Waarom zou je een huishoudelijke hulp inschakelen via Huiscleaning?

Het hebben van een huishoudelijke hulp is natuurlijk heerlijk. De werkzaamheden waar jij zelf niet aan komt óf een hekel aan hebt, worden uit handen genomen. Maar waarom zou je juist een huishoudelijke hulp inschakelen via Huiscleaning in plaats van het zelf te regelen? Dat vertellen we je graag! 

 

Groot database aan huishoudelijke hulpen

Het grootste voordeel van Huiscleaning is de landelijke dekking én het grote aantal huishoudelijke hulpen in ons database. We vinden vrijwel altijd een huishoudelijke hulp voor je. Je vult online het aanvraagformulier in waar je je wensen op geeft. Met deze wensen gaan wij aan de slag en zoeken wij de hulp uit die het beste aansluit bij deze wensen. Mocht het toch niet helemaal de juiste match zijn, dan gaan wij graag op zoek naar een andere hulp. Net zo lang totdat jij tevreden bent. 

 

Veilige betaling via de bank

Bij Huiscleaning betaal je niet contant. De betalingen gaan alleen via de bank. Je kunt betalen via iDEAL, een overboeking of een automatische incasso. Wel zo fijn én veilig! Je hoeft op die manier nooit te zorgen dat je contant geld in huis hebt. Daarnaast werken we voor de betalingen met een betrouwbare betalingsprovider: Online Betaalplatform. Zodra jij als klant hebt betaald, zorgt de betalingsprovider dat het direct naar de huishoudelijke hulp gaat. Hij of zij heeft het dan de volgende werkdag al binnen! Jouw huishoudelijke hulp krijgt altijd gegarandeerd het geld. 

 

Aanspreekpunt

Wanneer je ‘zwart’ een huishoudelijke hulp inschakelt, zijn er best wel wat onzekerheden. De hulp kan niks meer van zich laten horen of de hulp stopt per direct, zodat jij plots zonder hulp zit. Help! Bij Huiscleaning kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij proberen dan te bemiddelen en de situatie op te lossen. Zo adviseren we altijd een overeenkomst te tekenen met de huishoudelijke hulp, waarin je ook afspreekt dat er een opzegtermijn geldt van een maand bijvoorbeeld. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het dan niet alsnog voorkomt dat de hulp aangeeft tóch per direct te stoppen, maar we proberen er van alles aan te doen om tot een oplossing te komen. Dat de hulp bijvoorbeeld toch blijft werken, totdat we in ieder geval iemand anders hebben gevonden. Wel zo fijn als je ergens je beklag kan doen! Wij vinden het belangrijk dat je als klant gehoord wordt en staan altijd voor je klaar. Dat is onze rol! 

 

Aanvullende verzekering bij schade

Tevens hebben we, als een van de weinige bemiddelingsbureaus in Nederland, een aanvullende verzekering voor het geval de hulp per ongeluk schade maakt bij jou in huis. Dekt je eigen verzekering de schade niet of niet volledig? Dan kun je aanspraak doen op deze aanvullende verzekering. 

 

Neem je hulp mee!

We snappen dat je misschien wat sceptisch bent, het is toch heel wat om een vreemde in huis te laten! Dus waarom zou je niet gewoon de hulp van je buren laten poetsen?  Die is immers al een beetje bekend én je buren zijn erg te spreken over haar. Ook dat begrijpen we! Je kan haar ook gewoon via Huiscleaning laten werken. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is. Daarnaast is het uurloon voor de hulp inclusief vakantiegeld, vakantiedagen en kort verzuim. Als je haar ‘zwart’ laat werken, moet je er op letten dat je verplicht bent om ook die kosten te vergoeden. Bij Huiscleaning is het uurtarief all-in, weer een zorg minder!

 

Wist je trouwens dat je een boete kan krijgen van €4000 als je als particulier een illegale werkster hebt? Bij Huiscleaning weet je zeker dat de huishoudelijke hulp legaal in Nederland mag werken. Ook dat wordt gecheckt! 

 

Ga jij ook een hulp aanvragen bij Huiscleaning? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
398 Hits
0 reacties

Statische kleding: zo kom je er vanaf!

Misschien herken je het wel; je trekt dat nieuwe jurkje aan, maar het kledingstuk blijft aan je lichaam plakken. Niet erg flatterend. Je jurkje is geladen met statische elektriciteit. Geen nood, met een paar tips heb je je statische kledingstuk zo weer ‘ontladen’. 

 

Statische elektriciteit

Hoe komt het nou dat, vooral in de winter, je haar soms rechtovereind gaat staan of waarom die ene wollen trui knettert wanneer je hem uittrekt? Er is sprake van statische elektriciteit. Dit wordt veroorzaakt door wrijving tussen twee voorwerpen; kleding en lichaam bijvoorbeeld, maar ook bij twee kledingstukken die met elkaar in contact komen. Deze statische elektriciteit ontstaat voornamelijk wanneer de luchtvochtigheid erg laag is, bijvoorbeeld wanneer de verwarming thuis aanstaat. Wanneer je bent ‘geladen’ met statische elektriciteit, kunnen er ook schokjes ontstaan wanneer je metalen voorwerpen aanraakt, bijvoorbeeld deurkrukken. 

 

Statische kleding ontladen

Het staat natuurlijk niet zo mooi als dat jurkje tegen je lichaam aan plakt. Ook is het niet zo prettig dat je constant kleine schokjes krijgt wanneer je je bureaustoel aanraakt of de deur opent. Deze schokjes zijn overigens geen risico voor je gezondheid, maar vervelend is het wel. 

Wist je dat een aantal stoffen sneller elektrisch geladen zijn dan andere stoffen, bijvoorbeeld wol, zijde nylon, acryl, en fleece? Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor je je kleding makkelijk kunt ‘ontladen’ van statische elektriciteit. 

 

Gebruik haarlak

Spuit haarlak op je statische kledingstuk. Wel van een afstandje natuurlijk, anders ontstaan er vlekken op je kleding. Haarlak helpt perfect tegen statische kleren! Ook tegen statisch haar overigens. 

 

Laat je kleding drogen aan de buitenlucht

Door je kleding altijd maar in de droger te stoppen, worden ze sneller elektrisch geladen. Bij voorkeur droog je je kleding daarom aan de buitenlucht. Als dat niet kan, hang je kleding dan gewoon aan een wasrek. Stop alleen dingen in de droger, als het écht noodzakelijk is. 

 

Luchtvochtigheid verhogen

De grote veroorzaker van statische elektriciteit is droge lucht. Logischerwijs is een oplossing daarom; luchtvochtigheid in huis verhogen. Dit doe je bijvoorbeeld al door vochtige kleding uit de wasmachine op te hangen aan een wasrek. Ook kun je regelmatig de waterkoker aanzetten of planten aanschaffen met een groot bladoppervlak. Je kunt natuurlijk ook een luchtbevochtiger aanschaffen, als de droogte bij jou in huis een groot probleem is. 

 

Droogtrommeldoekjes

Wrijf antistatische droogtrommeldoekjes over je kleding heen. Handig voor als je weg moet en snel af wil van de statische elektriciteit. Je brengt de statische lading op deze manier over naar het doekje. 

 

Verander van schoenen

Bij het dragen van schoenen met een rubberen zool, heb je sneller last van statische elektriciteit. Probeer daarom alleen schoenen te dragen met een leren zool. 

 

 Heb jij ook regelmatig last van statische kleding? Wat doe jij eraan om dit te verhelpen?

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
975 Hits
0 reacties

Bedwants herkennen, bestrijden en voorkomen

Een ongewenst vakantiesouvenir, dat is de bedwants. De laatste jaren krijgen ongediertebestrijders steeds vaker de melding van deze insecten in huis. Dit komt omdat we de laatste jaren ook vaker reizen. Bedwantsen komen voor in hotels, hostels, bioscopen, treinen en dergelijke plaatsen, en reizen gemakkelijk met je mee door zich in je koffer te verstoppen. Niet gek dus dat deze beestjes ook bij jou in huis komen te zitten. En geloof ons, een lange reis overleven ze met gemak; ze kunnen maar liefst 35 uur zonder voedsel! Maar daarna voeden ze zich met jouw bloed…

 

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen (ook wel wandluizen genoemd) zijn erg klein, maar wél zichtbaar met het blote oog. Een volwassen bedwants is ongeveer 5 mm groot, donkerbruin, plat en ovaal. De wantsen leggen eitjes in groepen in je matras. Doordat de eitjes wit van kleur zijn, zijn ze lastig te zien. De wantsen zijn onder andere te vinden in je bed, zodat ze zich makkelijk kunnen voeden met bloed. Wat wellicht ook te zien is op je matras en waar je ze aan kunt herkennen; de uitwerpselen. Dit zijn hele kleine donkerrode vlekjes. De reden dat ze rood zijn, komt omdat het sporen van jouw bloed bevat.

Bedwantsen kunnen zich niet alleen verzamelen in je matras, maar ook op andere plekken in het huis waar het lekker warm en donker is. Denk hierbij aan elektrische apparaten, maar ook achter plinten, tussen lattenbodems, in je kleding, achter behang en in meubels.

 

Bedwantsen beten

De beet van een bedwants is niet te verwarren met een muggenbeet. Ze bijten in je lichaam en laten een spoor achter van bultjes. De bultjes kunnen opzwellen en gaan jeuken. In tegenstelling tot een muggenbeet, vormen de bultjes een rij. Iedereen reageert echter anders op een beet, dus je kan een bedwants niet alleen herkennen aan zijn beet. Je zou daarom grondig je huis moeten inspecteren of je sporen ziet van de wants. 

 

Bestrijding bedwantsen

Bedwantsen planten zich razendsnel voort. Als je de wants hebt ontdekt in een kamer, verplaats dan absoluut niet je spullen naar een andere kamer. Voor je het weet, heb je een plaag in heel je huis. Zelf de beestjes bestrijden is niet aan te raden. Je kunt ze moeilijk met het blote oog zien en daardoor is de kans groot dat er plekken worden overgeslagen waar ze verstopt zitten. Het beste kun je de ongediertebestrijder inschakelen wanneer je vermoeden hebt van een bedwantsplaag. 

 

Bedwantsen voorkomen

Natuurlijk zit je niet te wachten op bedwantsen en al helemaal niet in je eigen huis. Als je in een hotel gaat overnachten, laat dan altijd eerst je koffer op de gang staan en inspecteer je kamer eerst op de insecten. Is de kust veilig, zet dan nooit je koffer op of bij je bed. In plaats daarvan zet je je koffer zo ver mogelijk van het bed vandaan, in een bagagerek of zelfs in de badkamer. Mochten er dan toch bedwantsen verscholen zitten, dan springen ze niet zo makkelijk over naar je kleding in je koffer. Zodra je het hotel verlaat, controleer je je koffer goed op eventuele medereizigers. 

Wanneer je thuiskomt, was je je kleding op 60 graden. Kledingstukken die je niet op hoge temperatuur kunt wassen, doe je in een zak in de vriezer. Op beide manieren gaan de wantsen dood. 

 

Heb jij ooit te maken gehad met deze akelige beestjes? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
975 Hits
0 reacties

Schimmel in de badkamer: aanpakken en voorkomen

Schimmels kunnen allergische reacties, ademhalingsproblemen en een geïrriteerde huid veroorzaken. Geen pretje dus, wanneer je in je badkamer schimmelvorming ziet ontstaan. Gelukkig is het voorkomen en verwijderen van schimmels vrij simpel. Lees gauw verder! 

 

Schimmels ontstaan op warme vochtige plekken, ook in de badkamer dus. Vooral als je niet voldoende ventileert, zul je merken dat er heel snel schimmel verschijnt. Dit kan op de muren zijn, het plafond, de voegen en de kitranden. Het ziet er niet alleen vies uit, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Met een paar tips kun je schimmelvorming beperken én verwijderen. 

 

Schimmel voorkomen

De belangrijkste regel bij het voorkomen van schimmel is: ventileren! Altijd een raampje open laten staan in de badkamer, indien mogelijk. En ook zou je je badkamerdeur open moeten laten wanneer je aan het douchen bent én na afloop. Schimmel ontstaat juist wanneer damp van een warme douche niet weg kan. Veel badkamers hebben tegenwoordig een mechanische ventilatie, maar wanneer je dat niet hebt, zorg er dan voor dat het vocht weg kan door alles open te zetten. Ventileren, ventileren, ventileren! Heel belangrijk. 

Heb je geen mechanische ventilatie én geen raam in de badkamer? Dan zou je kunnen kiezen voor een elektrische ventilator. Deze zet je op de hoogste stand wanneer je een douche neemt en laat je ook nog even aanstaan na afloop. Ook het installeren van een ventilatierooster kan helpen. 

 

Schimmel badkamer verwijderen

Ben jij ook het slachtoffer geworden van die kleine zwarte/groene stipjes in je badkamer? Dan wordt het nu tijd om met grover geschut aan de slag te gaan om deze schimmels te verwijderen! Je kan met meerdere middelen van schimmel afkomen, er zijn hiervoor kant-en-klare middeltjes te koop in de winkel. Deze middeltjes zijn echter nogal prijzig en je kunt het ook heel makkelijk zelf maken! We hebben drie methoden voor je gevonden die helpen bij het verwijderen van schimmels: 

• Schimmel verwijderen met bleek

Wanneer ik met bleek aan de slag ga, zit mijn kleding altijd geheid onder de vlekken. Dus wees voorzichtig wanneer je deze methode probeert. Bleek werkt wel erg effectief bij het verwijderen van schimmels! Na afloop zijn de schimmels niet alleen onzichtbaar, maar ze worden ook echt gedood met bleek. Pak een plantenspuit en doe hier water in met een flinke scheut chloor. Spray royaal de schimmelplekken in met het mengsel. Daarna hoef je niks meer te doen, je zult zien dat de schimmelplekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!

• Schimmel verwijderen met azijn

Azijn is een stuk vriendelijker voor je kleding en is net zo effectief als bleek. Pak een spons en giet hier wat onverdund azijn overheen. Vervolgens dep je de schimmelplekken in met de spons. Even laten intrekken en net als bij de methode met bleek, zullen de schimmelplekken zó verdwijnen!

• Schimmel verwijderen met soda

Voeg een eetlepel soda toe aan een plantenspuit gevuld met water. Even schudden en dan de schimmelplekken inspuiten. Laat het even intrekken en spoel het daarna even na met water. Met dit mengsel verwijder je niet alleen de schimmels, maar voorkom je ook nieuwe schimmelvorming. Ideaal dus!

Als je huis ernstige schimmelproblemen heeft, is het raadzaam een professional in te schakelen. Voor grotere oppervlakken met schimmelplekken, voldoen de huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes helaas niet.  

 

Heb jij last van schimmels in de badkamer? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
597 Hits
0 reacties

Douchecabine schoonmaken

Je wilt je badkamer natuurlijk graag schoonhouden, maar zo’n glazen douchedeur met kalk- en zeepresten kan de pret behoorlijk bederven. De douchedeur schoonmaken wordt gezien als een van de meest lastige klussen in huis, maar niet met onze tips! 

Kalkaanslag op de douchecabine zorgt voor witte vlekken. Deze vlekken zijn het resultaat van water dat opdroogt. Het kunnen ook zeepresten zijn. Kalk is behoorlijk hardnekkig en lastig te verwijderen. Je staat vaak ellenlang te schrobben, voor je resultaat ziet. Wij maken het gemakkelijker voor je en gingen op zoek naar manieren die wél werken. 

 

Douchecabine altijd droogmaken

Leer jezelf aan dat je altijd de douchedeur droogmaakt met een trekker. Om jezelf en je gezin hieraan te herinneren, hang je de trekker op ín de douche. Door het droogmaken van de cabine na iedere douchebeurt, voorkom je kalkaanslag. Voorkomen is beter dan genezen! Maak ook meteen de douchewanden, douchekop en de kraan droog met een handdoek, zo voorkom je dat daar ook kalk- en zeepresten achterblijven. 

 

Schoonmaken met azijn

Als je de douchecabine gaat schoonmaken met azijn, zet je eerst alle ramen open. Azijn kan behoorlijk stinken namelijk en daarnaast is het niet gezond om constant in te ademen! Vul een flacon voor de helft met water en de andere helft met azijn. Spuit de glazen douchecabine royaal in en laat het even een halfuurtje intrekken. Spoel de douchedeur vervolgens aan de binnenkant af met warm water en maak hem droog met een schone doek. Voor de buitenkant kun je een spons gebruiken om de douchecabine schoon te maken. Je zult zien; azijn is ideaal bij het verwijderen van zeep- en kalkresten! 

 

Douchedeur schoonmaken met het juiste doekje

Het juiste doekje voor het schoonmaken van de douchedeur is het droogtrommeldoekje! Droogtrommeldoekjes doe je normaal gesproken bij je was in de droger. Het zorgt ervoor dat je kleding lekker gaat ruiken en dat het niet statisch of gekreukt uit de droger komt. Met de doekjes maak je ook de cabine met gemak weer schoon. Ideaal! 

Geen droogtrommeldoekjes in huis? Ook een simpel microvezeldoekje is erg effectief wanneer je de douchecabine gaat schoonmaken. Je krijgt hem zo weer streeploos schoon! 

 

Coating

Je kunt ook een dun beschermend laagje laten aanbrengen op je douchecabine; nano coating. Dit zorgt ervoor dat water, en dus kalk, niet kunnen hechten aan het glas. De coating kun je zien als een soort beits, maar dan speciaal bedoeld voor glas. 

Op een gegeven moment moet je er echter aan geloven dat je glazen deur aan vervanging toe is. Wat je ook probeert, niks zal meer werken óf je zal het alleen maar erg maken. Vooral als je niet vanaf het begin af aan consequent de douchedeur hebt drooggemaakt na een douchebeurt. Of een woning hebt gekocht waarbij de oud-bewoner dat niet heeft gedaan. 

 

Welke tip werkt bij jou het beste bij het schoonmaken van de glazen douchedeur?

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
839 Hits
0 reacties

Auto wassen – Met deze tips kun je dat prima zelf!

In onze blogs komen vaak klusjes in huis aan bod, maar rondom het huis mogen ze natuurlijk ook niet vergeten worden. Het wassen van je auto bijvoorbeeld is zo’n klusje dat net zo belangrijk is. In dit artikel vertellen we je dan ook graag hoe dit het beste gedaan kan worden. 

 

Zelf de auto wassen

Je begint met de buitenkant. Spuit de auto grondig af met een hogedrukreiniger. Daarna kun je daadwerkelijk gaan starten met het wassen van de auto. Dit doe je bij voorkeur met een microfiber spons, die nemen het meeste water op en kunnen daarna gewoon in de wasmachine. Gebruik twee emmers met water; een met sop en de ander om je spons in uit te wringen. Voorkom dat je je lak beschadigt, door je spons steeds uit te wringen in de emmer die daarvoor bestemd is. Pak de juiste shampoo die voor jouw auto geschikt is. 

Werk altijd van boven naar beneden! Sop de auto goed in met de shampoo. Wring regelmatig je spons uit. Zodra de auto helemaal is gewassen, spoel je de auto af met de tuinslang. Daarna kun je de auto drogen met een speciale microvezel droogdoek. 

 

Autoruiten schoonmaken

Autoruiten worden erg snel vies. Dat is niet zo gek ook natuurlijk; vogelpoep, vliegjes, regen en boomhars zijn de grootste veroorzakers van vieze ruiten. Het is niet alleen vies, maar ook levensgevaarlijk wanneer je autoruiten zó bevuild zijn dat je er niet meer doorheen kunt kijken. Een optimaal zicht is belangrijk! 

Het enige wat je nodig hebt bij het schoonmaken van je autoruiten is een schone zachte doek, een spons en wat afwasmiddel. Doe een scheutje afwasmiddel in een emmer warm water, maak de spons goed nat en sop vervolgens je ramen in. Daarna maak je je autoruiten droog met een schone doek. Ken jij het trucje al van ramen droogmaken met oude kranten? Dat werkt ook uitstekend bij autoruiten! Je ruiten zullen streeploos schoon zijn na afloop. 

Gebruik bij het schoonmaken van je autoruiten nooit ammonia, dit tast de rubbers aan! 

 

Binnenkant autoruit schoonmaken 

Ook de binnenkant van je autoruiten mogen ook zeker niet overgeslagen worden. Vaak doet een beetje glasreiniger op keukenpapier al wonderen. De binnenkant wordt normaal gesproken ook nooit zo vies als de buitenkant. Is de binnenkant tóch vies, bijvoorbeeld omdat je in de winter vaak je ramen droog moet maken met een trekker of doek, dan gebruik je een gepelde ui. Klinkt gek, maar werkt echt! Doe een gepelde ui in een emmer water en maak met de spons, die je eerst goed nat hebt gemaakt, de binnenkant van je autoruit schoon. 

 

Interieur reinigen

Als je je auto netjes wil houden, dien je ook regelmatig je interieur te reinigen. Reinig de binnenkant van je auto eerst met een stofzuiger, zodat je je auto ontdoet van stof en zand. Is de auto vrij van stof, maak je alle kunststofdelen in de auto schoon. Dit doe je met een microvezeldoek. Je kunt een oude tandenborstel gebruiken voor de lastig bereikbare plekjes. 

Vlekken op stoffen bekleding kun je reinigen met een milde zeep. Voor hardnekkige vlekken kun je ook, afhankelijk van de soort vlek, azijn gebruiken, baking soda of een mengsel van water en alcohol.

 

Heb jij nog goede tips bij het wassen van de auto? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
387 Hits
0 reacties

Vetvlekken uit kleding verwijderen

Sta je een stukje kipfilet te bakken, spat het vet omhoog tegen je bloesje aan! Iedereen herkent het wel. Een vetvlek is zó gemaakt, maar lastiger is het om te verwijderen. Niet met onze tips! 

 

Vetvlekken verwijderen

Het allerbelangrijkste bij het verwijderen van een vetvlek? Wees er snel bij! Als een vlek eenmaal is ingedroogd, krijg je hem er nauwelijks nog uit. Ook het kledingstuk simpelweg in de wasmachine gooien is geen oplossing; vet lost niet op in water. Wat werkt dan wel? Dat vertellen we hieronder. 

• Afwasmiddel

Dep met afwasmiddel op de vetvlek. Nu doe je het kledingstuk wél direct in de wasmachine. Afwasmiddel is een vetoplosser, dus ideaal wanneer je vetplekken gaat verwijderen uit een kledingstuk! Als het kledingstuk in de wasmachine is geweest, controleer je direct of de vlek er uit is. Is dit niet het geval, dan herhaal je de stappen: de plek inwrijven met afwasmiddel en direct weer in de wasmachine. 

• Wasbenzine

Maak de vlek goed nat met wasbenzine. Daarna kun je weer dezelfde manier toepassen als bij de vlek verwijderen met afwasmiddel; wassen in de wasmachine en zo nodig de stappen herhalen indien de vlek er niet direct uit is. 

• Melk

Dit is misschien wel een beetje gek, maar het werkt écht: melk op de vlek deppen! Daarna gewoon wassen in de wasmachine op normale temperatuur. Melk werkt ook goed tegen bloed- en inktvlekken! En grote kans dat je gewoon een pak in de koelkast hebt staan. 

• Groene zeep

Groene zeep moet standaard in je keukenkastje staan, vinden wij! Het is super handig voor allerlei doeleinden. Dus ook voor het verwijderen van vetvlekken. Gewoon wat zeep op de plekken deppen, in de wasmachine en klaar! Of nog niet, dan herhaal je het gewoon nog een keer, totdat de vlek er wél uit is. 

• Talkpoeder

Talkpoeder gebruik je niet alleen op babybillen, maar ook bij het verwijderen van vlekken. Maak de vlek nat, strooi hier wat talkpoeder over en laat het intrekken. Vervolgens was je je kledingstuk op een normale temperatuur in de wasmachine. 

• Citroensap en zout

Citroensap is een natuurlijk bleekmiddel en dus kun je het prima gebruiken bij het verwijderen van hardnekkige vetvlekken. Dep wat citroensap op de vlek, strooi er wat zout over en laat het even intrekken. Daarna klop je het zout eraf en gooi je het kledingstuk in de wasmachine. 

• Shampoo

Shampoo is zo gemaakt dat het de meest hardnekkige vetten kan aanpakken. Dat is ook wel nodig, aangezien je het ook gebruikt om je haar mee te wassen. Dus waarom zou je er niet ook vetplekken op kleding mee verwijderen? Het is er ideaal voor! 

 

Wil je weten hoe je bloed-, inkt- of grasvlekken verwijdert? Lees dan de blog ‘Zo verwijder je de meest voorkomende vlekken uit kleding’!  

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
554 Hits
0 reacties

Verhuizen – Verhuischecklist en tips

Je hebt je droomhuis gevonden en je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk in. Bij een verhuizing komt echter best wat kijken; het regelen van allerlei zaken zoals een TV-abonnement, maar ook gas, water en licht en het doorgeven van een adreswijziging. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het inpakken van je spullen! Geen paniek, we helpen je graag een handje door middel van een verhuischecklist. 

 

Verhuischecklist

Wil je er zeker van zijn dat je niks vergeet, dan kun je onderstaande checklist gebruiken voor het regelen van allerlei zaken voor de verhuizing.  

Vooraf

 Afsluiten elektra, gas en water oude woning

 Aansluiten elektra, gas en water nieuwe woning

 Huur oude woning opzeggen

 Huidige verzekeringen omzetten of opzeggen

 Nieuwe verzekeringen regelen (inboedelverzekering, opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering)

 Huurtoeslag regelen

 Tv, internet en bellen omzetten of opzeggen en nieuwe regelen

 Spullen opruimen

 Hulptroepen inschakelen voor de verhuisdag

 Nieuw interieur uitzoeken

 Offertes klusjesmannen aanvragen

 Nieuwe apparatuur aanschaffen

 Meubels uit elkaar halen

 Vrije dagen opnemen voor de verhuizing

 Verhuisdozen regelen

 Oude woning schoonmaken

 Nieuwe woning schoonmaken

 Verhuisbusje regelen voor de verhuisdag

 Tijdelijke opslag regelen

 Spullen inpakken 

 

De verhuisdag

 Verhuisbusje ophalen

 Spullen verhuizen

 Oude woning controleren op achtergebleven spullen

 Sleutels oude woning inleveren

 Spullen uitpakken en alles een plekje geven

 

Na de verhuizing

 Adreswijziging doorgeven gemeente (uiterlijk binnen 5 dagen na verhuizing)

 Adres wijzigen bij allerlei instanties

 Meubels in elkaar zetten

 Huis inrichten

 Verhuiskaarten sturen naar familie en vrienden

 Housewarming organiseren

 

Tips bij verhuizen

Verhuizen is een mooie gelegenheid om alles eens een keer goed op te ruimen en spullen die je niet gebruikt weg te gooien. Dat scheelt weer dozen sjouwen. Het handigste is om spullen uit dezelfde kamer in dezelfde verhuisdoos te doen. Schrijf op de doos naar welke kamer het moet, dan weten de verhuizers ook meteen waar ze de doos weg moeten zetten. Hier kun je meer zinvolle tips vinden voor het verhuizen. 

 

Verhuizen naar andere gemeente

Indien je naar een andere gemeente verhuist, komt er nog wat meer bij kijken. Vergeet bijvoorbeeld niet om tijdig een nieuwe tandarts en huisarts te regelen. Of eventueel kinderopvang of een nieuwe school voor je kinderen. Informeer ook bij de nieuwe gemeente hoe het zit met het ophalen van het huisvuil. 

 

Adreswijziging

Je nieuwe adres dien je altijd bij de gemeente door te geven. Dat kan vier weken van tevoren óf 5 dagen na je verhuizing. Met het doorgeven van je nieuwe adres aan de gemeente worden automatisch een aantal andere instanties ook geïnformeerd, zoals de Belastingdienst. Maar vergeet ook niet je adreswijziging door te geven aan:

 Werkgever

 Tandarts

 Huisarts

 Apotheek

 Energieleverancier

 Waterschap

 Bank

 Verzekeringsmaatschappijen

 Verenigingen

 School (van je kinderen)

 Abonnementen (Krant, tijdschrift, telefoon, bibliotheek)

Vind je het veel werk om overal je adres te laten wijzigen, kun je dit ook laten regelen door PostNL. De kosten zijn echter best hoog, dus je zou kunnen bedenken of je het niet beter zelf kan doen. 

 

Hoe vaak ben jij al verhuisd? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
352 Hits
0 reacties

Nieuw concept: naakte schoonmakers! 1 APRIL!

Wat een ondeugende klanten hebben wij toch…Wij krijgen namelijk regelmatig de vraag of we ook naakte schoonmakers leveren… Nou voor hen is er goed nieuws! We hebben een aantal mensen bereid gevonden om in hun blote kont te gaan schoonmaken bij particulieren thuis. Benieuwd naar dit concept, lees gauw verder!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIT IS NATUURLIJK EEN 1 APRIL GRAP! :)

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
433 Hits
0 reacties

Airfryer schoonmaken

Airfryeren is ‘gezonder’ frituren met een heteluchtfriteuse. Niet dat die ene kroket uit de airfryer dan ineens gezond is, maar hij is wel een stuk minder vet. Ondanks dat je bij de airfryer geen frituurvet nodig hebt, wordt het apparaat natuurlijk wel vies. Wij zochten voor je uit hoe je het beste de airfryer weer schoon krijgt! 

 

Hoe werkt een airfryer?

Met de airfryer kun je van alles klaar maken: friet, loempia’s, kippenvleugels en zelfs cake! De airfryer gebruikt lucht in plaats van olie bij het bereiden van maaltijden. Je kunt er niet alleen mee ‘frituren’, maar ook mee bakken, braden en grillen. Ondanks dat de heteluchtfriteuse een stuk minder snel vies wordt dan de ouderwetse frituurpan, zul je ook de airfryer regelmatig moeten reinigen. 

 

Schoonmaken airfryer

De opvangbak en het mandje kunnen gewoon in de vaatwasser, maar soms zijn de etensresten zo hardnekkig dat het zelfs in de vaatwasmachine niet schoon wordt. Vul de opvangbak tot het randje met warm water en doe er een scheutje afwasmiddel bij. Laat het mandje in de bak hangen, zodat die ook gelijk schoon wordt. Giet de bak na een kwartier leeg en maak het schoon met een afwasborstel. Droog de bak en het mandje met een schone doek. 

 

Aifryer schoonmaken met citroen

Heb je na het schoonmaken van de airfryer met afwasmiddel, nog steeds last van nare geurtjes? Wrijf dan met een doormidden gesneden citroen de opvangbak in en zet hem terug in de friteuse. Zet de airfryer 10 minuten aan op 180 graden, na afloop doe je de bak af met een stuk keukenpapier. Door citroen te gebruiken, worden de vieze geurtjes geneutraliseerd. 

 

Schoonmaken met vaatwastablet

Je kunt de airfryer ook prima schoonmaken met een vaatwastablet. Hoe je dit doet? Simpel; haal de bak los, vul hem met warm water en zet daar het mandje in. Gooi er een vaatwastablet bij en laat het zijn werk doen. Na een kwartier kun je beide onderdelen gemakkelijk schoonmaken met een afwasborstel. 

 

Verwarmingselement airfryer schoonmaken

Bovenin de heteluchtfriteuse zit het verwarmingselement. Ook dit wordt vies, omdat hier alle etensluchtjes langskomen. Omdat je het element er niet af mag halen, is dit wat lastiger schoonmaken. Gebruik in ieder geval nooit een schuursponsje voor het schoonmaken van het verwarmingselement! In plaats daarvan pak je een zachte spons of een doek bij het reinigen van het element. Het handigste is om de airfryer op z’n kop te zetten en zo het element schoon te maken met een mild reinigingsmiddel en een spons. Voor de lastige plekjes gebruik je een oude tandenborstel. 

 

Nu de airfryer weer net als nieuw is, kun je weer genieten van een lekker bord met friet (of iets anders). Eet smakelijk! 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
2482 Hits
0 reacties

Wij deden weer mee aan NLdoet!

De Kapeltuin in de wijk de Haagse Beemden in Breda is inmiddels een ware ontmoetingsplek voor buurtgenoten. Voorheen was het echter een braakliggend terrein, maar in de loop van 2013 is het omgetoverd tot een weelderige tuin. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, ook vanuit educatieve doeleinden, omdat aangrenzend een aantal scholen liggen. Ook kent De Kapeltuin een jaarlijks oogstfeest. Het motto van De Kapeltuin is: ‘De Kapeltuin verbindt buurt, natuur en cultuur.’ 

Ieder jaar doet ons kantoorpersoneel mee aan NLdoet. Zo zijn we eerder al een keer gaan wandelen met dementerenden én hebben we pannenkoeken gebakken voor ouderen. Dit jaar kozen wij voor het project ‘het opknappen van De Kapeltuin’. De tuin moest natuurlijk klaargemaakt worden voor het voorjaar en dat kon niet alleen met de hulp van de vaste vrijwilligers. Ook al hebben we geen groene vingers, we werden die dag gelukkig wel begeleid worden door tuinman Freek. Gewapend met onze snoeischaar, gingen we aan de slag op zaterdag 16 maart. We hebben een erg leuke dag gehad én we hebben een handje kunnen helpen!

 

 

Heb jij ook je beste beentje voorgezet tijdens NLdoet?

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
412 Hits
0 reacties

Zilver poetsen - Deze manieren werken écht!

 

Na verloop van tijd wordt je tafelzilver altijd een beetje dof. Ook over zilveren sieraden kan op een gegeven moment een zwarte waas ontstaan. Hoe los je dit op? Wij leggen stap voor stap uit hoe je je zilver weer laat blinken.

 

Bestek schoonmaken

Blinkend servies staat natuurlijk altijd veel mooier op een gedekte tafel dan dof bestek. Er zijn in de winkel allerlei producten te koop om zilver weer te laten glimmen, maar je kunt dit thuis ook makkelijk zelf doen. Waarschijnlijk heb je al het een en ander in huis voor het poetsen van zilver bestek. Let op: probeer dit alleen wanneer je zeker weet dat je bestek ook écht zilver is.   

Wat heb je nodig? 

  • Aluminiumfolie
  • Soda

Bedek een plastic bak met aluminiumfolie en strooi daar wat soda over. Vervolgens vul je de bak met warm water en daar leg je je bestek in. Keer het bestek na een aantal minuten om en laat het weer even staan. Wanneer je je bestek eruit haalt, kun je het afspoelen onder de kraan. Het bestek zal weer stralen als nooit te voren! 

 

Zilver schoonmaken met Dreft

Je krijgt je zilveren sieraden weer schoon door ze onder te dompelen in een badje met Dreft en lauwwarm water. Voeg daaraan nog wat zuiveringszout toe en laat de sieraden even in het badje liggen. Na een aantal minuten haal je je sieraden er weer uit en poets je ze schoon met een oude tandenborstel. Maak je sieraden droog met een schone theedoek en ze kunnen weer een aantal jaar mee! Pas wel op: sommige sieraden zijn ingelegd met steentjes of diamantjes, dan moet je goed oppassen. Als je twijfelt of jouw sieraad bestand is tegen Dreft, vraag de juwelier dan advies over hoe je je zilveren sieraden weer schoon krijgt. 

 

Zilver poetsen met tandpasta 

Een alternatief voor zilverpoets is tandpasta. Met een oude tandenborstel en een beetje tandpasta, kun je je zilveren sieraden schoon poetsen. Je zult merken dat de dofheid en de aanslag snel verdwijnen. Poets je zilver vervolgens op met een schone droge doek. 

Als je je zilver wil poetsen op deze manier, gebruik dan geen tandpasta met witmakende eigenschappen. Die kunnen zuiveringszout bevatten die het zilver juist kunnen beschadigen. 

 

Zilver schoonmaken met cola

Cola is bijna een onmisbaar product als schoonmaakmiddel! Je kunt er zelfs zilver mee schoon krijgen. Vul een bakje met cola en leg daar het zilverwerk in. Laat het een nachtje zo staan en spoel de volgende dag het zilver af met water. Droog het goed met een schone doek. Makkelijker kan bijna niet!

 

Hoe laat jij jouw zilverwerk weer blinken? Heb jij nog tips voor het poetsen van zilver? 

 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1752 Hits
0 reacties

Strijkijzer ontkalken

Alles wat in aanraking komt met water, krijgt op een gegeven moment te maken met kalk. Zo ook een strijkijzer. Er zullen kalkdeeltjes uit de strijkijzerzool komen. Dit veroorzaakt vlekken op je kleding. Daarom is het heel belangrijk om eens in de zoveel tijd je strijkijzer te ontkalken en geloof ons, dat is zo gedaan! 

 

Zool strijkbout reinigen

Wanneer de zool van je strijkijzer een beetje bruinig is, dan is het hard nodig je strijkijzer goed schoon te maken. Dat bruine is namelijk kalk en wanneer je dan met je strijkijzer over je nieuwe overhemd gaat, kun je je overhemd wel weggooien. Met azijn is de zool van je strijkbout zo weer schoon! Zet je strijkbout een half uur op een doek dat gedrenkt is in azijn. Daarna kun je de onderkant zo afnemen met een lichtvochtige doek. Het zure van het azijn zorgt er voor dat je strijkijzer weer goed schoon wordt.  

 

Strijkijzerzool beschermen

Strijk nooit over knopen of ritsen, want hiermee kun je je strijkijzer behoorlijk beschadigen. Zet je strijkbout ook nooit op een metalen ondergrond, hiervoor geldt hetzelfde. 

 

Strijkijzer schoonmaken zout

Zout is ook een effectief middel bij het schoonmaken van je strijkijzer. Strooi wat zout op je strijkplank en strijk daar een paar keer overheen met een warm strijkbout. Daarna kun je je zool afdoen met een sponsje of een lichtvochtige doek. Maak je strijkijzerzool nooit schoon met een schuursponsje, hierdoor kunnen beschadigingen ontstaan. 

 

Strijkbout ontkalken

Wil je je strijkijzer vanuit de binnenkant ontkalken, dan doe je dat met azijn. Eigenlijk hetzelfde als bij een waterkoker! Doe een scheutje azijn in je stoomstrijkijzer en laat het strijkijzer warm worden. Als je strijkijzer flink warm is, zet je hem vervolgens weer uit. Laat het azijn even een paar uur intrekken, daarna leeg je je strijkijzer en je zult zien dat je kalk is verdwenen! 

 

Kalkaanslag voorkomen 

Om kalkaanslag te voorkomen, leeg je iedere keer na gebruik het waterreservoir. Op die manier is er weinig kans op kalkvorming. Wanneer het water in jouw woonplaats erg hard is, zou je kunnen overwegen om je strijkijzer alleen te vullen met gedestilleerd water. Gedestilleerd water is zeer zuiver water.  

Sommige strijkijzers kunnen zichzelf ontkalken, door bijvoorbeeld een ontkalkingsknop. Deze speciale reinigingsknop kun je indrukken en door middel van een thermische schok komen zo alle kalkdeeltjes los. Die kun je vervolgens zo boven de gootsteen uit je strijkijzerzool schudden. Handig!

 

Hoe vaak ontkalk jij je strijkijzer? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
943 Hits
0 reacties

Koffiedrab in en om het huis: hier is het goed voor!

Veel mensen starten de dag met een lekker bakje koffie. Naast dat het een perfect begin van de dag is, kun je met koffie nog veel meer! Niet zo zeer met de koffie dan, maar met het overblijfsel ervan; de koffiedrab. In dit artikel vertellen we wat je met deze drab allemaal kunt doen en dat is meer dan je denkt!

 

Koffiedik in de tuin

Koffiedik bevat allerlei nuttige voedingsstoffen, zoals stikstof, magnesium en kalium. Om die reden kun je koffiedik perfect gebruiken om je tuin een flinke oppepper te geven. Koffiedik is zurig en daarom ideaal bij planten die van een zure grond houden, zoals hortensia’s, kamille en rododendrons. Ook je moestuin doet het er goed op. Strooi gewoon wat koffiedik uit bij de wortels van de planten. Let wel op, voor sommige planten kan koffiedik té zuur zijn, je kunt in dat geval wat kalk toevoegen om de PH waarde te neutraliseren. 

 

Kattenoverlast

Zien katten jouw tuin als een grote kattenbak waar ze hun behoefte doen? Koffieprut is hiervoor de juiste oplossing. Op een of andere manier hebben katten een hekel aan de geur van koffie, snap je toch niks van! Strooi de koffieprut rondom je planten en ze zullen jouw tuin voortaan overslaan. 

 

Koffie tegen slakken

Er zijn verschillende manieren om slakken weg te houden, één daarvan is door middel van koffiedrab. Echt diervriendelijk is het niet, want de cafeïne doodt de kleine slakken. Daarnaast vinden slakken het niet prettig om zich door de koffiedrab te verplaatsen, dus zie het als een soort barricade. 

 

Koffiedik als ontstopper

Spoel koffiedik samen met kokend water door je gootsteen en je zult zien dat het water weer goed doorloopt. Resten die zich zijn gaan hechten in de afvoerbuis, worden door het koffiedik meegenomen. Let wel op dat je altijd kokend water erbij giet, anders zorgt het koffiedik juist voor verstoppingen. 

 

Zelf scrub maken

Ze zeggen dat koffieprut helpt tegen cellulitis vanwege de vetafbrekende eigenschappen die cafeïne heeft. Doordat koffieprut al grof is en korrels bevat, kun je het dus prima als lichaamsscrub gebruiken. Breng de koffieprut aan op je bovenbenen en wikkel je benen in met huishoudfolie. Laat dit drie uur inwerken en daarna kun je je benen afspoelen met lauwwarm water. Je zult na afloop niet alleen een zachte huid hebben, maar als je het meerdere keren herhaalt, zal ook je cellulitis verminderen.   

Op het internet kun je diverse recepten vinden voor het zelf maken van je koffiescrub. Laat dat zachte huidje maar komen! 

 

Nare geurtjes

Heb je net knoflook gesneden en krijg je die geur maar niet uit je handen? Ook dan kun je prima koffiedrab gebruiken. Zoals je wellicht wel weet zorgt koffie ervoor dat geurtjes neutraliseren, pak daarom wat koffiedrab en was daar je handen mee. Weg is de knoflookgeur! 

 

Aangekoekte pan schoon krijgen

Hoe vervelend is het als je je aangekoekte pan maar niet schoon krijgt? Hier is een manier voor: koffiedik gebruiken als schuurmiddel. Het werkt bijzonder effectief en binnen een paar minuten is je pan weer zo goed als nieuw. 

 

Je hebt het gelezen; koffie is niet alleen maar een lekker bakkie, maar het is voor allerlei doeleinden te gebruiken! Waarvoor gebruik jij koffiedrab nog meer? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1640 Hits
0 reacties

Hierom is handen wassen zo belangrijk

Hoe vaak heb je het je moeder horen zeggen: ‘Handen wassen na het plassen!’, dus dat doe je nog steeds altijd braaf. Maar is het wassen van je handen wassen écht zo belangrijk, waarom en hoe vaak zou je je handen moeten wassen? Op deze vragen geven wij antwoord in dit artikel. 

 

Handhygiëne

Bijna alles waar je met je handen aanzit, wordt ook door anderen aangeraakt; die deurknop, de lichtknopjes, dat glas, de trapleuning, de kraan en zo kunnen we nog wel even door gaan. Geen fijn idee dus als net iemand in zijn hand hoest en daarna iets aanraakt. Wanneer je voldoende je handen wast, voorkom je zo 80% van alle voorkomende infecties. Het blijkt namelijk dat de meeste ziekteverwekkers worden verspreid via de handen. 

 

De 5 momenten van handhygiëne

Voor het voorkomen van infecties is het dus belangrijk om regelmatig je handen te wassen. Vooral wanneer je in de zorg werkt en dagelijks in contact bent met kwetsbare cliënten, moet je altijd je handhygiëne in je achterhoofd houden. Hiervoor is de Wereldgezondheidsorganisatie een campagne gestart om mensen in de zorg bewust te maken over het belang van je handen wassen. Zij stelden in ieder geval 5 momenten vast waarop je je handen zou moeten wassen: 

  1. Voor het contact met cliënt.
  2. Voordat er wordt schoongemaakt.
  3. Na contact met lichaamsmaterialen en – vloeistoffen.
  4. Na fysiek contact met cliënten.
  5. Na fysiek contact met de omgeving van de cliënten. 

Ook wanneer je niet in de zorg werkzaam bent, is handhygiëne cruciaal voor een goede gezondheid. In dat geval zou je in ieder geval op deze momenten je handen moeten wassen: 

  1. Na een toiletbezoek.
  2. Na het schoonmaken.
  3. Voordat je een maaltijd gaat bereiden.
  4. Na het buitenspelen.
  5. Na het hoesten, niezen of snuiten van de neus.
  6. Na het verschonen van een luier.
  7. Na het aanhalen van (huis)dieren.

 

Stappenplan handen wassen

Wanneer je je handen gaat wassen, volg je de volgende stappen

  1. Maak je handen goed nat onder de kraan.
  2. Bedek je handen volledig met zeep.
  3. Wrijf je handen goed in, ook de vingertoppen en tussen de vingers.
  4. Spoel de zeep af onder de kraan.
  5. Droog je handen goed met een doek. Gooi je handdoek regelmatig in de wasmachine, zodat de bacteriën weinig kans hebben om zich te nestelen. 

 

Hoe vaak was jij je handen? Laat hieronder een reactie achter!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
611 Hits
0 reacties

Clean desk policy: de voordelen

Bij ons op kantoor wordt de clean desk policy gehanteerd. Dat betekent dat er zo min mogelijk op het bureau ligt, zodat er geen afleiding is. Wat de voordelen zijn van een clean desk policy, leggen we graag uit!

 

Opgeruimd bureau

We hebben al meerdere keren geschreven over hoe belangrijk het is om regelmatig op te ruimen. Niet alleen kun je zo alles veel beter vinden, maar voorkom je ook dat je te lang onnodige spullen bewaart. Is het opgeruimd, is het waarschijnlijk in je hoofd ook een stuk rustiger. Hetzelfde geldt voor de clean desk policy; wanneer er zo weinig mogelijk spullen op je bureau liggen, ligt er niks in de weg. Alleen de spullen die je écht nodig hebt, liggen binnen handbereik. Denk hierbij aan je toetsenbord, je muis en eventueel een kladblokje. Onderzoek van Princeton bevestigt dat met rommel op je bureau, het lastig is je te focussen op één taak. 

Veel bedrijven hanteren een clean desk policy, want niet alleen zijn werknemers zo minder afgeleid tijdens het werk, maar ook straalt het professionaliteit uit naar klanten die het kantoor bezoeken. Daarnaast is deze policy ook in lijn met de AVG; met een opgeruimd bureau, zullen er niet zomaar persoonsgegevens van anderen in het zicht liggen. Er wordt aangeleerd en afgesproken dat documenten met persoonsgegevens in een afgesloten kast liggen. 

Met de clean desk policy, heb je ook een schoner bureau. Er ligt immers minder op je bureau en is het veel makkelijker om schoon te maken! En een goede hygiëne vinden wij natuurlijk erg belangrijk. 

 

Toetsenbord schoonmaken

Als je op kantoor werkt, zul je het vast herkennen dat je veel tijd doorbrengt achter de computer. Wist je dat een toetsenbord gemiddeld 400 keer meer bacteriën bevat dan een wc-bril? Om die reden is het belangrijk regelmatig je toetsenbord schoon te maken. Houd het toetsenbord ondersteboven en schud even flink. Je zult merken dat er van alles uit komt vallen, dit zullen voornamelijk kruimels, stof en huidschilfers zijn. Vervolgens doe je je toetsenbord af met een lichtvochtig doekje. Op deze manier is het echt onmogelijk om tussen de toetsen schoon te maken, mocht je écht veel tijd hebben, kun je de toetsen eruit wippen en eronder schoonmaken. 

 

Computerscherm schoonmaken

Na verloop van tijd zul je krasjes, stof en vette vingers op je computerscherm zien zitten. Maak regelmatig je computerscherm schoon, dit doe je met een microvezeldoekje. Veeg met het doekje over het scherm. Eventueel kan je een mengsel van azijn en water gebruiken, voor het schoonmaken van het scherm. Spuit de vloeistof echter nooit direct op het scherm! 

 

Hanteren jullie op kantoor ook de clean desk policy? Wat zijn jouw ervaringen hiermee? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
695 Hits
0 reacties

Aangebrande pan schoonmaken

Krijg jij je aangebrande pan met geen mogelijkheid schoon, ook niet na ellenlang schrobben? Dan hebben wij dé tips voor je gevonden om de pan weer zo goed als nieuw te krijgen. Het enige wat je nodig hebt, zijn slechts wat huis-, tuin- en keukenmiddelen. 

 

Aangekoekte pan schoonmaken met cola

Giet een beetje cola in de pan en laat het 5 minuten staan. Je zult zien dat je na 5 minuten de pan zo schoon kunt spoelen. Cola kun je niet alleen gebruiken bij het schoon krijgen van aangebrande pannen, maar je kunt er ook roest mee verwijderen. Multifunctioneel dus!

 

Pan schoonmaken met azijn 

Met azijn kun je heel veel schoonmaken, zo gebruik je het bijvoorbeeld bij het ontkalken van de douchekop. Ook kun je uitstekend een aangebrande pan schoonmaken met azijn. Doe een laagje azijn in de pan, laat het even intrekken en daarna krijg je de pan makkelijk schoon geborsteld. 

 

Aangekoekte pan schoonmaken met soda

Vul de pan met warm water en doe daar wat soda bij. Laat de pan zo een nachtje staan en de volgende dag krijg je de pan zó weer schoon. Soda is sowieso een onmisbaar product, omdat je er vrijwel alles mee schoon krijgt! Zeker een must in je keukenkastje dus. 

 

Aangebrande pan schoonmaken met een vaatwastablet

Vul de pan met water en gooi daar een vaatwastablet bij. Zet de pan terug op het vuur en laat het water koken. Daarna spoel je de pan gemakkelijk schoon, eventueel gebruik je de afwasborstel voor de hardnekkige restjes. 

 

Schoonmaken met citroen

Een beetje citroensap doet wonderen bij een aangekoekte pan. Doe een scheutje citroensap in de pan met heet water, na een kwartiertje kun je de pan met een sponsje schoonboenen. 

 

Schoonmaken met zout

Iedereen heeft wel zout in huis. Zout kan zeker een oplossing bieden bij hardnekkig vuil in de pan. Strooi wat zout in de pan en vul hem vervolgens met warm water. Laat de pan zo een paar uurtjes weken en spoel de pan daarna schoon. 

 

Welke tip werkt voor jou het beste bij het schoonmaken van een aangebrande pan? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
727 Hits
0 reacties

Douchekop ontkalken

Af en toe is het nodig je douchekop te ontkalken, niet alleen omdat het hygiënisch is, maar ook omdat het water dan beter uit de kop stroomt. Het ontkalken van de douchekop is niet zo lastig, het vergt alleen even wat tijd. 

 

Kalk verwijderen

Er zijn meerdere manieren waarop je kalk van de douchekop kunt verwijderen. Schoonmaakazijn werkt altijd goed tegen kalkaanslag. Draai de douchekop los en plaats hem in een bak gevuld met tweederde schoonmaakazijn en eenderde water. Laat de douchekop het liefst een hele nacht weken, de dag daarna kun je zo de kalkaanslag verwijderen met een lichtvochtig doekje. Wanneer je de douchekop weer vastdraait, laat je vervolgens het water even lopen zodat al het azijn weg wordt gespoeld. 

Heb je een douchekop die vast zit? Dan vul je een plastic zak met schoonmaakazijn en bind je hem strak om de douchekop. Ook nu laat je de douchekop weer een nacht weken in het schoonmaakazijn. De volgende dag verwijder je de zak en zet je de douche aan, zodat er geen azijn achterblijft. 

 

Hard water

Het kan zijn dat jouw gemeente extra hard water heeft, dan heb je dus automatisch meer last van kalkaanslag. Hard water bevat veel kalk door de aanwezigheid van kalk en magnesium. Benieuwd hoe hard het water is in jouw gemeente, dan kun je dat hier nakijken. 

 

Kalkaanslag voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Kalk kan best wat schade veroorzaken, het kan er namelijk voor zorgen dat apparaten niet meer optimaal functioneren. De belangrijkste tip bij het voorkomen van kalkaanslag is om iedere keer na een douchebeurt, de douchestang en – kop even af te drogen met een handdoek. Ook zou je kunnen overwegen een waterontharder te plaatsen. Een waterontharder is een apparaat waarmee de hardheid van het water verminderd wordt, op die manier heb je minder last van kalk. 

Gebruik bij het schoonmaken altijd milde reinigingsmiddelen, geen middelen op basis van zoutzuur of chloor want die kunnen schade veroorzaken. Spuit reinigingsmiddel ook nooit direct op de douchestang of -kop, maar doe het middel eerst op een doekje waarmee je vervolgens schoonmaakt. 

 

Nu de douchekop is ontkalkt, kun je weer genieten van een heerlijke warme douche! 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
894 Hits
0 reacties

Huisstofmijt: zo kom je er vanaf

De huisstofmijt is een minuscuul beestje dat in ieder huishouden is te vinden. Op zich kan dat geen kwaad, tenzij je reageert op de uitwerpselen van de mijt. Je kan een loopneus krijgen, je moet niezen of je ogen worden rood en opgezwollen. Dit zijn vervelende klachten waarbij het nodig is om de huisstofmijt aan te pakken. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. 

 

Huisstofmijt allergie

Als je regelmatig tranende ogen of een verstopte neus hebt als je uit bed komt, is de kans aanwezig dat je een huisstofmijtallergie hebt. Je bent dan niet zo zeer allergisch voor het beestje zelf, maar voor zijn uitwerpselen. De huisstofmijt is niet zichtbaar met het blote oog. Doordat ze zich voeden met huidschilfers, zijn de beestjes voornamelijk te vinden in bed. Een matras kan maar liefst 1 miljoen huisstofmijten bevatten! Ook komen ze voor op tapijten, kleding, knuffels en stoffen meubilair. Je slaapt gemiddeld zo’n 8 uur per dag, dat betekent dus dat je langdurig in contact komt met de huisstofmijt en de uitwerpselen. Geen pretje als je allergisch bent. 

 

Wat te doen tegen huisstofmijt 

Huisstofmijt helemaal bestrijden, gaat niet. Natuurlijk kun je er wel van alles aan doen om huisstofmijt te verminderen, om zo ook de allergische reactie te beperken. Dit zijn de beste tips: 

 

  • Zorg voor zo weinig mogelijk textiel in huis. Dus geen gestoffeerd meubilair of tapijt. Kies in plaats van tapijt voor plavuizen, parket of laminaat. 
  • Was beddengoed regelmatig op 60 graden.
  • Maak je bed niet op, maar laat je dekens opengeslagen liggen. 
  • Ventileer iedere dag 10 minuten door de ramen tegenover elkaar open te doen.
  • Is er een hoge luchtvochtigheid in huis? Gebruik dan een luchtontvochtiger of vochtvreter om de luchtvochtigheid te verlagen. Ook zilvervisjes houden van een vochtige omgeving. 
  • Droog de was buiten of in de droger, niet binnen aan de waslijn. Zo voorkom je een te hoge luchtvochtigheid in huis.
  • Laat de afzuigkap nog een uur aan staan na het koken.
  • Koop alleen synthetische knuffelbeesten en stop ze regelmatig een aantal uur in de vriezer om de huisstofmijt te doden. 
  • Stofzuig regelmatig de slaapkamer, omdat daar de meeste huisstofmijt aanwezig is.
  • Kies geen dekbed of kussen met een vulling van dons of veren, maar kies voor synthetisch materiaal.
  • Vervang je matras na 8 jaar. Na een aantal jaar is het matras niet erg hygiënisch meer en ook is de veerkracht verloren.
  • Wanneer je je omkleedt, verlies je de meeste huidschilfers. Kleed je daarom bij voorkeur niet om in de slaapkamer. 

 

Ben jij ook allergisch voor huisstofmijt? Pas jij ook de bovenstaande tips toe?   

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
615 Hits
0 reacties

10 dingen die je echt moet weggooien!

Marie Kondo is een echte Japanse opruimgoeroe. Ze heeft al vele huishoudens geholpen met ‘ontspullen’. Bij alle spullen laat ze je denken: ‘Word ik hier echt gelukkig van?’. Met deze zogeheten KonMari-methode ben je zo van al je onnodige spullen af. Wij maakten ook een lijstje voor spullen die je écht moet weggooien (of weggeven). 

 

1. Kleding

Volgens de methode van Marie Kondo ruim je op per categorie en niet per ruimte. Je verzamelt bijvoorbeeld al je kleding op één plek, vervolgens doe je de ‘geluk-test’: ‘Word ik hier blij van?’. Als het antwoord ‘nee’ is, doe je het kledingstuk weg. Ga ook na of je het nog aan gaat doen of het nog wel de juiste maat is en of het kledingstuk niet versleten is (denk aan sokken met gaten).  

 

2. Boeken

Bekijk je boeken eens kritisch; ga je dat ene boek echt nog eens lezen? Zo niet, kun je het beter weg doen, weggeven of verkopen. Dit scheelt enorm veel ruimte. Hetzelfde geldt voor je cd of dvd collectie. De kans is vrij klein dat je tegenwoordig nog cd’s luistert of dvd’s bekijkt. Dus doe het weg, tenzij het emotionele waarde heeft natuurlijk. 

 

3. Eten

Ga eens in de zoveel tijd eens na of je geen eten in je voorraadkast of in je koelkast hebt dat over de datum is. Je zit natuurlijk niet te wachten op schimmels. Misschien heb je ook wel wat producten uit een kerstpakket die je niet gaat gebruiken, geef het dan weg aan iemand die je hier wél blij mee maakt. 

 

4. Papierwerk

Dat ene bonnetje dat je bewaard hebt voor het geval je dat truitje toch nog wilde terugbrengen; gaat dit nog gebeuren? Gooi het weg! Vooral als je dat kledingstuk al gedragen hebt. Al je papierwerk kan zo de prullenbak in, tenzij het rekeningen zijn die nog betaald moeten worden. Deze rekeningen doe je in een aparte map waar je op zet ‘in behandeling’ of je scant het in en zet het op je computer. Gooi ook oude tijdschriften en kranten weg, want wees eerlijk, hier ga je toch niet meer in kijken.

  

5. Oude elektronica

Heb jij nog een lade vol met oude mobieltjes? Geen idee wat je er mee wil gaan doen, maar waarschijnlijk helemaal niks. Hetzelfde geldt voor oude kabeltjes en opladers waar je geen idee hebt waar ze voor zijn. Kapotte mobieltjes gooi je in speciale inleverbakken bij de supermarkt of je brengt ze naar de milieustraat. Zo kunnen ze de grondstoffen gebruiken om andere mobieltjes of apparaten te maken. 

 

6. Sieraden

Sieraden die je nooit meer draagt en die je ook niet meer gaat dragen, doe je weg. Gouden en zilveren sieraden kun je nog verkopen. 

 

7. Schoonmaakmiddelen

Ook schoonmaakmiddelen hebben een houdbaarheidsdatum, dus die ene fles voor kalkaanslag die daar al jaren staat, kun je beter weg doen. Als de fles nu nog niet leeg is, zal dat ook niet op korte termijn gebeuren. 

 

8. Make-up

Net als bij schoonmaakmiddelen, kun je ook make-up niet oneindig bewaren. Bekijk je toilettas eens kritisch; die ene oogschaduw die je ooit hebt gekocht omdat je dacht dat het je mooi stond of die mascara die klontert, weg ermee! Gebruik je toch make-up die je al jaren hebt, kunnen irritaties en ontstekingen het gevolg zijn. 

 

9. Medicijnen

Loop je medicijnkastje eens na, het zou zomaar kunnen dat je pillen hebt die over de datum zijn. Denk ook aan vitaminepillen die je helemaal niet slikt. 

 

10. Keukengerei

Moet je echt 20 verschillende mokken hebben? Of wat dacht je van die chocoladefondueset of broodbakmachine. Dit zijn allemaal spullen die leuk zijn voor één keer, maar daarna staat het toch alleen maar te verstoffen. Kijk eens kritisch in je keuken wat je wel en niet gebruikt en wat er dus weg kan. 

 

Wanneer je huis opgeruimd is, zul je ook merken dat je wat meer rust hebt in je hoofd. Gooi jij ook regelmatig spullen weg? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1201 Hits
0 reacties