Hoi!

Mijn naam is Laura, maar wellicht heb je me al weleens gesproken aan de telefoon. Ik ben namelijk communicatiemedewerker bij Huiscleaning. Daar valt ook klantencontact onder. Daarnaast vind ik het leuk om teksten te schrijven. Ik wens je veel leesplezier met de blogberichten over schoonmaaktips, -feitjes en -weetjes!

Met vriendelijke groet, 

Laura
Team Huiscleaning 

E-mail: info@huiscleaning.nl 
WhatsApp-support: 06-39405602

De 15 beste schoonmaaktips/ lifehacks!

Misschien vind je het wel heerlijk om iedere week je huis weer spic en span te maken. Maar dan ben je geloof ik wel een uitzondering, want de meeste mensen hebben er een hekel aan! Met deze tips is het doen van het huishouden een fluitje van een cent! 

 

1. Schelpen in de waterkoker

Niet erg smakelijk wanneer je een kopje thee zet en er stukjes kalk in jouw mok dwarrelen. Wanneer je een aantal (schone) schelpen in de waterkoker legt, zal je hier geen last meer van hebben. De schelpen nemen het kalk namelijk op. Vervang de schelpen om de paar maanden, mooie gelegenheid om een dagje naar het strand te gaan!  

 

2. Voegen schoonmaken badkamer

Verwarm azijn in een steelpannetje. Laat het niet koken. Doe de warme azijn in een plantenspuit en doe daar een scheutje afwasmiddel bij. Spuit royaal de voegen in en laat het een half uurtje intrekken. Spoel de voegen vervolgens schoon met warm water en ze zijn weer stralend wit!

 

3. Kreukvrije was

Heb jij ook zo’n hekel aan strijken? Haal dan meteen je kleding uit de trommel nadat je een was hebt gedraaid. Klop je kleding uit, hang het op aan een hanger en laat het aan de lucht drogen. Je zult merken dat je veel minder kreukels hebt dan wanneer je het in de droger zou doen. 

 

4. Streeploze vloer

Zie je nog steeds strepen wanneer je je vloer hebt gedweild met allesreiniger? Probeer het dan eens met ammoniak. Doe een scheutje ammoniak in een emmer warm water en reinig daar de vloer mee. Je vloer zal weer blinken als nooit tevoren!

 

5. RVS oppervlakken

Verwijder vlekken van RVS oppervlakken en laat het weer glimmen door een beetje olijfolie op een doekje te doen en daar het oppervlak mee in te wrijven. 

 

6. Gordijnen wassen

Wil je graag je gordijnen wassen, maar heb je er niet zo’n zin in om de haken eruit te halen? Laat ze er dan lekker inzitten! Doe er een washand omheen of een kussensloop met een elastiek. 

 

7. Kalkaanslag in wc-pot

Ook regelmatig last van kalkaanslag in de wc-pot? Vul een plantenspuit met schoonmaakazijn en spuit hier de binnenkant van de wc-pot mee in. De bruinige kalkvlekken zullen, nadat je het even in hebt laten trekken, zo weer verdwijnen!

 

8. Halve citroen in de vaatwasser

Wanneer je een halve citroen bovenin je vaatwasser legt, zullen je glazen veel schoner worden. Daarnaast zal je vaat ook heerlijk fris ruiken. 

 

9. Zet je kamerplant onder de douche

Sta jij ook regelmatig met een stofdoek de bladeren van je kamerplant af te doen? Dit kan veel makkelijker! Geef de plant een koude douche, letterlijk. Zet de plant onder de douche en spoel de bladeren af met de douchekop. 

 

10. Badkuip snel schoonmaken

Je ligt natuurlijk het liefst in een heerlijk schoon bad. Met waterstofperoxide verwijder je snel en gemakkelijk de vlekken in je badkuip. Schenk de waterstofperoxide in een plantenspuit en spuit hier de vlekken mee in. Even laten intrekken en daarna afspoelen met water. Waterstofperoxide kun je kopen bij de drogist. 

 

11. Wasmachine reinigen

Makkelijk en snel kun je de wasmachine reinigen met baking soda en azijn. Mix wat baking soda met water en doe dit mengsel in het wasmiddelbakje. Doe een scheut schoonmaakazijn in de trommel. Zet de wasmachine aan op de heetste temperatuur. Na afloop maak je de rubbers goed schoon met een stuk keukenpapier. 

 

12. Aspirine in de wasmachine

Zijn je witte kleren niet zo wit meer, gooi dan eens een aspirine in de wasmachine. Het klinkt gek, maar het werkt echt! Je kleren zullen weer écht wit zijn en ook zijn de gele vlekken onder de oksels weg. 

 

13. Vriezer ontdooien

Wanneer je de föhn op je vriezer zet, is het ijs zo ontdooit. Doe dit wel pas wanneer de vriezer al een paar minuten uit staat. Als je je vriezer gaat ontdooien wanneer het buiten ijskoud is, dan kun je daar je spullen uit de vriezer wegleggen. Ideaal!

 

14. Stinkende schoenen

Leg een koffiepad in je schoenen, dit neutraliseert de nare geurtjes. Want eerlijk is eerlijk; je hebt toch liever dat je schoenen naar koffie ruiken dan naar kaas? 

 

15. Houd het netjes en ruim alles meteen op! 

De vuistregel bij een schoon en opgeruimd huis; hou het bij! Laat je spullen niet zo rondslingeren, doe vingerafdrukken meteen af met een vochtig doekje en doe je belangrijke papieren zo snel mogelijk in een map. Zolang je het maar bijhoudt, zal het niet zo snel oplopen en ben je veel minder tijd kwijt aan het huishouden. 

 

Hopelijk heb je iets aan deze schoonmaaktips! En anders kun je natuurlijk ook altijd nog een huishoudelijke hulp inschakelen! 😊

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
8 Hits
0 reacties

Waarom zou je een huishoudelijke hulp inschakelen via Huiscleaning?

Het hebben van een huishoudelijke hulp is natuurlijk heerlijk. De werkzaamheden waar jij zelf niet aan komt óf een hekel aan hebt, worden uit handen genomen. Maar waarom zou je juist een huishoudelijke hulp inschakelen via Huiscleaning in plaats van het zelf te regelen? Dat vertellen we je graag! 

 

Groot database aan huishoudelijke hulpen

Het grootste voordeel van Huiscleaning is de landelijke dekking én het grote aantal huishoudelijke hulpen in ons database. We vinden vrijwel altijd een huishoudelijke hulp voor je. Je vult online het aanvraagformulier in waar je je wensen op geeft. Met deze wensen gaan wij aan de slag en zoeken wij de hulp uit die het beste aansluit bij deze wensen. Mocht het toch niet helemaal de juiste match zijn, dan gaan wij graag op zoek naar een andere hulp. Net zo lang totdat jij tevreden bent. 

 

Veilige betaling via de bank

Bij Huiscleaning betaal je niet contant. De betalingen gaan alleen via de bank. Je kunt betalen via iDEAL, een overboeking of een automatische incasso. Wel zo fijn én veilig! Je hoeft op die manier nooit te zorgen dat je contant geld in huis hebt. Daarnaast werken we voor de betalingen met een betrouwbare betalingsprovider: Online Betaalplatform. Zodra jij als klant hebt betaald, zorgt de betalingsprovider dat het direct naar de huishoudelijke hulp gaat. Hij of zij heeft het dan de volgende werkdag al binnen! Jouw huishoudelijke hulp krijgt altijd gegarandeerd het geld. 

 

Aanspreekpunt

Wanneer je ‘zwart’ een huishoudelijke hulp inschakelt, zijn er best wel wat onzekerheden. De hulp kan niks meer van zich laten horen of de hulp stopt per direct, zodat jij plots zonder hulp zit. Help! Bij Huiscleaning kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij proberen dan te bemiddelen en de situatie op te lossen. Zo adviseren we altijd een overeenkomst te tekenen met de huishoudelijke hulp, waarin je ook afspreekt dat er een opzegtermijn geldt van een maand bijvoorbeeld. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het dan niet alsnog voorkomt dat de hulp aangeeft tóch per direct te stoppen, maar we proberen er van alles aan te doen om tot een oplossing te komen. Dat de hulp bijvoorbeeld toch blijft werken, totdat we in ieder geval iemand anders hebben gevonden. Wel zo fijn als je ergens je beklag kan doen! Wij vinden het belangrijk dat je als klant gehoord wordt en staan altijd voor je klaar. Dat is onze rol! 

 

Aanvullende verzekering bij schade

Tevens hebben we, als een van de weinige bemiddelingsbureaus in Nederland, een aanvullende verzekering voor het geval de hulp per ongeluk schade maakt bij jou in huis. Dekt je eigen verzekering de schade niet of niet volledig? Dan kun je aanspraak doen op deze aanvullende verzekering. 

 

Neem je hulp mee!

We snappen dat je misschien wat sceptisch bent, het is toch heel wat om een vreemde in huis te laten! Dus waarom zou je niet gewoon de hulp van je buren laten poetsen?  Die is immers al een beetje bekend én je buren zijn erg te spreken over haar. Ook dat begrijpen we! Je kan haar ook gewoon via Huiscleaning laten werken. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is. Daarnaast is het uurloon voor de hulp inclusief vakantiegeld, vakantiedagen en kort verzuim. Als je haar ‘zwart’ laat werken, moet je er op letten dat je verplicht bent om ook die kosten te vergoeden. Bij Huiscleaning is het uurtarief all-in, weer een zorg minder!

 

Wist je trouwens dat je een boete kan krijgen van €4000 als je als particulier een illegale werkster hebt? Bij Huiscleaning weet je zeker dat de huishoudelijke hulp legaal in Nederland mag werken. Ook dat wordt gecheckt! 

 

Ga jij ook een hulp aanvragen bij Huiscleaning? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
26 Hits
0 reacties

Statische kleding: zo kom je er vanaf!

Misschien herken je het wel; je trekt dat nieuwe jurkje aan, maar het kledingstuk blijft aan je lichaam plakken. Niet erg flatterend. Je jurkje is geladen met statische elektriciteit. Geen nood, met een paar tips heb je je statische kledingstuk zo weer ‘ontladen’. 

 

Statische elektriciteit

Hoe komt het nou dat, vooral in de winter, je haar soms rechtovereind gaat staan of waarom die ene wollen trui knettert wanneer je hem uittrekt? Er is sprake van statische elektriciteit. Dit wordt veroorzaakt door wrijving tussen twee voorwerpen; kleding en lichaam bijvoorbeeld, maar ook bij twee kledingstukken die met elkaar in contact komen. Deze statische elektriciteit ontstaat voornamelijk wanneer de luchtvochtigheid erg laag is, bijvoorbeeld wanneer de verwarming thuis aanstaat. Wanneer je bent ‘geladen’ met statische elektriciteit, kunnen er ook schokjes ontstaan wanneer je metalen voorwerpen aanraakt, bijvoorbeeld deurkrukken. 

 

Statische kleding ontladen

Het staat natuurlijk niet zo mooi als dat jurkje tegen je lichaam aan plakt. Ook is het niet zo prettig dat je constant kleine schokjes krijgt wanneer je je bureaustoel aanraakt of de deur opent. Deze schokjes zijn overigens geen risico voor je gezondheid, maar vervelend is het wel. 

Wist je dat een aantal stoffen sneller elektrisch geladen zijn dan andere stoffen, bijvoorbeeld wol, zijde nylon, acryl, en fleece? Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor je je kleding makkelijk kunt ‘ontladen’ van statische elektriciteit. 

 

Gebruik haarlak

Spuit haarlak op je statische kledingstuk. Wel van een afstandje natuurlijk, anders ontstaan er vlekken op je kleding. Haarlak helpt perfect tegen statische kleren! Ook tegen statisch haar overigens. 

 

Laat je kleding drogen aan de buitenlucht

Door je kleding altijd maar in de droger te stoppen, worden ze sneller elektrisch geladen. Bij voorkeur droog je je kleding daarom aan de buitenlucht. Als dat niet kan, hang je kleding dan gewoon aan een wasrek. Stop alleen dingen in de droger, als het écht noodzakelijk is. 

 

Luchtvochtigheid verhogen

De grote veroorzaker van statische elektriciteit is droge lucht. Logischerwijs is een oplossing daarom; luchtvochtigheid in huis verhogen. Dit doe je bijvoorbeeld al door vochtige kleding uit de wasmachine op te hangen aan een wasrek. Ook kun je regelmatig de waterkoker aanzetten of planten aanschaffen met een groot bladoppervlak. Je kunt natuurlijk ook een luchtbevochtiger aanschaffen, als de droogte bij jou in huis een groot probleem is. 

 

Droogtrommeldoekjes

Wrijf antistatische droogtrommeldoekjes over je kleding heen. Handig voor als je weg moet en snel af wil van de statische elektriciteit. Je brengt de statische lading op deze manier over naar het doekje. 

 

Verander van schoenen

Bij het dragen van schoenen met een rubberen zool, heb je sneller last van statische elektriciteit. Probeer daarom alleen schoenen te dragen met een leren zool. 

 

 Heb jij ook regelmatig last van statische kleding? Wat doe jij eraan om dit te verhelpen?

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
91 Hits
0 reacties

Bedwants herkennen, bestrijden en voorkomen

Een ongewenst vakantiesouvenir, dat is de bedwants. De laatste jaren krijgen ongediertebestrijders steeds vaker de melding van deze insecten in huis. Dit komt omdat we de laatste jaren ook vaker reizen. Bedwantsen komen voor in hotels, hostels, bioscopen, treinen en dergelijke plaatsen, en reizen gemakkelijk met je mee door zich in je koffer te verstoppen. Niet gek dus dat deze beestjes ook bij jou in huis komen te zitten. En geloof ons, een lange reis overleven ze met gemak; ze kunnen maar liefst 35 uur zonder voedsel! Maar daarna voeden ze zich met jouw bloed…

 

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen (ook wel wandluizen genoemd) zijn erg klein, maar wél zichtbaar met het blote oog. Een volwassen bedwants is ongeveer 5 mm groot, donkerbruin, plat en ovaal. De wantsen leggen eitjes in groepen in je matras. Doordat de eitjes wit van kleur zijn, zijn ze lastig te zien. De wantsen zijn onder andere te vinden in je bed, zodat ze zich makkelijk kunnen voeden met bloed. Wat wellicht ook te zien is op je matras en waar je ze aan kunt herkennen; de uitwerpselen. Dit zijn hele kleine donkerrode vlekjes. De reden dat ze rood zijn, komt omdat het sporen van jouw bloed bevat.

Bedwantsen kunnen zich niet alleen verzamelen in je matras, maar ook op andere plekken in het huis waar het lekker warm en donker is. Denk hierbij aan elektrische apparaten, maar ook achter plinten, tussen lattenbodems, in je kleding, achter behang en in meubels.

 

Bedwantsen beten

De beet van een bedwants is niet te verwarren met een muggenbeet. Ze bijten in je lichaam en laten een spoor achter van bultjes. De bultjes kunnen opzwellen en gaan jeuken. In tegenstelling tot een muggenbeet, vormen de bultjes een rij. Iedereen reageert echter anders op een beet, dus je kan een bedwants niet alleen herkennen aan zijn beet. Je zou daarom grondig je huis moeten inspecteren of je sporen ziet van de wants. 

 

Bestrijding bedwantsen

Bedwantsen planten zich razendsnel voort. Als je de wants hebt ontdekt in een kamer, verplaats dan absoluut niet je spullen naar een andere kamer. Voor je het weet, heb je een plaag in heel je huis. Zelf de beestjes bestrijden is niet aan te raden. Je kunt ze moeilijk met het blote oog zien en daardoor is de kans groot dat er plekken worden overgeslagen waar ze verstopt zitten. Het beste kun je de ongediertebestrijder inschakelen wanneer je vermoeden hebt van een bedwantsplaag. 

 

Bedwantsen voorkomen

Natuurlijk zit je niet te wachten op bedwantsen en al helemaal niet in je eigen huis. Als je in een hotel gaat overnachten, laat dan altijd eerst je koffer op de gang staan en inspecteer je kamer eerst op de insecten. Is de kust veilig, zet dan nooit je koffer op of bij je bed. In plaats daarvan zet je je koffer zo ver mogelijk van het bed vandaan, in een bagagerek of zelfs in de badkamer. Mochten er dan toch bedwantsen verscholen zitten, dan springen ze niet zo makkelijk over naar je kleding in je koffer. Zodra je het hotel verlaat, controleer je je koffer goed op eventuele medereizigers. 

Wanneer je thuiskomt, was je je kleding op 60 graden. Kledingstukken die je niet op hoge temperatuur kunt wassen, doe je in een zak in de vriezer. Op beide manieren gaan de wantsen dood. 

 

Heb jij ooit te maken gehad met deze akelige beestjes? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
61 Hits
0 reacties

Schimmel in de badkamer: aanpakken en voorkomen

Schimmels kunnen allergische reacties, ademhalingsproblemen en een geïrriteerde huid veroorzaken. Geen pretje dus, wanneer je in je badkamer schimmelvorming ziet ontstaan. Gelukkig is het voorkomen en verwijderen van schimmels vrij simpel. Lees gauw verder! 

 

Schimmels ontstaan op warme vochtige plekken, ook in de badkamer dus. Vooral als je niet voldoende ventileert, zul je merken dat er heel snel schimmel verschijnt. Dit kan op de muren zijn, het plafond, de voegen en de kitranden. Het ziet er niet alleen vies uit, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Met een paar tips kun je schimmelvorming beperken én verwijderen. 

 

Schimmel voorkomen

De belangrijkste regel bij het voorkomen van schimmel is: ventileren! Altijd een raampje open laten staan in de badkamer, indien mogelijk. En ook zou je je badkamerdeur open moeten laten wanneer je aan het douchen bent én na afloop. Schimmel ontstaat juist wanneer damp van een warme douche niet weg kan. Veel badkamers hebben tegenwoordig een mechanische ventilatie, maar wanneer je dat niet hebt, zorg er dan voor dat het vocht weg kan door alles open te zetten. Ventileren, ventileren, ventileren! Heel belangrijk. 

Heb je geen mechanische ventilatie én geen raam in de badkamer? Dan zou je kunnen kiezen voor een elektrische ventilator. Deze zet je op de hoogste stand wanneer je een douche neemt en laat je ook nog even aanstaan na afloop. Ook het installeren van een ventilatierooster kan helpen. 

 

Schimmel badkamer verwijderen

Ben jij ook het slachtoffer geworden van die kleine zwarte/groene stipjes in je badkamer? Dan wordt het nu tijd om met grover geschut aan de slag te gaan om deze schimmels te verwijderen! Je kan met meerdere middelen van schimmel afkomen, er zijn hiervoor kant-en-klare middeltjes te koop in de winkel. Deze middeltjes zijn echter nogal prijzig en je kunt het ook heel makkelijk zelf maken! We hebben drie methoden voor je gevonden die helpen bij het verwijderen van schimmels: 

• Schimmel verwijderen met bleek

Wanneer ik met bleek aan de slag ga, zit mijn kleding altijd geheid onder de vlekken. Dus wees voorzichtig wanneer je deze methode probeert. Bleek werkt wel erg effectief bij het verwijderen van schimmels! Na afloop zijn de schimmels niet alleen onzichtbaar, maar ze worden ook echt gedood met bleek. Pak een plantenspuit en doe hier water in met een flinke scheut chloor. Spray royaal de schimmelplekken in met het mengsel. Daarna hoef je niks meer te doen, je zult zien dat de schimmelplekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!

• Schimmel verwijderen met azijn

Azijn is een stuk vriendelijker voor je kleding en is net zo effectief als bleek. Pak een spons en giet hier wat onverdund azijn overheen. Vervolgens dep je de schimmelplekken in met de spons. Even laten intrekken en net als bij de methode met bleek, zullen de schimmelplekken zó verdwijnen!

• Schimmel verwijderen met soda

Voeg een eetlepel soda toe aan een plantenspuit gevuld met water. Even schudden en dan de schimmelplekken inspuiten. Laat het even intrekken en spoel het daarna even na met water. Met dit mengsel verwijder je niet alleen de schimmels, maar voorkom je ook nieuwe schimmelvorming. Ideaal dus!

Als je huis ernstige schimmelproblemen heeft, is het raadzaam een professional in te schakelen. Voor grotere oppervlakken met schimmelplekken, voldoen de huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes helaas niet.  

 

Heb jij last van schimmels in de badkamer? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
84 Hits
0 reacties