Hoi!

Mijn naam is Laura, maar wellicht heb je me al weleens gesproken aan de telefoon. Ik ben namelijk communicatiemedewerker bij Huiscleaning. Daar valt ook klantencontact onder. Daarnaast vind ik het leuk om teksten te schrijven. Ik wens je veel leesplezier met de blogberichten over schoonmaaktips, -feitjes en -weetjes!

Met vriendelijke groet, 

Laura
Team Huiscleaning 

E-mail: info@huiscleaning.nl 
WhatsApp-support: 06-39405602

Matras schoonmaken: het stappenplan

Uit onderzoek blijkt dat een mens een halve tot één liter aan vocht verliest per nacht. Dit vocht komt terecht in je hoofdkussen, dekbed en molton, maar dringt zich vaak ook diep in het matras. Al dat vocht zorgt voor…schimmels! Niet alleen is het verstandig om daarom je beddengoed regelmatig te verschonen, maar zeer zeker moet je je matras niet vergeten. Hoe je je matras schoonmaakt? Dat lees je hieronder.

 

1. Beddengoed wassen

Haal alles van je bed af: kussens, hoeslaken, molton, dekbed etc. Lees goed de waslabels en gooi het beddengoed in de wasmachine. Indien mogelijk op de hoogste temperatuur, zodat alle bacteriën gedood worden.

Een hoofdkussen van dons, schuim, wol of synthetische stof kun je zo in de wasmachine doen en wassen op 60 graden. Je hoofdkussen stop je meteen daarna in de droger. Voor een lekker vol hoofdkussen, doe je twee tennisballen in een sok erbij. Een hoofdkussen van schuim laat je drogen aan een waslijn.

 

2. Matras stofzuigen

Zuig met een stofzuiger al het viezigheid van je matras af: huidschilfers, haren en mijten. Eigenlijk moet je dit wekelijks doen, wanneer je ook je beddengoed verschoont. Het stofzuigen van je matras is vooral heel erg effectief voor het verwijderen van huisstofmijt. Gebruik een mondstuk dat bedoelt is voor meubels; hiermee beschadig je het matras niet.

 

3. Verwijder vlekken

Meng twee eetlepels waterstofperoxide met 1 eetlepel afwasmiddel. Wrijf met een oude tandenborstel de vieze kringen en vlekken in met het mengsel. Veeg de vlekken vervolgens af met een vochtige doek. Maak het matras absoluut niet te vochtig, dit vocht zal er namelijk allemaal in gaan trekken.

 

4. Matras schoonmaken met baking soda

Strooi baking soda over je matras. Je kunt hier gerust het hele pak voor gebruiken. Zorg ervoor dat de soda over het hele matras verspreid ligt en laat het een uur intrekken. Na een uur pak je de stofzuiger erbij en zuig je al de soda op. De baking soda trekt al het vocht en vuiligheid uit het matras. Zo is het weer heerlijk fris!

 

5. Laat het matras luchten

Wanneer je matras helemaal schoon is, is het verstandig nog even goed te luchten. Dan heeft het vocht alle gelegenheid om op te drogen. Zet alle ramen open. Ook uv-stralen kunnen helpen bij het doden van de laatste bacteriën, dus indien mogelijk laat je het zonnetje lekker naar binnen schijnen.

Keer het matras om de 2-3 maanden om. Zo voorkom je slijtage aan het matras en kan het langer mee gaan.

 

Heb jij nog tips voor het schoonmaken van het matras? Laat het ons weten!

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1772 Hits
0 reacties

Lente in huis halen, zo doe je dat!

Je zou het misschien niet denken, maar het is bijna lente! En wat verlangen we er naar om de vogeltjes te horen fluiten en de eerste warme zonnestralen op onze rug te voelen. Hangt er in huis nog een winterse sfeer, vanwege de zware gordijnen, de kaarsjes en wellicht nog de achtergebleven kerstversiering? Oei! Hier moet snel verandering in komen. Haal de lente in huis met onderstaande tips!

 

1. De voorjaarsschoonmaak

Misschien het minst leuke, maar het hoort er natuurlijk wel bij als je dat lentegevoel naar binnen wil halen: de voorjaarsschoonmaak. Haal een doekje door de keukenkastjes en de koelkast, ruim je kledingkast op en was de gordijnen. Je moet er natuurlijk wel even de tijd voor nemen, maar alles zal na de grote schoonmaak weer heerlijk opgeruimd zijn en fris ruiken! Wellicht kun je zelfs al wat lente- en zomerkleding van zolder halen, voor als die ‘Siberische kou’ eindelijk weg is…

 

2. Verse bloemen

Zet een kleurige tak magnolia in een mooie vaas of koop een mooie bos bloemen. Dat maakt de boel toch al een stuk gezelliger! Wil je iets leuks doen met de kinderen? Neem ze dan mee naar een pluktuin, dan kun je je eigen bloemen plukken! Zo heb je én een mooie bos bloemen én je hebt een leuke activiteit: twee vliegen in één klap!

 

3. Haal kleur in huis!

Als je aan de lente denkt, dan denk je waarschijnlijk aan: kleur! Vooral pastelkleuren doen het dan erg goed. Kleed het huis leuk aan met kleurige kussens, zonnige accessoires of ga eens dat muurtje verven! Het huis zal gelijk een stuk frisser aanvoelen. Ben jij niet zo’n held met verven? Een van de dienstverleners van TuinKlushulp kan je vast helpen!

 

4. Natuurlijk licht

Breng het licht in huis, door de gordijnen open te trekken. Vind je het toch een fijner idee om de gordijnen dicht te houden, zodat de buren niet naar bunnen kunnen spieken? Werk dan met lichtere materialen, zoals transparante gordijnen. Haal ook de ‘zwaardere’ stoffen uit huis weg, zoals fluweel, maar ook plaids. Het zal al gelijk een stuk lichter ogen.

 

5. De geur van de lente

Gooi de ramen en deuren open en laat de heerlijke lentegeur naar binnen komen. Kies jouw favoriete frisse geur in de vorm van spray of stokjes en laat het ook binnen naar het voorjaar ruiken. Ook verse bloemen of bloesem kunnen zorgen voor een heerlijke geur.

 

6. DIY

Ga eens lekker knutselen met de kinderen; eierschalen vullen met plantjes, bloempotjes verven etc. Op Pinterest vind je genoeg DIY inspiratie om een middagje creatief bezig te zijn! Niet alleen leuk, maar je houdt er natuurlijk ook veel leuke zelfgemaakte woonaccessoires aan over.

 

Heb jij bovenstaande stappen doorlopen en is jouw huis helemaal lente-proof? Hier kun je het testen! Hoe haal jij de lente nog meer in huis?

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
684 Hits
0 reacties

Deze 7 dingen zijn viezer dan de wc-bril!

Hang jij ook bijna standaard boven een openbaar toilet, omdat je zo vies bent van alle bacteriën? Of bedek je de wc-bril standaard met een laag wc-papier, voordat je je billen laat zakken? Het schijnt dus dat een wc-bril best wel mee valt, sterker nog, we kunnen 7 andere dingen opnoemen die viezer zijn! Bereid je voor, hier komen ze.

 

1. Vaatdoekje

Een vaatdoekje, maar ook een theedoek of een keukensponsje, bevat veel meer bacteriën dan een wc-bril. Dit kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid, je kan bijvoorbeeld een voedselinfectie oplopen als het in contact komt met je eten. Was je vaatdoekje, theedoeken en handdoekjes regelmatig op 60 graden, dit doodt de bacteriën. Vervang de doekjes dagelijks.

 

2. Tandenborstel

Je tandenborstel staat vaak in dezelfde ruimte als het toilet. Als je je toilet doorspoelt, spetteren alle bacteriën omhoog en dwarrelen weer langzaam naar beneden op onder andere, ja daar komt ie, je tandenborstel! De badkamer is natuurlijk ook een lekkere vochtige en warme plek, wat heerlijk is voor de bacteriën om te vermenigvuldigen. Hoe voorkom je nou dat je je tanden poetst met een met bacteriën bezaaide tandenborstel? Doe de deksel van het toilet naar beneden, voordat je doorspoelt. Zet ook altijd een raam open in de badkamer én zet tandenborstels altijd los van elkaar.

 

3. Telefoon

Maak jij jouw mobiele telefoon weleens schoon? Waarschijnlijk niet. Best gek, want op jouw telefoon zitten 10 keer zo veel bacteriën dan op de wc-bril! Gelukkig zijn die bacteriën niet schadelijk voor je gezondheid, maar toch is het wel verstandig je telefoon regelmatig even af te doen met een desinfecterend doekje.

 

4. Snijplank

Etensresten op een snijplank zijn erg hardnekkig, vooral als je rauw vlees snijdt op je snijplank. Het beste kun je een glazen snijplank gebruiken, dan hebben de bacteriën geen kans om in de plank te ‘kruipen’ én het is makkelijk schoon te maken. Als je toch een kunststof snijplank gebruikt, maak het dan na gebruik goed schoon door met heet water en afwasmiddel flink te schrobben.

 

5. Afstandsbediening

Waarschijnlijk gebruik je de afstandsbediening bijna dagelijks en daarom is het een behoorlijke bron van bacteriën. Het is dus erg belangrijk ook dit regelmatig schoon te maken, ook om te voorkomen dat je ziek wordt. De afstandsbediening kun je schoonmaken met een desinfecterend doekje.

 

6. Toetsenbord

Stof, etensresten, huidschilfers en haren; dit schud je waarschijnlijk allemaal uit je toetsenbord. Schrik niet: een toetsenbord bevat maar liefst 400 keer meer bacteriën dan een wc-bril! Het toetsenbord bevat ook vaak het zogeheten ‘verkoudheidvirus’ en dat is al helemaal vervelend als meer mensen dezelfde computer gebruiken. Regelmatig even afdoen dus!

 

7. Beddengoed en matras

Verschoon regelmatig je beddengoed, want dat is écht een broedplaats voor bacteriën. Dit komt doordat we ’s nachts transpireren en onder de dekens is het natuurlijk ook lekker warm, vocht en warmte trekt bacteriën aan. Een matras daarentegen kun je natuurlijk niet even in de wasmachine stoppen, maar je zou een matras wel na acht á tien jaar moeten vervangen. Niet alleen voor het comfort, maar dus ook vanwege de bacteriën en schimmels (schimmels ja!). Een matras kan op een gegeven moment ook zwaarder gaan wegen, vanwege de viezigheid die er in is gaan zitten. Hopelijk slaap je nog wel lekker vannacht, nu je dit gelezen hebt!

 

Natuurlijk, bacteriën zorgen voor een betere weerstand. Het is echter wel belangrijk om tóch regelmatig de bovenstaande dingen schoon te maken. Je wilt natuurlijk niet ziek worden. Maak jij al wél regelmatig deze broeihaarden van bacteriën schoon?

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1124 Hits
0 reacties

Ziektekiemen: schoonmaaktips voor het bestrijden van bacteriën

 

'Het heerst hè' is wat je waarschijnlijk hoort als je vertelt dat je een beetje verkouden bent. Hoe zorg je er nou voor dat je andere gezinsleden niet ook besmet worden? Dan dienen in ieder geval de ziektekiemen verwijderd te worden uit je huis. Hoe je dit doet, lees je in onderstaande tips. 

 

Beddengoed wassen 

Dat we toch wat vaker moeten schoonmaken dan we eigenlijk écht doen, dat wisten we misschien al wel. Maar ten tijde van een griepepidemie is het verstandiger om nóg vaker en grondiger schoon te maken, zodat bacteriën weinig kans hebben om te verspreiden en te vermenigvuldigen. Het beddengoed wassen is hier een goed voorbeeld van; als jouw gezin wat verkouden is, kun je dit beter wekelijks doen. Het beddengoed is namelijk een fijn plekje voor huisstofmijt en dat kun je niet gebruiken als je niet ziek wil worden. 

 

Toilet schoonmaken

Ook het schoonmaken van het toilet moet wat vaker gebeuren als je gezinsleden een wat lagere weerstand hebben. Om te voorkomen dat je buikgriep krijgt of dat je anderen besmet, doe je in ieder geval de toiletbril dagelijks af met een vochtig reinigingsdoekje. Doe ook de wc-deksel naar beneden wanneer je doorspoelt, anders worden de bacteriën verspreid door de hele ruimte. En héél belangrijk: was altijd je handen na een toiletbezoek! Maar dat hoeven we je niet te vertellen, toch?

 

‘Vergeten plekjes’ schoonhouden

Ziektekiemen verspreiden zich razendsnel via deurknoppen, trapleuningen, kranen, telefoons en lichtschakelaars. Vergeet deze dan ook niet schoon te maken! Heb je een zieke in het gezin, maak dan dagelijks deze ‘vergeten plekjes’ schoon. 

 

Het aanrecht: een bron van bacteriën

Het aanrecht móet schoon zijn en vrij zijn van ziektekiemen. Is dit niet het geval, komen de bacteriën  terecht in je eten en dát wil je natuurlijk niet hebben. Maak het aanrechtblad dagelijks schoon met een desinfecterend middel. Zet absoluut geen tassen of iets dergelijks op het aanrecht, dit zorgt ervoor dat het aanrecht kiemvrij blijft. 

 

Vergeet de gang niet

Leer jezelf aan om je schoenen uit te doen als je thuis komt, vraag ook jouw gasten om dit te doen. Laat je je schoenen aan in huis, neem je de E. coli bacterie mee naar binnen. Dat kun je niet gebruiken natuurlijk! Maak daarom ook de gang goed schoon, want dat is waarschijnlijk de plek waar de schoenen uit worden gedaan én waar dus veel bacteriën zijn. 

 

Koelkast schoonmaken 

Maak regelmatig de binnenkant van de koelkast schoon en nóg vaker als er verschillende virussen door de lucht rond dwarrelen. Was ook al de producten die uit de koelkast komen, voordat je ze gaat gebruiken. De koelkast is waarschijnlijk zoiets dat je vergeet schoon te maken, maar ook hier zijn heel veel bacteriën aanwezig. 

 

Met deze schoonmaaktips, is de kans veel kleiner dat je echt ziek wordt. En natuurlijk speelt een beetje geluk ook mee, want helemaal voorkomen kan natuurlijk niet! Of wel? Laat het ons weten!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
2320 Hits
0 reacties

Vandaag gesloten

Deze maandag is de carnavalsoptocht in Breda. Breda is natuurlijk dé stad waar het mooie kantoor van Huiscleaning gevestigd is! Hierdoor zijn wij vandaag gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Heeft u een vraag? U kunt uw mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zullen er voor zorgen dat uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoord wordt.

Fijne carnaval allemaal! 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
389 Hits
0 reacties