Hoi!

Mijn naam is Laura, maar wellicht heb je me al weleens gesproken aan de telefoon. Ik ben namelijk communicatiemedewerker bij Huiscleaning. Daar valt ook klantencontact onder. Daarnaast vind ik het leuk om teksten te schrijven. Ik wens je veel leesplezier met de blogberichten over schoonmaaktips, -feitjes en -weetjes!

Met vriendelijke groet, 

Laura
Team Huiscleaning 

E-mail: info@huiscleaning.nl 
WhatsApp-support: 06-39405602

Stinkt de vaatwasser? Dit doe je er aan!

Er komt behoorlijk wat viezigheid in de vaatwasser terecht, denk aan etensresten bijvoorbeeld. Als je niet regelmatig je vaatwasser reinigt, kan het behoorlijk gaan stinken. Of nog erger, de vaatwasser kan gaan verstoppen. Dan ben je nog verder van huis! Lees gauw onze tips hoe je een stinkende vaatwasser kunt voorkomen. 

 

Vaatwasser schoonmaken

De eerste stap is het grondig reinigen van de vaatwasser. Haal de vaatwasser leeg en spoel het filter af onder de kraan. Ook de sproeiarmen kun je losschroeven en even schoonspoelen met warm water. Indien er etensresten in de gaatjes van de sproeiarmen zijn achtergebleven, prik je deze even los met een satéprikker. Plaats de onderdelen vervolgens terug in de vaatwasmachine. 

Maak de deurrubbers even schoon met een vochtig doekje. Hier kunnen ook best wat etensresten zijn achtergebleven die de geur veroorzaken. Als je dit niet regelmatig schoonmaakt, kan het je rubbers gaan aantasten wat dan weer zorgt voor lekkage. 

Draai vervolgens een lege vaatwasser op de hoogste temperatuur, dan kan alles even goed schoongespoeld worden. Probeer je aan te leren dat je dit sowieso regelmatig doet, zodat je minder snel last zult hebben van vervelende geurtjes. 

 

Oorzaak stinkende vaatwasser

De grootste oorzaak van een stinkende vaatwasser, is het regelmatig wassen op koude temperaturen of korte programma’s. De bacteriën worden op die manier namelijk niet gedood en daardoor gaat het ruiken. Ook de vetten worden niet weggespoeld bij het wassen op koude temperaturen. Regelmatig op het heetst wassen kan daarom ontzettend helpen bij nare geurtjes. Een schone vaatwasmachine zorgt natuurlijk ook voor een schone vaat. 

Spoel altijd even je borden, bestek en pannen af voordat je ze in de wasmachine plaatst.  Zo verwijder je al een groot deel van de vetten en heeft het minder kans om achter te blijven in de vaatwasser. 

 

Vaatwasmachinereiniger 

In de winkel verkopen ze speciale vaatwasmachinereinigers. Mocht je vaatwasser nou nog steeds ruiken, nadat je hem op hoge temperatuur hebt laten draaien, gebruik dan de speciale vaatwasmachinereiniger. Draai hiervoor een lege vaatwasser met de reiniger erin. 

Je kunt ook speciale verfrissers ophangen in de vaatwassers. Dit geeft een lekker geurtje, maar pakt natuurlijk niet het probleem aan. Reinig daarom eerst de vaatwasser goed, voordat je een verfrisser op gaat hangen. Een halve citroen in de vaatwasser kan ook helpen tegen het stinken. Zo ruikt alles weer heerlijk fris! 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
240 Hits
0 reacties

Reinigen tapijt: zo doe je dat!

Na verloop van tijd kan je tapijt een beetje muffig worden en vies gaan ruiken. Alleen het tapijt stofzuigen gaat dan niet helpen. Vlekken zijn hardnekkiger en je zal het tapijt dan dus grondiger moeten schoonmaken. Met onze tips is je tapijt snel weer zo goed als nieuw! 

 

Stofzuig sowieso wekelijks het tapijt om de meeste haren, stof en zand te verwijderen. Mocht je huisdieren hebben, adviseren we het vaker te doen. Twee keer per week bijvoorbeeld. Het echt grondig reinigen van de vloerbedekking zouden we twee tot drie keer per jaar aanraden, om het lekker fris te houden. 

 

Vlekken verwijderen 

Eigenlijk moet je altijd direct actie ondernemen wanneer je vlekken maakt op je tapijt. 

Wellicht heb je ooit eten op je vloerbedekking geknoeid en had je toen geen zin om deze vlekken grondig te verwijderen. Probeer dan eens een van deze manieren om de hardnekkige vlekken eruit te krijgen: 

  • Strooi wat baking soda over de vlek, laat het even een nachtje intrekken en zuig het de dag daarna op. In de nacht heeft soda genoeg tijd om te doen wat het moet doen; de vlek verwijderen.
  • Doe een scheutje azijn in een emmer heet water. Dep hier de vlek mee in en je zult zien dat de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon!
  • Gebruik ossengalzeep voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. De plek inwrijven, even laten inwerken en daarna deppen met warm water.
  • Scheerschuim is een goede vlekverwijderaar en een alternatief voor tapijtshampoo. Pak wel een witte scheerschuim zonder toevoeging met menthol. 

 

Tapijt reinigen met stoomapparaat

Als je over een stoomapparaat beschikt, kun je ook hier gemakkelijk het tapijt mee reinigen. Het is de meest handige manier, want het gaat erg snel. Wanneer je geen stoomreiniger in huis hebt, kun je die ook huren bij de bouwmarkt. 

Wanneer je je tapijt gaat reinigen met een stoomapparaat, kijk dan wel altijd even of jouw vloerbedekking hier tegen bestand is. Maak het tapijt ook niet te vochtig, want dan kan het vies gaan ruiken en erger nog: gaan schimmelen! En dat wil je natuurlijk al helemaal niet. Test even op een stukje tapijt, bijvoorbeeld onder de bank of bed, hoe het tapijt eruitziet wanneer je het hebt gereinigd met het apparaat. 

 

Tapijt laten reinigen

Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om het tapijt te laten reinigen door een professional. Is wat duurder, maar het gebeurt (vaak) wel goed! Wanneer je een beetje Googelt kun je de kosten vergelijken voor het professioneel laten reinigen van je tapijt.  

 

Met deze tips is jouw tapijt weer zo goed als nieuw! Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
229 Hits
0 reacties

Mieren in huis bestrijden

Mieren gaan op zoek naar voedsel en hoe logisch is het dan ook dat ze dat bij jou in huis in de keuken gaan zoeken? Vooral als je eten op de grond hebt laten vallen of als er eten op het aanrecht ligt. De kleine beestjes lijken misschien onschuldig, maar kunnen heel wat ellende veroorzaken! Denk aan bacteriën op je eten of het aanvreten van het isolatiemateriaal. Lees daarom gauw verder voor tips om mieren in huis te bestrijden en voorkomen.

 

Oorzaak mieren in huis

We gaven het al kort aan; mieren komen op voedsel af, ze houden vooral van zoetigheid. De grootste oorzaak van mieren in huis zijn vieze vaat in de gootsteen, afval, kruimels, suikerkorrels, geknoeide limonade, noem het maar op. Ga dus op zoek naar de bron en ruim dit direct op. 

Wanneer je één mier in huis ziet, zullen er al snel meer zijn. Ze laten een spoor achter wat de rest van de mieren doet volgen. Het is dus belangrijk dat je direct actie onderneemt. 

 

Vliegende mieren

Tijdens de paarperiode van de meest voorkomende mier (wegmier), eind juli/begin augustus, kun je ook vliegende mieren zien. Mannetjes en jonge koninginnen krijgen rond die periode vleugels, waar ze vervolgens in de lucht gaan paren. Het mannetje gaat dood en de koningin verliest haar vleugels, om vervolgens een nest te kunnen maken. Daar ontstaat dan een nieuwe kolonie van mieren. 

 

Mieren in huis bestrijden

Er zijn een heleboel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes waarmee je mieren kunt bestrijden. Het ene middeltje zal natuurlijk beter werken dan het andere. Probeer gewoon het een en ander uit om te kijken wat het beste werkt. Zo maak je er korte metten mee: 

  • Gebruik een mierenlokdoos. Het trekt de mieren aan, ze snoepen van het zoete spul met gif dat erin zit en nemen dat ook mee terug naar het nest. Dit zorgt er vaak voor dat de rest van de kolonie ook vergiftigd wordt.
  • Haal regelmatig een doekje over het aanrecht. Vervang het vaatdoekje regelmatig, want ook hier kunnen mieren op af komen.
  • Verschoon de vuilniszak in huis dagelijks. Maak ook goed schoon rondom de vuilnisbak.
  • Laat geen vieze vaat op het aanrecht staan.
  • Dweil regelmatig, zodat je het spoor uitwist wat de mieren achterlaten voor de rest van de kolonie.
  • Strooi wat koffiedik buiten bij de achterdeur. Dit zorgt voor een soort barricade voor de mieren, zodat ze niet naar binnen kunnen komen.
  • Mieren houden niet van de geur van azijn. Daarom kun je regelmatig even sproeien met een plantenspuit gevuld met azijn op de plekken waar je de mieren ziet.
  • Leg wat muntjes van vijf cent op de plek waar de mieren binnen komen, meestal is dat bij de achterdeur. Mieren lopen niet over koper heen. 

 

Mierenplaag in huis herkennen

Wanneer je een groot aantal mieren in huis ziet, heb je waarschijnlijk last van een mierenplaag. In dat geval zul je waarschijnlijk ergens een mierennest hebben rondom je woning. Mierennesten ontstaan vaak in muren, onder de grond of in een kruipruimte. De aanwezigheid van een mierennest kun je herkennen aan hoopjes zand in de tuin of door donkere bulten in de muur. Bij extreem veel overlast, kun je het beste contact opnemen met de ongediertebestrijding. Zij kunnen dan het nest opsporen en vernietigen. 

Mieren in huis zijn vervelend, maar we hopen dat je met onze tips er snel vanaf komt!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
189 Hits
0 reacties

Maden in container voorkomen en bestrijden

Jakkes! Met dit warme weer zie je ze weer verschijnen; maden in de container. Het is een landelijk probleem en met deze tropische temperaturen is het haast lastig om er niet mee geconfronteerd te worden. Maar met onze tips kun je de witte beestjes wegjagen!

 

Maden in kliko

De maden in de kliko zijn de larven van vliegen. Je ziet ze vaak in de zomer in de GFT-container, omdat vliegen graag hun eitjes leggen tussen afval. Daarnaast houden ze van warme, vochtige plekken. Een volwassen vlieg kan wel 1000 eitjes leggen! Deze eitjes komen na een aantal uur uit en zijn dan maden. En je kan je voorstellen dat dat geen pretje is als je de container open doet om er iets in te gooien…Na een aantal dagen ontpoppen de maden zich in vliegen en dan begint heel het verhaal weer opnieuw! 

 

Wat te doen tegen maden?

Het is niet alleen akelig, al die beestjes, maar het gaat ook nog eens ontzettend stinken. Dat komt omdat ze eten van afval en die geur ruik je dan weer in hun ontlasting. Geen pretje dus! Lees gauw verder wat je kunt doen tegen maden:

 

  • Zet de container niet in de volle zon. Zoals we al aangaven, houden de maden van een broeierige omgeving. Hoe warmer het is, hoe sneller de eitjes uitkomen en dat wil je natuurlijk niet. Het liefst wil je gewoon een onaangename omgeving creëren voor de maden, zodat ze wegblijven.
  • Verpak etensresten die je weg wil gooien eerst in een krant of doe het in een speciale (biologisch afbreekbare) zak die in de GFT-container mag.
  • Vul een panty met mottenballen en hang dit in de container. Door deze geur blijven de maden weg. Wel de panty weer even weghalen als je container geleegd gaat worden.
  • Leg een stapel oude kranten op de bodem van je container, zodat etensresten en andere viezigheid niet kan aankoeken.
  • Klimop is giftig voor maden. Gooi daarom wat takjes klimop in de container om de maden weg te houden.
  • Net als klimop, hebben ze ook een hekel aan lavendel en dan met name de geur hiervan. Leg daarom wat takjes lavendel in de container óf spray met een luchtverfrisser met de geur van lavendel in de container.
  • Na het legen van de container, kun je de binnenkant goed schoonspoelen met kokend water en een scheutje groene zeep. Zo blijven ze wel weg! Reinigen met schoonmaakazijn kan ook, hier houden ze ook niet van.
  • Heb je vroeger weleens zout over een slak gestrooid? Bij maden gebeurt hetzelfde. Niet echt diervriendelijk, maar het helpt wel…Vind je dit wel heel erg zielig voor de beestjes, dan kun je ook zand over de maden strooien. Heeft eigenlijk hetzelfde effect. Doordat maden best slijmerig zijn, zullen ze in het droge zand niet overleven. 

Met extreme hitte voelt maden bestrijden als dweilen met de kraan open, dat begrijpen we. Maar als je bovenstaande tips vanaf het voorjaar al opvolgt, dan moet het vast lukken. 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
776 Hits
0 reacties

Bbq rooster schoonmaken doe je zo!

Wat is er heerlijker dan lange zomeravonden beleven met familie en vrienden mét lekker eten bereid op de barbecue? Het minder leuke hiervan is het achteraf schoonmaken van de barbecue. Maar met onze tips is in ieder geval het barbecuerooster zo weer schoon! Zó doe je dat: 

Het is eerst belangrijk dat je nagaat van wat voor soort materiaal je rooster is. Vaak is dit gietijzer, roestvrijstaal of aluminium. Gietijzer gaat bijvoorbeeld sneller roesten, daarom moet het niet te lang in aanraking zijn met water. Wanneer je weet waar je rooster van gemaakt is, kun je een van de volgende manieren gebruiken om hem te reinigen: 

 

Rooster schoonmaken in krant

Wikkel het rooster na afloop in een vochtige krant. De volgende dag kun je het rooster zo makkelijk afdoen met een sponsje en een doekje. Let op dat deze manier dus niet geschikt is voor een gietijzeren rooster, want hierdoor ontstaan roestplekken.

 

Rooster op het gras leggen

Wanneer je je rooster op het gras legt na een avondje barbecueën, kun je de volgende dag de etensresten zo afborstelen. Door de combinatie van gras met dauw, kun je je rooster weer makkelijk schoonkrijgen. Echt heel erg makkelijk! Wacht wel even tot je rooster iets is afgekoeld voordat je het op je gazon legt, om zo te voorkomen dat je een schroeiplek krijgt.

 

Barbecuerooster laten weken in vuilniszak

Smeer je rooster in met afwasmiddel en stop hem in een vuilniszak. Laat het zo een nachtje weken. In plaats van afwasmiddel kun je ook een scheut ammoniak in de vuilniszak doen, maar doe dit niet bij een rooster van aluminium of gietijzer! De volgende dag krijg je je rooster gemakkelijk schoon. 

 

Barbecuerooster laten weken in soda

Vul een bak met warm water en leg daar je rooster in. Gooi hier wat soda bij en laat het rooster zo een nachtje inweken. De volgende dag is het schoonmaken van het rooster een eitje. Deze manier is niet geschikt voor roosters van aluminium (vanwege de soda) en voor gietijzeren roosters (vanwege het water). In plaats van soda zou je wel Biotex kunnen gebruiken, zodat je ook je aluminiumrooster kunt laten weken. 

 

Bbq schoonbranden

Verhit je elektrische of gasbarbecue zo hoog mogelijk, met de deksel dicht, voor ongeveer 10 minuten. Met een speciale barbecueborstel kun je daarna zo de aangekoekte resten eraf krijgen. Deze manier van schoonmaken van het rooster noemen ze ‘schoonbranden’. Het vuil is er zó af!

 

Bbq tips

Je wilt natuurlijk het liefst dat het schoonmaken van je barbecue zo weinig mogelijk tijd kost. Met deze tips krijg je je barbecue nog sneller schoon na afloop: 

  • Zorg ervoor dat je rooster altijd wat vettig blijft, door hem bijvoorbeeld altijd in te sprayen met een plantaardige olie. Zo gaat je barbecuerooster ook veel langer mee en kun je er dus nog langer van genieten. Je zult merken dat het schoonmaken van het rooster ook veel makkelijker zal gaan. 
  • Je kunt ook regelmatig, tijdens het barbecueën, je rooster inwrijven met een halve citroen geprikt op een vork. Citroen is een perfecte ontvetter. 
  • Tussendoor gebruik je een prop aluminiumfolie om het rooster schoon te maken en te voorkomen dat etensresten gaan aankoeken. 

 

Als het goed is krijg je met deze tips je rooster weer makkelijk schoon, zodat jij lekker kunt genieten van een lekker stukje vlees of vis van de barbecue! Geniet ervan!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
483 Hits
0 reacties