Vanaf 6 januari zijn wij Hlprs! Lees hier meer...

In 5 stappen een opgeruimd huis!

Vóórdat je gaat schoonmaken, moet je je huis natuurlijk wel een beetje opruimen. Maar, hoe pak je dat aan? We hebben een aantal, zogeheten, opruim-hacks (trucjes) voor je opgezocht voor een opgeruimd huis! Want een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd!

1. Opruimactieplan

Allereerst is het natuurlijk wel handig om te kijken of je misschien wat spullen weg kunt doen. Hiervoor kun je onderstaand schema doorlopen.

 

2. Woonkamer

Als je het schema hebt doorlopen, dan de grote taak om alles eens goed op te ruimen. Laten we eerst beginnen met de woonkamer, want dat is natuurlijk ook waar je waarschijnlijk het meeste bent of belangrijker nog: waar je de visite uitnodigt. En wat een huiskamer vooral rommelig doet lijken, is waarschijnlijk al het speelgoed van de kinderen.

Dat rondzwervend speelgoed is natuurlijk erg frustrerend. Als jij ook niet je nek wilt breken, schaf dan een Ikea Expedit kast aan en koop wat mandjes waar je het speelgoed in kunt doen. Super handig en ziet er leuk uit! Zo lijkt het een bankje, je hebt alleen nog wat leuke kussentjes nodig.

En zie hier het resultaat!

3. Keuken

In de keuken kun je héél véél doen om wat orde te scheppen.

Zo kun je nog meer schoonmaakspullen kwijt door onder de gootsteen een stang met bakjes te bevestigen. Je kunt natuurlijk ook aan de binnenkant van een deur een schoenenopberger ophangen. In plaats van schoenen, kun je hier mooi alle schoonmaakflessen in kwijt.

Hieronder zie je wat voorbeelden. Je kunt ook zien hoe je de opbergkast onder je trap efficiënt kunt indelen, zodat je alle potjes e.d. kwijt kunt. Natuurlijk heel handig om in één overzicht te zien wat je allemaal in huis hebt.

 

4. Cadeaupapier, lintjes, kraaltjes, knoopjes

Weet jij ook nooit waar je je cadeaupapier moet laten? Misschien leg je het ergens op een kast, maar je hebt het waarschijnlijk liever uit het zicht liggen. En natuurlijk is het handiger om je cadeaupapier op dezelfde plek te bewaren als cadeaulintjes, scharen, verjaardagskaarten e.d.

Wat natuurlijk dé perfecte oplossing is, is om de binnenkant van een (kast)deur te gebruiken. Koop een aantal kruidenrekjes en bevestig die aan de binnenkant van de deur. In de rekjes kun je mooi wat potjes kwijt, waar je alle kleine dingetjes in kunt doen. Je kunt ook een losse stang kopen, waar je verschillende maten potten aan kunt hangen. Daar kunnen dan ook weer van alles in kwijt. Bij de Ikea kun je de zogeheten 'alleshouder' kopen (Variera). Dit is superhandig voor cadeaupapier, maar ook voor bijvoorbeeld plastic tasjes.

 

5. Hou het netjes

Hoe moeilijk het ook is, maar probeer het écht netjes te houden. Hou alles wat bij elkaar hoort, op één plek. Dan hoef je nooit ver te zoeken als je iets kwijt bent. Alle kleine spulletjes kun je ook altijd in weckpotten doen, dit ziet er ook leuk uit. Op internet staan heel veel creatieve manieren om op te ruimen, een goede tip is Pinterest.com.

Vind jij zo'n opbergbankje nou ook super leuk, maar ben je zelf niet zo handig? Je kunt via www.tuinklushulp.nl een handige Harry inschakelen! Geef je klus op en zij zoeken iemand die de klus kan klaren!

Waardeer dit blogbericht:
Deze dingen kunnen wél in de vaatwasser!
7 leuke feitjes en fabels!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 20 januari 2020