Hoi!

Mijn naam is Laura, maar wellicht heb je me al weleens gesproken aan de telefoon. Ik ben namelijk communicatiemedewerker bij Huiscleaning. Daar valt ook klantencontact onder. Daarnaast vind ik het leuk om teksten te schrijven. Ik wens je veel leesplezier met de blogberichten over schoonmaaktips, -feitjes en -weetjes!

Met vriendelijke groet, 

Laura
Team Huiscleaning 

E-mail: info@huiscleaning.nl 
WhatsApp-support: 06-39405602

Help! Fruitvliegjes!

Tijdens deze zomerse dagen zie je er wel honderden: fruitvliegjes. Heel irritant! En vies, want ze zitten op ons fruit, waar de vrouwtjesvlieg haar eitjes legt. Vooral met dit warme weer, ontwikkelt een larf zich binnen één dag tot een fruitvlieg! Je kunt je voorstellen dat je daarom ook echt óveral van die beestjes ziet! Huiscleaning geeft tips om van deze fruitvliegjes af te komen. 

 

Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes komen af op (over)rijp fruit, maar ook op rottend vuil en op bloemen.  Er zijn verschillende huismiddeltjes die je kunt proberen om deze vliegjes te bestrijden. 

 

  • Azijn en afwasmiddel

Vul een glas met een bodempje azijn en een drupje afwasmiddel. Zet het glas bij de fruitschaal weg en je zult een paar uur later een heleboel fruitvliegjes op de bodem zien liggen. Azijn is het lokmiddel en de afwasmiddel zorgt ervoor dat ze blijven plakken en verdrinken. 

 

  • Honing

Doe wat honing in een bakje, wat je vervolgens afsluit met huishoudfolie. Prik kleine gaatjes in de folie. Je zult zien dat de vliegjes op de honing af komen, maar daarna niet meer uit het bakje kunnen dankzij de folie.  

 

  • Stiekeme alcoholisten

Fruitvliegjes zijn gek op alcohol, vooral op port. Vul een schaaltje met deze drank en ze komen er van zelf op af. Ze drinken er van en zullen zo dood gaan.

 

  • Diervriendelijke methode

Vind je bovenstaande methodes maar zielig? Dan kun je een rijpe bananenschil in een plastic zak doen. Je wacht totdat er voldoende fruitvliegjes in de zak zitten, je sluit vervolgens de zak om de vliegjes daarna buiten te bevrijden! 

 

 

Voorkomen van fruitvliegjes

Eigenlijk wil je liever voorkomen dat fruitvliegjes überhaupt in jouw huis komen. Ook hiervoor hebben we wat tips:

 

  • Fruit wassen vóórdat je het in de fruitschaal legt

Was je fruit grondig voordat je het in de fruitschaal legt. Laat het fruit ook niet te lang in de fruitschaal liggen, maar eet het zo snel mogelijk op. Fruitvliegjes houden van overrijp fruit. Ook kun je je fruit in de koelkast bewaren, daar kunnen ze helemaal niet komen. 

 

  • Vervang de vuilniszak regelmatig

Laat je volle vuilniszak niet te lang in de prullenbak zitten, maar verschoon de zak regelmatig. Zo’n volle vuilniszak is namelijk een paradijs voor de vliegjes.  Zorg er ook voor dat de vuilnisbak goed sluit. 

 

  • Houd je keuken schoon!

Misschien wel voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je keuken goed schoon blijft en dat je regelmatig het aanrecht afdoet met een doekje. 

 

  • Regelmatig luchten

Zet op een koel moment van de dag de ramen tegenover elkaar open , zodat er frisse lucht binnen komt. Fruitvliegjes houden namelijk niet van tocht. Heb je meteen twee (fruit)vliegen in één klap: is je huis ook weer lekker geventileerd! 

 

  • Kruidenplantjes in huis

Fruitvliegjes houden niet van de geur van munt en basilicum en zullen dan ook wegblijven als je daar wat plantjes van op het aanrecht zet. Ook van de geur van lavendel blijven ze weg!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1392 Hits
0 reacties

Houd je huis koel met deze 5 tips

Wat een heerlijk weer om op een terrasje te gaan zitten óf lekker naar het strand te gaan! Niks is echter vervelender dan dat je huis een soort sauna is, daar moet het lekker koel zijn. Maar hoe doe je dit? Wij geven je handige simpele tips om je huis koel te houden. 

 

1. Ramen dicht

Houd je ramen, maar ook gordijnen of rolluiken, overdag altijd dicht om de warmte buiten te houden. Wanneer het wat koeler is, bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of laat op de avond, kun je wat ramen tegenover elkaar open zetten. Op die manier komt er een lekker frisse wind binnen. 

 

2. Bomen en planten

De schaduw van een boom geeft verkoeling in huis. Wanneer de boom in de winter zijn blad verliest, kan het zonnetje het huis opwarmen. Ideaal! Wanneer je muren uit de zon houdt, zal het in het huis koel blijven. Zo kun je bijvoorbeeld ook een klimop tegen je huis op laten klimmen. Ziet er ook nog eens leuk uit! 

 

3. Kook buiten

Dit klinkt vast als muziek in de oren! Wanneer je binnen kookt, zal de warmte van het koken in huis blijven hangen. Goede reden dus om de barbecue aan te steken, wat vrienden uit te nodigen en heerlijke gerechten klaar te maken in de tuin. Geen zin om te barbecueën? Dan kun je natuurlijk gewoon een lekkere salade maken of koude wraps, in ieder geval iets waarbij je je kookfornuis vermijdt. 

 

4. Ventilator

Een ventilator doet eigenlijk niks anders dan warme lucht rondpompen en af en toe zal je een koel briesje voelen. Je kunt daarom het beste wat flessen met bevroren water vóór de ventilator zetten. Dan voelt het net als een airconditioning!

 

5. Gebruik niet te veel apparaten

Probeer zo min mogelijk apparaten te gebruiken, zoals een wasmachine, droger, oven en stofzuiger. Deze apparaten zorgen alleen maar voor meer warmte in huis en van hard werken krijg jij het zelf natuurlijk ook veel te warm!

 

 

Geniet van de zomerse dagen! En voor wat verkoeling kun je vanaf nu wegvluchten in een heerlijk koel huis!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
848 Hits
0 reacties

Schoenen wassen in de wasmachine

Wellicht herken je het wel; je hebt net een paar nieuwe, witte, gympen gekocht. Je bent er extra voorzichtig mee, het zou een ramp zijn als ze vies worden natuurlijk. Maar je ontkomt er haast niet aan en na een paar keer dragen, zie je de eerst vlekken al verschijnen. Hoe maak je ze schoon? Door ze te wassen in de wasmachine! In deze blog lees je hoe. 

Je kunt niet zomaar al je schoenen in de wasmachine doen. Schoenen van leer of suède kunnen namelijk niet in de wasmachine, deze zul je met de hand moeten schoonmaken. Schoenen van katoen of canvas kunnen over het algemeen wel in de wasmachine. 

 

 Stap 1. Veters verwijderen

Haal de veters uit je schoenen, voordat je je schoenen in de wasmachine doet. Doe je dit niet, dan worden de veters niet goed schoon. Doe je veters ook niet los in de wasmachine, want ze kunnen in de afvoer terecht komen. Stop ze daarom in een speciaal waszakje óf in een kussensloop, waar je een goede stevige knoop in legt. Je veters kun je dus gewoon samen met de schoenen wassen in de wasmachine, als ze in ieder geval dezelfde kleur hebben. 

 

Stap 2. Het losse vuil verwijderen

Verwijder met een borsteltje het losse vuil van de schoenen. Zo heb je het meeste vuil al verwijderd en krijg je een beter resultaat na het wassen in de wasmachine! Je kunt hiervoor een oude tandenborstel gebruiken en wellicht een wattenstaafje of een tandenstoker voor de lastig bereikbare plekjes en zolen. 

 

Stap 3. Schoenen in de wasmachine

Stop je schoenen in een kussensloop en knoop deze goed dicht. Stop ook een paar handdoeken in de wasmachine, zo voorkom je schade aan je schoenen én aan de trommel van de wasmachine. 

Gebruik vloeibaar wasmiddel. Waspoeder kan namelijk in de schoenen blijven zitten. Stel je wasmachine in op 40 graden of lager en zet het centrifugeren op een laag toerental. 

 

Stap 4. Drogen

Doe je schoenen absoluut niet in de droger, want dan kun je daarna wel nieuwe schoenen kopen. Laat je schoenen aan de lucht drogen. Het beste kun je een aantal proppen keukenpapier in je schoenen stoppen, dan drogen je schoenen veel sneller én behouden ze hun vorm!   

 

Zo, een kind kan de was doen! Heb jij nog tips voor het wassen van je schoenen in de wasmachine óf maak jij ze liever schoon met de hand? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1208 Hits
0 reacties

Stof: wat is het en waar komt het vandaan?

Vorige week kon je al lezen over hoe je de grootste ergernis in huis, stof, kan aanpakken. Wist je eigenlijk dat jíj zelf de grootste veroorzaker bent van stof in huis? Lees nog meer over stof, waar het vandaan komt en huisstofmijtallergie. 

 

Wat is stof?

Dit is de betekenis die Wikipedia geeft: ‘Stof (deeltjes) bestaat uit kleine deeltjes materie van maximaal 500 μm (micrometer) ofwel 0,5 mm (millimeter) doorsnede.’ Maar dat zegt je waarschijnlijk nog niet zo veel.  Stof kan dus van alles zijn, als het maar een doorsnede heeft van maximaal 0,5 mm. Denk dus aan huidschilfers, stofvezels, zand, voedselafval, haartjes, as en roet. In huis heb je voornamelijk last van huidschilfers en vezels van kleding. Kijk maar eens wat er gebeurt als je plukt aan je panty! Waarschijnlijk komt er een wolk van stof tevoorschijn. Stof in de woning, wordt ook wel huisstof genoemd. 

 

Allergie voor huisstofmijt

De huisstofmijt is voor het blote oog niet zichtbaar, maar kan wel zorgen voor een heleboel ellende. Huisstofmijten houden van huidschilfers en zijn dan ook vaak te vinden in beddengoed, kleding, tapijten, matrassen, knuffelbeesten etc. Een allergische reactie kan ontstaan door de uitwerpselen van de huisstofmijt. Daarom is het belangrijk de voedingsbron van de mijt weg te halen; het stof. 

 

Huisstofmijt bestrijden

Veel mensen zijn allergisch voor huisstofmijt. Zij hebben ’s ochtends vaak een verstopte neus en moeten vaak niesen. Tevens kunnen de ogen ook rood en vochtig zijn. 

 Met onderstaande tips kun je de kleine beestjes (zoveel mogelijk) bestrijden. 

 

- Was beddengoed wekelijks op 60 graden. 

- Leg knuffelbeesten regelmatig in de vriezer; dat doodt de huisstofmijten.

- Regelmatig de slaapkamer stofzuigen; dat is immers de ruimte waar de meeste huisstofmijten verstopt zitten.

- Bed niet opmaken, maar de dekens opengeslagen laten liggen.

- Dagelijks ventileren (vooral in de slaapkamer!), door bijvoorbeeld de ramen open te zetten.

 

Feitjes over stof

1. We hebben stof nodig

Stof kan pollen bevatten, wat weer zorgt voor de bestuiving van bloemen. Ook zouden er geen wolken zijn zonder stof!

2. Stofzuigerzak regelmatig legen

Een volle stofzuigerzak zorgt er voor dat de stof juist verspreid wordt door de ruimte, wanneer je aan het stofzuigen bent. En dat wil je natuurlijk niet.

3. Stof op de planten

Valt het jou op dat jouw planten vaak een laagje stof hebben? Dit komt doordat bij planten watermoleculen vrij komen, en dit maakt de stofdeeltjes zwaar, waardoor de stof dus op de planten terecht komen.

4. Stof kost geld

Stof in de radiator zorgt ervoor dat hij minder krachtig is. Vergeet daarom niet regelmatig de radiator af te stoffen en met een föhn het stof eruit te blazen.

5. Stof is overal

Iedere vierkante meter in huis bevat elke dag 6 milligram stof! 

 

Stof; het blijft vechten tegen de bierkaai. Maar geen wolkje aan de lucht dus zonder stof! Goed dat het er daarom is!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
3427 Hits
0 reacties

Stof in huis – Hoe kom ik er vanaf?

Net het huis schoongemaakt en een paar uur later zie je het weer; stof…Je lijkt er maar niet vanaf te komen. We kunnen ons voorstellen dat dat stoort en op den duur kan stof zelfs ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Hieronder lees je hoe je stof makkelijker kunt afnemen én hoe je stofvorming enigszins kunt beperken. 

 

1. Je huis opgeruimd houden

Is het je nooit opgevallen dat stof juist om stoelpoten en andere voorwerpen blijft kleven? Zorg er daarom voor dat je zo weinig mogelijk dingen op de grond hebt staan, bijvoorbeeld door de ruimte onder de bedden en banken vrij te houden. Zo is het ook makkelijker stofzuigen. Allemaal kleine voorwerpen trekken ook stof aan (beeldjes, fotolijstjes, souvenirtjes etc.), de hoeveelheid hiervan zou je daarom misschien moeten beperken

 

2. Een mat neerleggen

Leg een mat bij de voor- én achterdeur. Dat scheelt weer bij het naar binnenlopen met al dat stof. Ook is het een idee om een schoenenborstel buiten neer te zetten, zodat de schoenen afgedaan kunnen worden voordat men binnenkomt. Of laat ze sowieso hun schoenen uitdoen binnen! 

 

3. De juiste volgorde

Je zou het misschien niet denken, maar het is beter om eerst te stofzuigen en dán pas te stoffen. Bij het stofzuigen, dwarrelen alle stofdeeltjes zo omhoog weer de meubels op. Dus éérst stofzuigen en daarna de meubels afdoen, dat werkt het beste! 

 

4. Filter schoonmaken

Maak regelmatig het filter van de afzuigkap schoon. Een schone filter, zuigt meer vuiligheid op, zo ook stof. 

 

5. Iedere week het beddengoed wassen

Ook het beddengoed is een stofverzamelaar en daarom kun je het maar beter regelmatig verschonen. Let op dat je niet te wild het beddengoed eraf haalt! Anders krijg je alsnog een soort van stoforkaan. 

 

6. Statisch doekje

Je kunt het beste stof afnemen met een licht vochtig statisch doekje in plaats van een katoenen doek. Een statische doek zorgt ervoor dat de stof verwijderd wordt in plaats van verspreid. Tevens beschadigt het de meubels niet. En hetzelfde als bij het verschonen van het beddengoed; doe vooral rustig. 

 

7. Kruimeldief

Stof rondom tafelpoten en dergelijke, kun je gemakkelijk verwijderen met een kruimeldief. Sowieso is een kruimeldief erg handig om even snel een stofwolk op te zuigen. 

 

8. Ramen open

Houd de ramen open als je stofzuigt. Je zult merken dat deze ventilatie er voor zorgt dat het stof niet weer net zo snel neerdwarrelt op je meubels. Heb je een zeer stoffig huis, dan adviseren wij om twee keer per week te stofzuigen.

 

9. Je huisdier

Je hoeft je trouwe harige huisgenoot niet meteen de deur uit te doen, maar het is wel verstandig om je huisdier regelmatig te kammen.  

 

Welke tips pas jij toe om stof in huis te verwijderen? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
817 Hits
0 reacties