Hoi!

Mijn naam is Laura, maar wellicht heb je me al weleens gesproken aan de telefoon. Ik ben namelijk communicatiemedewerker bij Huiscleaning. Daar valt ook klantencontact onder. Daarnaast vind ik het leuk om teksten te schrijven. Ik wens je veel leesplezier met de blogberichten over schoonmaaktips, -feitjes en -weetjes!

Met vriendelijke groet, 

Laura
Team Huiscleaning 

E-mail: info@huiscleaning.nl 
WhatsApp-support: 06-39405602

Schoonmaaktips voor na de feestdagen

It’s the most wonderful time of the year! Zeker, alleen de rommel die het na afloop geeft… Wat dacht je van uitgevallen naalden van de kerstboom, opgedroogd kaarsvet, vieze geur van de gourmet.. Wij hebben daarom dé schoonmaaktips voor je voor na de feestdagen! 

 

Gourmetlucht verwijderen

Grote kans dat jij tijdens de kerst hebt gegourmet. Helaas kan je daar nog dagen van nagenieten en dan hebben we het over de geur. Wanneer je de woonkamer instapt, komt je de gourmetgeur waarschijnlijk tegemoet, niet erg lekker! Wanneer je, voor het slapen gaan, een paar bakjes met azijn verspreid door de kamer zet, zal de gourmetlucht de volgende dag stukken minder zijn. Ook kun je de deuren en ramen even tegenover elkaar openzetten. Een andere manier om vieze geurtjes te verwijderen is om een paar geurkaarsen en geurstokjes verspreid door het huis te zetten. Is nog gezellig ook!

 

Kaasfonduepan schoonmaken

Heb je in plaats van gegourmet, genoten van een lekkere kaasfondue? Ook het schoonmaken van de kaasfonduepan is steeds weer een pretje… Vaak zijn de kaasresten helemaal aangekoekt en heb je grof geschut nodig om je pan weer helemaal schoon te krijgen. Vul je pan met koud water en doe er een scheutje afwasmiddel bij. Nadat het even heeft ingeweekt, krijg je de pan gemakkelijk schoon. Wat we dus altijd fout doen met het schoonmaken van de kaasfonduepan, is de pan vullen met heet water. Daar gaat kaas echter weer van smelten, waardoor het een rommeltje wordt. Koud water dus!

 

Kaarsvet verwijderen

Oei, je was iets te enthousiast met het roepen van ‘Yahtzee’ en je hebt per ongeluk een kaars omgestoten! Je tafelkleed zit nu onder het kaarsvet. Onderneem vooral niet direct actie, maar speel je spelletje gewoon af. Wanneer het kaarsvet volledig is opgedroogd, kun je het kaarsvet gemakkelijk verwijderen met een strijkbout. Leg een stuk keukenpapier over het opgedroogde kaarsvet en ga er met een strijkbout overheen. Het vet trekt in het keukenpapier en zit niet meer op je mooie tafelkleed! 

 

Kerstboom opruimen

Het liefst laat je je kerstboom gewoon voor altijd staan, dat snappen we. Maar wanneer het Driekoningen is, zal de kerstboom toch wel opgeruimd moeten worden. De beste manier om je echte kerstboom te verplaatsen, zonder dat er teveel naalden uitvallen, is om je kerstboom op een stuk zeil of oud tafelkleed te leggen en zo naar buiten te verplaatsen. Wel nadat je alle lichtjes en kerstballen eruit hebt gehaald natuurlijk! 

Andere tips voor het opruimen van de kerstboom en al de kerstspullen: 

  • Haal alle haakjes van de kerstballen, zodat je ze volgend jaar nog hebt. Bewaar ze in een leeg Tupperware bakje en leg ze bij de rest van de kerstspullen.
  • Wikkel de kerstboomverlichting om een kledinghanger, zodat je volgend jaar niet loopt te hannesen met het uit de knoop halen van de lampjes.
  • Bewaar je kerstballen in eierdozen, zodat ze gegarandeerd het jaar daarop nog heel zijn! 

De kerstboom lever je vervolgens in bij een inzamelpunt bij jouw gemeente, plant je in de tuin óf doneer je aan een dierentuin

 

Oven schoonmaken

Is jouw oven een waar slagveld na de feestdagen? Citroen doet wonderen! Snijd een citroen in plakjes en leg ze in een ovenvast schaaltje. Zet het schaaltje voor ongeveer 10 minuten in de oven op 200 C. Daarna kun je met een vaatdoekje gemakkelijk de binnenkant van de oven afdoen. Het ruikt nog lekker fris ook! Kan ook de ovenplaat en de bakplaat een grondige schoonmaakbeurt gebruiken? Lees dan de blog ‘Oven schoonmaken – Zo doe je dat!’. 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
37 Hits
0 reacties

Binnenkort worden wij Hlprs!

Binnenkort worden wij Hlprs! Via één platform kunnen particulieren dan terecht voor verschillende diensten, zoals huishoudelijke hulp, tuinhulp, klushulp én oppas.

 

Wat is Hlprs? 

Hlprs wordt uitgesproken als ‘helpers’. Dat is precies wat we aanbieden; een platform waar jij een helper kan vinden! Ze staan voor jou klaar om te helpen bij allerlei klusjes in en rondom het huis. Je kunt de helpers voor eenmalig boeken, bijvoorbeeld wanneer je de tuin zomerklaar gemaakt wil hebben, maar ook structureel behoort tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan wekelijks huishoudelijke hulp bijvoorbeeld. 

 

Hoe werkt het?

Je kunt heel simpel op het platform aangeven wanneer je welke dienst nodig hebt. Vervolgens kun je zelf uit een overzicht van alle helpers uit jouw buurt een dienstverlener kiezen plus hun uurtarief. Om je een handje te helpen bij het maken van de keuze kun je beoordelingen bekijken die de helper al eerder heeft ontvangen en lees je een korte introductie. Wanneer je een of meerdere helpers hebt geselecteerd die je aanspreken, worden zij eerst benaderd of zij de boeking willen accepteren. Als dat het geval is, ontvang je hier bericht van. Kunnen zij de boeking niet accepteren, worden andere helpers uit de buurt gevraagd of zij interesse hebben in de boeking. Vervolgens krijg jij dan de mogelijkheid een keuze te maken uit de helpers die interesse hebben.

 

Wat is er anders?

Het nieuwe platform Hlprs is gebruiksvriendelijk en ziet er hip uit! Veel verandert er verder niet, het wordt alleen allemaal een stuk makkelijker! Ben je op dit moment al klant van Huiscleaning? Dan zal je van ons nog een mail ontvangen met uitleg, zodat we het zo makkelijk mogelijk voor je maken. Deze mail ontvang je bij de overstap.

 

Het wordt snel bekend gemaakt wanneer de precieze overstap zal zijn van Huiscleaning naar Hlprs! Interesse in een huishoudelijke hulp? Dan kan je nu nog gewoon een aanvraag plaatsen op www.huiscleaning.nl!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
214 Hits
0 reacties

Zó houd je je kat uit de kerstboom

Mooi hè, zo’n kerstboom! Dat vindt de kat ook. Ben jij een kateigenaar en denk je dus automatisch dat je geen kerstboom kan zetten omdat de kat er anders geheid in zal springen? Dan heb je het mis! Wij hebben dé tips voor hoe je je kat uit de kerstboom houdt. 

Natuurlijk heb jij er geen zin in om je kat steeds uit de boom te trekken. Geen nood! Er zijn een heleboel trucjes om je kat uit de kerstboom te houden, zonder te veel moeite te hoeven doen. Dit jaar dus geen omgevallen boom en kapotte kerstballen! 

 

1. Aluminiumfolie

Oké, het werkt niet bij iedere kat, maar het is zeker het proberen waard. Leg wat vellen aluminiumfolie rond de boom, zodat jouw huisdier zal schrikken wanneer hij een poging wil doen om in de boom te springen. Het ziet er misschien niet zo mooi uit, die vellen naast de boom, maar hé, als het werkt! 

 

2. Kies de juiste kerstboomversiering

Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende kerstboomversieringen, zoals veren, strikjes en kerstballen van hout en kunststof. Kies daarom de versiering die het meest geschikt is voor een katteneigenaar, dus geen breekbare kerstballen. Mocht je tóch een paar breekbare ornamenten in de boom willen, plaats ze dan zo hoog mogelijk. 

 

3. Plantenspuit

Misschien niet de meest katvriendelijke manier om te voorkomen dat je kat de boom inspringt, maar spuit iedere keer als het gebeurt met de plantenspuit. Het beestje heeft dan gauw genoeg door dat hij maar beter niet de kerstboom in kan springen…

 

4. Zorg ervoor dat de boom stevig staat

Mocht het dan gebeuren dat de kat tóch de boom inspringt, heb je natuurlijk liever niet dat hij omvalt. Zorg er daarom voor dat de boom stabiel staat en dat er niet te veel versieringen aan één kant hangen. Hierdoor valt hij minder snel om. Plaats de boom ook bij voorkeur ver weg van meubels, zodat de kat dat niet kan gebruiken om makkelijker in de boom te komen. 

 

5. Geurtjes

Katten hebben een hekel aan een aantal geuren, voornamelijk citrusgeuren, zoals sinaasappel en citroen. Snijd een van de twee doormidden en leg deze onder de boom. Je zult merken dat je kat voortaan vanaf een afstandje naar de boom kijkt!

 

6. Maak de boom kat-proofKerst

Hoewel je misschien even een hekel hebt aan je kat wanneer hij weer een poging doet om in de boom te komen, je wil natuurlijk niet dat het z’n laatste kerst wordt. Hang daarom geen kerstversiering in de boom waarin hij zich kan verstikken, zoals sliertjes en engelenhaar. Wanneer je een boom met stam hebt, dek je de bak water af. In het water zitten namelijk stoffen van de kerstboom en de uitgevallen naalden, die giftig zijn voor huisdieren. Stofzuig iedere dag (of lees hoe je naalduitval kan voorkomen) of neem een kunstkerstboom, zodat je geliefde huisdier geen uitgevallen naalden binnenkrijgt. 

 

7. Kies een alternatieve kerstboom

Ook leuk; een kerstboom van hout, of een boom van kerstkaarten op de muur geplakt. Er zijn een heleboel alternatieve kerstbomen te bedenken die leuk te versieren zijn. Op het internet vind je een heleboel inspiratie

 

Welke maatregelen neem jij om te voorkomen dat je kat in de boom springt? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
31 Hits
0 reacties

Besparen op boodschappen

Zou jij graag aan het einde van de maand wat meer geld over willen houden, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Er zijn een heleboel bespaartips, waarvan we er graag één uitlichten: besparen op boodschappen. Herken je dat ook, dat je regelmatig schrikt van het bedrag dat je moet afrekenen in de supermarkt? Lees dan gauw verder! 

 

Boodschappenlijstje maken

Wanneer je een boodschappenlijstje maakt, kun je behoorlijk wat geld besparen op de boodschappen. Maak bijvoorbeeld een weekmenu van verschillende gerechten. Deze ingrediënten schrijf je op je boodschappenlijstje, waarmee je naar de supermarkt gaat. Doordat je een lijstje hebt waar je je aan moet houden, kom je minder in de verleiding om impulsaankopen te doen. Je werkt gewoon je lijstje af en daarmee bezuinig je enorm op je wekelijkse boodschappenkosten. 

 

Doe één keer per week boodschappen

Wanneer je één keer per week boodschappen doet, heb je beter inzicht in je uitgaven. Misschien dat je halverwege de week nog wat vers fruit of groente kan kopen. Heb je je boodschappen voor een hele week gedaan, dan zal je ook niet zo snel buiten de deur gaan eten of iets bestellen. Je weet dat je namelijk nog eten hebt liggen in de koelkast. 

 

Check wat je nog in huis hebt!

Het lijkt misschien logisch, maar kijk altijd even je voorraadkast na, voordat je het zoveelste pak suiker koopt. Het is toch zonde van het geld als je producten koopt, die je al in huis hebt. 

 

B-merk is ook prima!

Goedkoop is niet altijd duurkoop. Koop dus niet altijd de A-merken, maar kijk ook eens wat lager in de schappen naar de B-producten. A-merken staan meestal op ooghoogte, dus ga eens door de knieën en kijk welke alternatieven je hebt. Goedkoper en vaak even goed! 

 

Houd de aanbiedingen in de gaten

Kijk de foldertjes van verschillende supermarkten eens na op aanbiedingen. Het loont ontzettend als je diverse supermarkten afgaat voor de verschillende prijsknallers. Bijvoorbeeld wanneer het wc-papier ergens anders in de aanbieding is. Maar wanneer je daar een stuk voor moet omrijden met de auto, dan loont het natuurlijk niet. Wees dus kritisch. Ook 1+1 gratis lijkt mooi, maar niet wanneer je dat product eigenlijk niet nodig hebt.  

 

Kliekjes! 

Houd één keer per week een kliekjesdag. Dan eet je dus de restjes op die je eerder hebt ingevroren. Bijvoorbeeld een lekker bord spaghetti wat je eerder niet op kreeg, of die groentesoep die je hebt gemaakt van groenten die je nog over had. Gooi overgebleven groente dus nooit zomaar weg, maar maak er een lekker soepje van! Zo verspil je ook nog eens minder voedsel!

 

Doe geen boodschappen als je honger hebt

Wanneer je boodschappen gaat doen als je honger hebt, vind je alles lekker en gooi je automatisch veel meer in je winkelwagenmandje. Niet doen! Doe alleen boodschappen wanneer je geen trek hebt, daarmee bespaar je automatisch op de kosten. Je mandje zal namelijk minder vol zitten. Koop alleen de producten die op je boodschappenlijstje staan en houd je er aan, hoe moeilijk het ook is! 

 

Maak het zelf! 

Je kunt natuurlijk een pot tomatensaus kopen, maar hoe makkelijk is het om het zelf te maken! Scheelt behoorlijk in de kosten én het is vaak nog gezonder ook. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld babyvoedsel, jam, salade, soep, saus, mueslirepen en nog meer veel! Wie weet word je straks een echte keukenprins(es) wanneer je alles zelf maakt! 

 

Eet minder vlees

Misschien wil jij dit als echte carnivoor niet horen, maar probeer minder vlees te eten wanneer je geld wil besparen op boodschappen. Vlees kan namelijk best prijzig zijn en het is in ieder geval één van de duurste producten in de supermarkt. Er zijn een heleboel lekkere gerechtjes te bedenken zonder vlees! En ze zijn ook nog beter voor je portemonnee! 

 

Heb je dit nu een paar maanden geprobeerd, kijk dan eens of het inderdaad heeft gescheeld in de boodschappenkosten. Wedden van wel?! 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
91 Hits
0 reacties

Zo kun je je witte was wit houden!

Merk je dat je witte was na een aantal keer wassen toch wat grauwig wordt? Het is een veelvoorkomend probleem en daarom gingen wij op zoek naar tips voor hoe je je witte was stralend wit houdt! 

 

Was sorteren

Misschien vanzelfsprekend, maar was wit alleen met wit! Logisch toch, zou je denken? Je zou de eerste niet zijn die per ongeluk een zwarte sok bij de witte was gooit. Sorteer je wasgoed daarom altijd goed op kleur en materiaal. Gebruik voor de witte was ook enkel een wasmiddel speciaal voor witte was. Daar zit namelijk een soort bleekmiddel in, dat je witte was automatisch wat witter maakt.

 

Wasmachine schoonmaken

Vetluis in de wasmachine zorgt niet alleen voor een muffige geur aan je kleding na het wassen, het maakt je kledingstuk ook gelijk wat smoezeliger. Maak daarom je wasmachine regelmatig schoon, door een schepje soda in het zeepbakje te doen bijvoorbeeld en de lege wasmachine op 90 graden te laten draaien.

 

Hoe krijg ik witte was weer wit? 

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar soms is het te laat. Wanneer je na een paar keer wassen toch merkt dat je witte kledingstuk, handdoek of dekbedovertrek toch een wat grijzige gloed heeft gekregen, kun je een aantal dingen doen om je witte was weer wit te krijgen: 

 

  • Laat je witte was een aantal uur weken in karnemelk. Karnemelk zorgt ervoor dat je witte kledingstuk een stuk witter wordt. Gooi je geweekte kleding daarna in de wasmachine en draai een gewone was.
  • Wanneer je je witte kleding in de wasmachine gaat wassen, doe er dan wat bakpoeder bij. Je zult merken dat je kledingstuk minder grauw uit de wasmachine komt!
  • Soda gebruik je niet alleen om je wasmachine te reinigen, maar het heeft ook een blekend effect op je witte was. Laat de kledingstukken een nacht weken in een emmer met een schepje soda erbij. Daarna was je ze in de wasmachine op normale temperatuur.
  • Los vier aspirines op in een emmer warm water en doe daar ook je witte shirt, blouse of een ander kledingstuk bij. Laat het een paar uurtjes weken en was ze daarna in de wasmachine.
  • Hier heb je op dit moment weinig aan, maar in de lente en zomer is dit een perfecte methode om je was weer wit te krijgen; laat je kleding buiten in de zon drogen aan een wasrek. De zon zorgt ervoor dat je groezelige kleding weer wit wordt.

 

Vlekken verwijderen

Is jouw probleem niet dat je kledingstuk grauw wordt, maar dat je vlekken hebt in je kleding die je er niet uit krijgt? Ook daar zijn oplossingen voor. Zelfs vetvlekken zijn te verwijderen. Wij hebben eerder een blog geschreven over het verwijderen van de meest voorkomende vlekken uit kleding, zoals bloed-, (rode) wijn- en grasvlekken. Lees ook gauw de blog: ‘Zo verwijder je de meest voorkomende vlekken uit kleding!

 

Heb jij nog tips voor het wit houden van de witte was? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
103 Hits
0 reacties