Vanaf 6 januari zijn wij Hlprs! Lees hier meer...

Leven in de brouwerij!

Wij gaan verhuizen! Wij blijven met ons kantoor in het mooie Breda, maar we verhuizen naar een super mooi pand met karakteristieke eigenschappen: de voormalige bierbrouwerij ''De Driehoefijzers''! Benieuwd naar een stukje geschiedenis van dit pand? Lees het hier! 

''De Driehoefijzers'' was een van de bekendste bierbrouwerijen van Nederland. De pilsjes ''Oranjeboom'' en ''Skol'' werden hier gebrouwen. In 2004 werd dit pand gesloten, in verband met overnames en verschuiving van producties. Vanaf 2004 stond het pand dus leeg, zonde, zo’n mooi monument met een groot stuk historie. 

De voorgeschiedenis

De oorspronkelijke brouwerij werd in 1538 al opgericht, en heette toen ''Den Boom'', in 1628 werd het pand vernoemd naar de tegenovergelegen smid ''De Drij Hoefijssers''. Het pand heeft altijd zijn oorspronkelijk functie gehad, een brouwhuis, wel onder verschillende eigenaren. In 1968 fuseerde de brouwerij met de Rotterdamse Brouwer ''Oranjeboom''. Het bedrijf viel onder het Britse ''Allied Breweries'' en kreeg de naam ''Verenigde Bierbrouwerijen Breda-Rotterdam B.V.''. De Bredase Brouwerij ging nu het pils ''Oranjeboom'' brouwen.  In 1973 werd ''Oranjeboom'' vervangen door ''Skol''. Dit werd niet echt een succes, en daarom werd in 1980 het pils weer ''Oranjeboom'' genoemd. Trouwens leuk feitje: Huiscleaning zit nu in de Oranjeboomstraat in Breda!

In 1995 werd de Verenigde Bierbrouwerijen Breda-Rotterdam B.V. overgenomen door de Belgische ''Interbrew''. Later kregen ze de naam ''Inbev''. De productie werd verplaatst naar de brouwerij van Dommelsch en andere Belgische brouwerijen. Op 29 mei 2004 werd het pand gesloten. Op het terrein van de voormalige Brouwerij werd in 2007-2012 een woonwijk gebouwd, maar het pand bleef leeg en zag er op een gegeven moment vervallen uit. 

Het Brouwhuis

Vanaf 2011 wordt er gewerkt aan een nieuwe bestemming voor het monumentale pand aan de Ceresstraat in Breda. Het Brouwhuis, zoals het ook gaat heten, geeft huisvesting aan verschillende kantoorpanden, nieuwe appartementen én een horecazaak (Beers & Barrels). De diverse bedrijven en woningen worden verdeeld over de voormalige machinekamer, brouwzaal, moutzolder, ketelhuis en magazijn. Huiscleaning komt te zitten op de moutzolder, daar waar het mout werd gedroogd. 

Nieuwsgierig?

Begin mei mogen wij naar dit prachtige pand verhuizen. Door deze nieuwe, mooie omgeving zullen wij onze klanten waarschijnlijk nog beter van dienst kunnen zijn! Helaas worden wij nog steeds geen bezoekadres, waardoor je ons kantoor niet van binnen kunt aanschouwen. Maar wij beloven je binnenkort mooie foto's te laten zien van de binnenkant op onze Facebook-pagina

Hieronder alvast een sfeerimpressie van het Brouwhuis en ons nieuwe kantoor: 

Klik op de afbeelding om te vergroten

Een weergave van het Brouwhuis met de functies die de verschillende gedeeltes vroeger hadden. 

De voormalige moutzolder, helemaal boven komt Huiscleaning te zitten. Bron foto: www.facebook.com/TTRRVastgoed

Nu nog helemaal leeg, maar dit wordt onze werkruimte. Bron foto: www.facebook.com/TTRRVastgoed

Het Brouwhuis. Bron foto: www.brabant.nl

 

Waardeer dit blogbericht:
10 verrassende schoonmaaktips!
Zo veel calorieën verbrand je met schoonmaken!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 20 januari 2020