De huisstofmijt is een minuscuul beestje dat in ieder huishouden is te vinden. Op zich kan dat geen kwaad, tenzij je reageert op de uitwerpselen van de mijt. Je kan een loopneus krijgen, je moet niezen of je ogen worden rood en opgezwollen. Dit zijn vervelende klachten waarbij het nodig is om de huisstofmijt aan te pakken. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. 

 

Huisstofmijt allergie

Als je regelmatig tranende ogen of een verstopte neus hebt als je uit bed komt, is de kans aanwezig dat je een huisstofmijtallergie hebt. Je bent dan niet zo zeer allergisch voor het beestje zelf, maar voor zijn uitwerpselen. De huisstofmijt is niet zichtbaar met het blote oog. Doordat ze zich voeden met huidschilfers, zijn de beestjes voornamelijk te vinden in bed. Een matras kan maar liefst 1 miljoen huisstofmijten bevatten! Ook komen ze voor op tapijten, kleding, knuffels en stoffen meubilair. Je slaapt gemiddeld zo’n 8 uur per dag, dat betekent dus dat je langdurig in contact komt met de huisstofmijt en de uitwerpselen. Geen pretje als je allergisch bent. 

 

Wat te doen tegen huisstofmijt 

Huisstofmijt helemaal bestrijden, gaat niet. Natuurlijk kun je er wel van alles aan doen om huisstofmijt te verminderen, om zo ook de allergische reactie te beperken. Dit zijn de beste tips: 

 

 

Ben jij ook allergisch voor huisstofmijt? Pas jij ook de bovenstaande tips toe?