Hoi!

Mijn naam is Laura, maar wellicht heb je me al weleens gesproken aan de telefoon. Ik ben namelijk communicatiemedewerker bij Huiscleaning. Daar valt ook klantencontact onder. Daarnaast vind ik het leuk om teksten te schrijven. Ik wens je veel leesplezier met de blogberichten over schoonmaaktips, -feitjes en -weetjes!

Met vriendelijke groet, 

Laura
Team Huiscleaning 

E-mail: info@huiscleaning.nl 
WhatsApp-support: 06-39405602

6 meest voorkomende schoonmaakfouten

We denken allemaal heel goed te weten hoe we moeten schoonmaken. Toch zijn er een aantal missers waar vrijwel iedereen zich aan schuldig maakt. Hierdoor maak je je huis vaak nóg viezer en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Lees hieronder hoe je dat kunt voorkomen! 

 

1. Wc-borstel meteen terugplaatsen

Je wc-borstel heeft het al zo zwaar te verduren, ben er eens wat liever voor! Daarom is het advies om regelmatig (het liefst na ieder gebruik) de wc-borstel af te spoelen en hem minstens vijf minuten te laten drogen, voordat je hem terug zet in de houder. Zo krijgen bacteriën minder kans om zich te verspreiden. 

2. Ramen zemen op een zonnige dag

Ga op een lekkere zonnige dag maar gewoon op het terras zitten, want de ramen zemen is dus absoluut niet aan te raden! Als het warm is, drogen schoonmaakproducten en water sneller op. Hierdoor krijg je vlekken op je ramen. Hierdoor zien de ramen er vettig uit en dat wil je natuurlijk niet hebben.

3. Overmatig gebruik van schoonmaakmiddel

Het woordje ‘te’ is nooit echt positief, gebruik daarom nooit té veel schoonmaakmiddel. Het ruikt misschien wel lekker, maar door te veel schoonmaakmiddel te gebruiken, beschadig je vaak je meubels en het laat alles plakken. Vaak is een klein drupje wel genoeg. 

4. Oude spons of vaatdoekje gebruiken

Een spons kun je beter maar twee of drie keer gebruiken, want anders is het gewoonweg een bron van bacteriën. Je kunt de spons voor gebruik het beste even een minuutje in de magnetron doen en zodra hij begint te stinken: meteen weggooien. Een vaatdoekje kun je op 60 graden wassen in de wasmachine. 

5. Schoonmaken zonder handschoenen

Schoonmaakmiddelen tasten je handen ontzettend aan door alle chemicaliën die er in zitten. Je kunt daarom beter rubberen handschoenen gebruiken bij de schoonmaak. En voor de vrouwen onder ons: je wilt je nagels natuurlijk ook mooi houden, door overmatig gebruik van schoonmaakmiddelen worden je nagels broos. Handschoenen aan dus!

6. Verkeerde volgorde

Hup! Beginnen en dan ben je er vanaf. Helaas werkt het zo niet helemaal, je dient wel van tevoren een béétje na te denken waar je eerst begint. Zo is de regel: eerst stoffen en dan stofzuigen. Maar wat dacht je van het afstoffen? Als je met een doekje van links naar rechts gaat en weer terug, zit het stof alsnog precies op dezelfde plek. Je kunt dus beter in een S- of Z- vorm stoffen, zo krijg je een veel schoner oppervlak. 

Zeg eens, maak jij je weleens schuldig aan een van deze misstappen? 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
975 Hits
0 reacties

Deze dingen kunnen wél in de vaatwasser!

Uit eigen ervaring ben je er misschien achter gekomen welke dingen nou níet in de vaatwasser kunnen (oeps…). Maar, er zijn juist heel veel dingen – niet altijd vanzelfsprekend- die wél in de vaatwasser kunnen. Let wel op, sommige dingen durven wij écht niet in een vaatwasser te doen, dus denk goed na voordat jij het wél gaat doen. Op eigen risico dus!

 

1. Kinderspeelgoed 

Speelgoed wordt regelmatig door kinderen in de mond gestopt en dat is natuurlijk niet zo heel hygiënisch. Doe het (plastic) speelgoed daarom in de vaatwasser en het is weer lekker schoon!

2. Schoenen en slippers van kunststof

Vrijwel alle plastic schoenen en slippers kunnen goed in de vaatwasser. Leren schoenen dus absoluut niet! Maar ook schoenen van stof (bijvoorbeeld All stars schoenen), kun je gewoon in de vaatwasser doen. Zorg er wel voor dat de schoenen goed vast zitten in de vaatwasmachine, zet ze bijvoorbeeld vast met een wasknijper.

3. Afwasborstel

Je kan de afwasborstel prima na gebruik in de vaatwasmachine doen. Zo hoef je niet steeds een nieuwe te kopen. 

4. Tandenborstelhouder

Een tandenborstelhouder past natuurlijk goed in de vaatwasser. Soms is een houder wat lastig schoon te maken, maar de machine zorgt er weer voor dat het heerlijk schoon is. 

5. Frituurpan

Zolang het past, waarom niet? Zorg er wel voor dat al het vet/ olie van tevoren uit de pan is. 

6. Kinderstoel

De plastic kinderstoelen die uit elkaar te halen zijn, kunnen heel goed in de vaatwasmachine. Zo kan jouw kindje weer vanuit een schone stoel eten! 

7. Brillen

Oké, een duur montuur is niet verstandig, maar de goedkopere (kinder)brillen worden goed schoon in de vaatwasser. Doe de bril in het bestekbakje. Kijk wel eerst even of de bril niet voorzien is van een coating, want die zal verdwijnen in de vaatwasser.

8. Gereedschap

Kwasten, plamuurmessen en schepjes en dergelijke kunnen prima in de vaatwasser. 

9. Sierraden

Niet alle materialen kunnen goed tegen zeep uit vaatwastabletten, maar de meeste sieraden kun je in de vaatwasmachine doen. Als je twijfelt, dan niet doen!

10. Borstels en kammen

Eerst even alle haren uit de borstel/ kam halen natuurlijk, maar daarna gewoon in de vaatwasser. Krijg je niet al de haren uit je borstel of kam? Dan gewoon in de vaatwasser, maar daarna wel even de filter schoonmaken. 

11. Lenzenbakjes

Nou is een nieuw lenzenbakje natuurlijk niet zo duur, maar als je het gewoon in de vaatwasser kan doen, scheelt het natuurlijk weer! En het is uiteraard beter voor je ogen, als je je lenzen in een schoon lenzenbakje doet.

12. Prullenbak

Dan moet hij natuurlijk wel in de vaatwasser passen, maar anders kunnen je je prullenbak gewoon in de vaatwasmachine doen. Daarna ruikt hij weer heerlijk fris!

13. Oke dit vonden wij wel een hele gekke: aardappelen, bieten en wortels

Groentes worden dus mooi schoon in de vaatwasser. Maar gebruik natuurlijk geen vaatwastablet, want dat is niet zo lekker…

14. En dit is er ook niet een die wij zelf hadden kunnen bedenken: vis

Je schijnt zelfs hele maaltijden te kunnen bereiden in de vaatwasser! 

We hebben ook een filmpje gevonden waar je zelf kunt zien hoe een stuk vis bereid wordt in de vaatwasmachine. Inspiratie nodig? Kijk dan hier voor recepten. 

En, laat ons vooral weten als je dit hebt uitgetest. Wij zijn héél benieuwd!

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1220 Hits
0 reacties

In 5 stappen een opgeruimd huis!

Vóórdat je gaat schoonmaken, moet je je huis natuurlijk wel een beetje opruimen. Maar, hoe pak je dat aan? We hebben een aantal, zogeheten, opruim-hacks (trucjes) voor je opgezocht voor een opgeruimd huis! Want een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd!

1. Opruimactieplan

Allereerst is het natuurlijk wel handig om te kijken of je misschien wat spullen weg kunt doen. Hiervoor kun je onderstaand schema doorlopen.

 

2. Woonkamer

Als je het schema hebt doorlopen, dan de grote taak om alles eens goed op te ruimen. Laten we eerst beginnen met de woonkamer, want dat is natuurlijk ook waar je waarschijnlijk het meeste bent of belangrijker nog: waar je de visite uitnodigt. En wat een huiskamer vooral rommelig doet lijken, is waarschijnlijk al het speelgoed van de kinderen.

Dat rondzwervend speelgoed is natuurlijk erg frustrerend. Als jij ook niet je nek wilt breken, schaf dan een Ikea Expedit kast aan en koop wat mandjes waar je het speelgoed in kunt doen. Super handig en ziet er leuk uit! Zo lijkt het een bankje, je hebt alleen nog wat leuke kussentjes nodig.

En zie hier het resultaat!

3. Keuken

In de keuken kun je héél véél doen om wat orde te scheppen.

Zo kun je nog meer schoonmaakspullen kwijt door onder de gootsteen een stang met bakjes te bevestigen. Je kunt natuurlijk ook aan de binnenkant van een deur een schoenenopberger ophangen. In plaats van schoenen, kun je hier mooi alle schoonmaakflessen in kwijt.

Hieronder zie je wat voorbeelden. Je kunt ook zien hoe je de opbergkast onder je trap efficiënt kunt indelen, zodat je alle potjes e.d. kwijt kunt. Natuurlijk heel handig om in één overzicht te zien wat je allemaal in huis hebt.

 

4. Cadeaupapier, lintjes, kraaltjes, knoopjes

Weet jij ook nooit waar je je cadeaupapier moet laten? Misschien leg je het ergens op een kast, maar je hebt het waarschijnlijk liever uit het zicht liggen. En natuurlijk is het handiger om je cadeaupapier op dezelfde plek te bewaren als cadeaulintjes, scharen, verjaardagskaarten e.d.

Wat natuurlijk dé perfecte oplossing is, is om de binnenkant van een (kast)deur te gebruiken. Koop een aantal kruidenrekjes en bevestig die aan de binnenkant van de deur. In de rekjes kun je mooi wat potjes kwijt, waar je alle kleine dingetjes in kunt doen. Je kunt ook een losse stang kopen, waar je verschillende maten potten aan kunt hangen. Daar kunnen dan ook weer van alles in kwijt. Bij de Ikea kun je de zogeheten 'alleshouder' kopen (Variera). Dit is superhandig voor cadeaupapier, maar ook voor bijvoorbeeld plastic tasjes.

 

5. Hou het netjes

Hoe moeilijk het ook is, maar probeer het écht netjes te houden. Hou alles wat bij elkaar hoort, op één plek. Dan hoef je nooit ver te zoeken als je iets kwijt bent. Alle kleine spulletjes kun je ook altijd in weckpotten doen, dit ziet er ook leuk uit. Op internet staan heel veel creatieve manieren om op te ruimen, een goede tip is Pinterest.com.

Vind jij zo'n opbergbankje nou ook super leuk, maar ben je zelf niet zo handig? Je kunt via www.tuinklushulp.nl een handige Harry inschakelen! Geef je klus op en zij zoeken iemand die de klus kan klaren!

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1674 Hits
0 reacties

7 leuke feitjes en fabels!

Wist jij dat er een gevaarlijk gas vrij komt als je plast in een wc met bleekwater?

Dit en andere leuke feiten en fabels hebben wij voor jou verzameld! Waren ze bij jou al bekend?

1. Met warm water schoonmaken is beter dan met koud water

Niet waar. Heel veel reinigingsproducten komen juíst beter tot hun recht in combinatie met koud of lauwwarm water, behalve afwasmiddel. We begrijpen dat koud water niet erg lekker is aan je handen, dus wat dat betreft kan je beter lauwwarm water gebruiken.  Als je alléén water wil gebruiken (dus zonder schoonmaakmiddel), dan kan je wél beter heet water gebruiken. Dit doodt de bacteriën. 

2. Zuur verwijdert kalk

Waar. Zure reinigingsmiddelen zoals schoonmaakazijn kunnen kalk heel goed verwijderen. Hoe sterker het zuur, hoe beter deze een kalk verwijderende werking heeft. Middelen met een PH-waarde onder de 7, zijn zuur. Deze middelen tasten bijvoorbeeld ook de voegen aan, dus pas hier mee op. Anders kan er namelijk lekkage ontstaan. 

3. Kauwgom in je kleding kan je verwijderen met pindakaas.

Waar. Smeer pindakaas op het stuk kauwgom. Gooi het kledingstuk in de wasmachine, wassen op 40 graden en de kauwgom is eruit! Er blijft ook geen vetplek in je kleding zitten. 

4. Schoonmaakmiddelen zijn ongevaarlijk

Niet waar. Een voorbeeld hiervan is chloor. Er kunnen chloorgassen en chloramines ontstaan. Chloramines zijn chloor-stikstofverbindingen die de luchtwegen en ogen irriteren. Chloorgas is een erg giftig en bijtend gas dat kan vrijkomen als je bleekwater mengt met andere producten. Met name het toevoegen van zuren zorgt voor een chemische reactie. Wist je trouwens dat door in een wc te plassen waar bleekwater in zit, er ook giftig chloorgas ontstaat?

Je kan dus beter allesreiniger gebruiken of – nog beter-  ecologische middelen.

5. Een vrouwenbureau is viezer dan een mannenbureau 

Waar. Wij vrouwen denken vaak dat we heel hygiënisch zijn, maar helaas. Onze werkplek blijkt toch een bron van bacteriën . Dit komt vooral, omdat vrouwen vaak eten op hun bureau verzamelen en omdat we make-up op hebben. En ook al ziet het bureau van een vrouw er schoner uit (kom maar kijken hier op kantoor voor het bewijs!), door gebruik van cosmetica en handlotions blijven de bacteriën aanwezig. 

Vrouwen eten ook veel meer aan hun werkplek. Ook in de wintertijd is de hygiëne achter de bureaus slechter dan in de zomer, omdat vrouwen dan vaker binnen blijven om te lunchen.

Vrouwen zijn echter veel meer bereid om iets te doen aan de hygiëne op kantoor. Mannen nemen bijna nooit de moeite om wat schoon te maken en als ze dit dan tóch doen, gebruiken ze vaak een vuile doek waardoor het probleem enkel erger wordt.

6. De wc-bril is het meest vieze in het huis.

Niet waar. Het is echt zo: er zijn nog heel veel andere dingen in je huis die nóg viezer zijn dan je wc-bril. Wat dacht je bijvoorbeeld van je toetsenbord, je mobiele telefoon, je messen, deurknoppen, maar ook je hoofdkussen. En het meest vieze is je gebruikte vaatdoekje in de keuken! 

7. Van schoonmaken word je gelukkig 

Waar. Je hebt er misschien een ontzettende hekel aan, maar van schoonmaken schijn je dus gelukkig te worden. Ten eerste is het een stukje mentale ontspanning; afleiding van je drukke leven, door je helemaal te storten op het schrobben van bijvoorbeeld de wc-pot. Sowieso is beweging heel goed voor je mentale gezondheid en schoonmaken is natuurlijk ook bewegen. Tevens krijg je er ook bijvoorbeeld strakke benen van, dat is toch heerlijk! Dus snel van de bank af en schrobben maar! ;)

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1657 Hits
0 reacties

Laat je badkamer weer stralen!

Persoonlijk vind ik het schoonmaken van de badkamer wel één van de meest vervelende klusjes. Je bent -naar mijn gevoel- ellenlang aan het schrobben, voordat je ook maar een beetje resultaat ziet. 
Máár.... het schijnt dus makkelijker te kunnen. We zijn daarom op zoek gegaan naar een aantal tips zodat je snel en gemakkelijk kunt zorgen voor een blinkend schone badkamer!

Probeer jij ze ook uit?

1. Voegen weer stralend wit!

Last van bruin/ gele voegen? Maak dit schoon met een tandenborstel en wat bleek. Even laten intrekken, en vervolgens afspoelen met wat water. 

Wat misschien nóg makkelijker is: een plantenspuit vullen met een mengsel van water, bleek en soda. Aanbrengen, ook weer laten inwerken en afspoelen. 

 

2. Gele vlekken in douchebak of bad?

Citroensap zou hier perfect tegen werken! Spoel vervolgens na met koud water. 

Je kan je badkuip ook vullen met warm water en azijn. Dit even laten intrekken en na spoelen. 

 

3. Douchekop ontkalken

Vul een stevige plastic zak met 1/3 kop zuiveringszout en 1 kop witte azijn. Bind de zak om de douchekop heen en laat het één nachtje zitten. De volgende dag kan je even de kop naspoelen en een droge doek er langs halen. 

 

4. Zwarte tegels weer mooi zwart?

Heb je last van witte aanslag op je zwarte tegels? Volg dan dit stappenplan: 

- Schrob met groene zeep en een schuursponsje het meest hardnekkige vuil los

- Spuit met een plantenspuit gevuld met azijn, rijkelijk over de vloer heen. En laat het ongeveer een kwartiertje intrekken. 

- Neem met een Magic Eraser de donkere tegels af

- Wrijf vervolgens droog met een microvezel doek. 

- Laten drogen en desnoods de stappen herhalen. 

Na het schoonmaken kan je de tegels inwrijven met witte boenwas, dan blijven de tegels nog langer mooi. 

 

5. Laat je kraan weer glanzen.

Poets de kranen met een beetje tandpasta en neem het daarna af met een droge doek. Je kranen glimmen weer! 

 

6. Douchecabine

Er zijn verschillende manieren om opgedroogde waterspetters en kalk van de douchecabine te verwijderen. We sommen hieronder een aantal tips op: 

- Sop met afwasmiddel en een sponsje de douchecabine in en spoel het daarna af met water en maak het vervolgens droog met een handdoek.

- Daar hebben we ‘m weer: schoonmaakazijn in een plantenspuit. Royaal de cabine in spuiten en vervolgens na spoelen en afdrogen. 

En kalkaanslag voorkomen: na iedere douchebuurt de cabine droog trekken! 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
5318 Hits
1 reactie