & Informatiewetenschappen afgerond op de universiteit in Tilburg. Toen was ik op zoek naar een leuk bedrijf waar ik de theoretische kennis die ik had opgedaan, kon toepassen in de praktijk. Via de Startersbeurs ben ik terecht gekomen bij H-Cleaning B.V. H-Cleaning B.V. biedt sinds 2004 verschillende diensten aan voor particulieren, Huiscleaning is hier een concept van. 

Na een half jaar via de Startersbeurs ervaring te hebben opgedaan bij dit leerbedrijf, kreeg ik een jaarcontract aangeboden. Hier was ik natuurlijk super blij mee! De banen liggen namelijk niet voor het oprapen. 

Geert Ik heb de studie Toerisme succesvol afgerond in 2014. Ik werd kort daarna aangesproken door een teamgenoot van de voetbal of ik interesse had om bij zijn bedrijf te werken als online marketeer. Dat leek me wel wat. Soms lopen de dingen wat anders; in de toekomst zou ik misschien nog wel in de toerisme willen werken, maar nu heb ik het goed naar mijn zin bij Huiscleaning. 

Wat is jullie functie bij Huiscleaning?

Geert Mijn functie is nu online marketeer, daar ben ik ook voor aangenomen, maar zo ben ik niet begonnen. In het begin was ik echt alleen verantwoordelijk voor het klantencontact en bracht ik vraag en aanbod bij elkaar. Toen ik begon, stond Huiscleaning nog echt in de kinderschoenen. Toen we resultaat zagen, kreeg ik nieuwe collega’s. Sindsdien doe ik de marketing, totaal iets anders dan mijn vooropleiding! Ik heb dit echt geleerd door heel veel te doen, boeken te lezen en cursussen te volgen. 

Selma Ik ben werkzaam als communicatie- & marketingmedewerker. Dat wil zeggen dat ik onder andere huishoudelijke hulpen werf, vraag en aanbod bij elkaar breng, contact heb met klanten én teksten schrijf voor op de website. 

Hoe ziet jullie werkdag eruit?

Selma Mijn dag begint natuurlijk met een kop koffie. Vervolgens kijk ik welke aanvragen voor een huishoudelijke hulp we binnen hebben gekregen. Deze zoekvragen zet ik uit: huishoudelijke hulpen binnen een straal van 15 km krijgen een mail dat er een nieuwe vacature beschikbaar is. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden. Vanuit daar kijken we wie het meest geschikt is en wie het meest voldoet aan de wensen van de klant. Met die kandidaat nemen we contact op en nodigen we uit voor onze screening. Dit is het afnemen van een online integriteit interview én een intakegesprek met een van de medewerkers van Huiscleaning. 

Tussendoor beantwoord ik mails en telefoontjes. In de middag schrijf ik meestal teksten voor de website. Ik zorg er eigenlijk voor dat we goed te vinden zijn op Google, zodat we nog meer aanvragen voor huishoudelijke hulpen binnen krijgen.  

Geert Zo rond een uurtje of half tien begin ik meestal de dag. Ik hoef geen telefoontjes van klanten te beantwoorden, dus hoef ik niet per se om 9.00 uur aanwezig te zijn. Een groot voordeel dus!  Ik begin de dag meestal met het controleren of er problemen zijn op de website en of alles nog naar behoren werkt. Eventueel maak ik wat aanpassingen om de website te verbeteren. Tevens plaats ik Facebookadvertenties om meer klanten en hulpen te werven. En ook Adwords: dat zijn betaalde advertenties in Google. 

Hoe is de werksfeer op kantoor?

Selma Erg goed! Er is regelmatig tijd voor een grapje, maar er wordt ook super hard gewerkt. Het team voelt eigenlijk wel een beetje als familie. We zien elkaar natuurlijk ook 5 dagen in de week en zelfs ook wel eens buiten werktijd!

Wat ik ook erg fijn vind, is dat hier ruimte is voor eigen inbreng. Vooral als je net bent afgestudeerd, wil je graag alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Dat is hier gelukkig ook mogelijk!

Geert Erg gezellig. Het is wel druk; we zitten met 10 mensen op een niet zo groot kantoor. Gelukkig gaan we binnenkort verhuizen naar een groter pand. We doen ook regelmatig iets gezelligs. Als we weer een doel bereikt hebben (bijvoorbeeld het aantal nieuwe koppelingen tussen klant en hulp), staat daar iets tegenover. Zo zijn we weleens bootje gaan varen. Door dit soort uitstapjes zijn we altijd super gemotiveerd om ons best te doen om weer een doel te bereiken. 

Wat is het meest gekke dat je hebt meegemaakt op kantoor?

Selma Een tijdje terug werden we gebeld met de vraag of we ook naakte schoonmaaksters leveren. Daar kunnen we echter niet aan beginnen, misschien iets voor volgend jaar? Geintje! 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1309 Hits
0 reacties

Deel 2: Lentekriebels

Een tijd terug schreef ik over de grote voorjaarsschoonmaak. Inmiddels is het al even geen lente meer, maar zomer. Ook al lijkt het af en toe anders als je naar buiten kijkt....

Ik schreef onder andere ook over het opknappen van de tuin, of in mijn geval het balkon. Daarbij was een nogal treurige foto bijgevoegd van de status van mijn balkon destijds. Daar moest duidelijk verandering in komen!

Hieronder zien jullie het resultaat, wat vinden jullie er van? Nu tijd voor lekker weer, zodat we heel wat uurtjes op het balkon kunnen doorbrengen in het zonnetje. Laat me ook weten hoe jullie voorjaarsschoonmaak is geweest, ik ben benieuwd!

  

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1038 Hits
0 reacties

Tijdelijk niet bereikbaar op WhatsApp

Huiscleaning-nieuws-blog

We zijn tijdelijk niet bereikbaar op ons WhatsApp-nummer. 

Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1084 Hits
0 reacties

Huiscleaning in de Elsevier

Lizanne Schipper beschrijft in haar artikel in de Elsevier ‘Regel online een brandschoon huis’ het verschil tussen een hulp die u via via vindt of een hulp die u online kan regelen. Wellicht denkt u dat het zelf inschakelen van een huishoudelijke hulp goedkoper is dan een hulp regelen via Huiscleaning. Als u de regels echter naleeft van de regeling 'Dienstverlening aan huis' en een hulp via via regelt, komt u op hetzelfde uurtarief uit als wat Huiscleaning hanteert.

De grote voordelen van het inschakelen van een hulp via Huiscleaning en waar u in het uurloon van uw eigen gevonden hulp misschien geen rekening mee heeft gehouden:

- Gescreende hulpen

- 6 maanden garantie; wij regelen een vervanger wanneer de hulp stopt

- Doorbetaling bij langdurige ziekte

- Aanvullende verzekering

- Uurloon inclusief vakantiegeld, vakantiedagen en kort verzuim

Schakel dus uw hulp in via Huiscleaning! Zo weet u dat alles 'wit' geregeld is én voor het uurtarief maakt het niks uit. Daarnaast is Huiscleaning met de € 13,- nog steeds een van de goedkoopste dienstverleners in huishoudelijke hulpen!

Lees het gehele artikel op Elsevier.nl

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1127 Hits
0 reacties

De regeling 'Dienstverlening aan huis', wat is dat?

Huiscleaning-nieuws-blog

Er is veel onwetendheid betreft de regeling ''dienstverlening aan huis''. Weet u bijvoorbeeld eigenlijk wel dat uw huishoudelijke hulp via Huiscleaning niet bij ons in loondienst is? Wat uw en uw schoonmakers rechten en plichten zijn? Dat u überhaupt plichten heeft als ''werkgever''?

Steeds meer huishoudens hebben een schoonmaakster. Op dit moment hebben maar liefst 1 miljoen huishoudens een hulp aan huis. Dit kan een oppas zijn, een klusjesman, een tuinman, maar meestal gaat het om een huishoudelijke hulp. Een groot deel hiervan heeft een huishoudelijke hulp via een bemiddelingsbureau zoals via Huiscleaning. Dankzij zo’n organisatie worden de administratieve lasten uit handen genomen en dient u slechts aan een aantal voorwaarden te voldoen. 

De regeling 

De regeling ''Dienstverlening aan huis'' is in 2007 door de Rijksoverheid in het leven geroepen om het gemakkelijker te maken om bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp in te huren.  Maar ook om ervoor te zorgen dat dit ''wit'' gebeurt. Hier zitten wel een aantal voorwaarden en plichten aan:

- De huishoudelijke hulp mag maximaal 3 dagen in één week voor u werken

- U bent een particulier

- U zorgt voor een veilige werkomgeving

- U houdt zich aan de opzegtermijn 

Dankzij deze regeling hoeft u geen loonbelasting, premies volksverzekeringen en premies werknemersverzekeringen in te houden en af te dragen. De huishoudelijke hulp is zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de inkomsten aan de Belastingdienst. 

Bekendheid

Ondanks dat de regeling al bijna 10 jaar bestaat, is er veel onduidelijkheid. In oktober 2015 is minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een campagne gestart om de regels te verduidelijken. Dankzij de campagne is de website van de Rijksoverheid uitgebreid met bijvoorbeeld voorbeeld overeenkomsten en meer informatie. Eerder, in maart 2014, bleek uit een rapport van de Commissie Kalsbeek dat de regeling te weinig bekend is. 

Wij denken echter dat er ondanks de extra publiciteit nog steeds veel onbekendheid is. 

Voordelen

Het grote voordeel van de regeling is, dat er gehouden dient te worden aan rechten en plichten. Dat is voor beide partijen (klant en hulp) fijn en zo wordt u en uw hulp beschermd. Er is sprake van een werkgever-werknemers relatie tussen u en de huishoudelijke hulp, maar u heeft geen werkgeverslasten (zo heeft u bijvoorbeeld geen ontslagvergunning nodig).

Wij van Huiscleaning geven nog wat extra voordelen, die niet bij alle bemiddelingsbureaus zo vanzelfsprekend zijn; zo regelen wij de doorbetaling bij ziekte. Hier heeft de huishoudelijke hulp namelijk recht op. En in geval van langdurige ziekte kunnen we natuurlijk op zoek gaan naar een vervanger/ nieuwe hulp. Neemt u een huishoudelijke hulp in dienst die u heeft gevonden via bijvoorbeeld de advertentie in de supermarkt, moet u er dus rekening mee houden dat u (eigenlijk) de doorbetaling moet regelen bij ziekte. In ieder geval als u de hulp via de ''nette'' manier laat werken; via de regeling ''dienstverlening aan huis''. Ook is een hulp in dienst nemen via Huiscleaning goedkoop en gemakkelijk; de administratieve lasten worden bijvoorbeeld uit handen genomen.  

Nog een bijkomend, nieuw, voordeel; sinds 1 mei 2016 hebben wij een aanvullende verzekering voor de huishoudelijke hulpen. Maakt uw huishoudelijke hulp schade of bezeert de hulp zichzelf tijdens de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden, dan dient u uw eigen particuliere verzekering te controleren. Dekt uw eigen verzekering niet of niet afdoende, dan kunt u aanspraak doen op onze aanvullende verzekering. Een groot voordeel wat u niet zou hebben als u de hulp via via vindt! 

Heeft u zelf een huishoudelijke hulp gevonden?

Dan kunt u er ook voor kiezen om uw huishoudelijke hulp via Huiscleaning te laten werken. 

U kunt het formulier huishoudelijke hulp aanvragen invullen en bij ''opmerkingen'' aangeven dat u uw eigen hulp wenst mee te nemen (+ naam). De betreffende huishoudelijke hulp zal zich ook in moeten schrijven, dat kan via werken.

In het systeem kunnen we u en uw huishoudelijke hulp aan elkaar koppelen, zodat hij/zij de gewerkte uren via ons kan registreren. Maandelijks ontvangt u een factuur van de gewerkte uren. U betaalt geen eenmalige bemiddelingskosten.

We hopen dat u nu wat meer op de hoogte bent van de regeling ''dienstverlening aan huis'' en het allermeest hopen we natuurlijk dat u uw huishoudelijke hulp via Huiscleaning in dienst neemt, zodat alles goed en ''wit'' geregeld is! 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
2440 Hits
0 reacties