Hoi!

Mijn naam is Laura, maar wellicht heb je me al weleens gesproken aan de telefoon. Ik ben namelijk communicatiemedewerker bij Huiscleaning. Daar valt ook klantencontact onder. Daarnaast vind ik het leuk om teksten te schrijven. Ik wens je veel leesplezier met de blogberichten over schoonmaaktips, -feitjes en -weetjes!

Met vriendelijke groet, 

Laura
Team Huiscleaning 

E-mail: info@huiscleaning.nl 
WhatsApp-support: 06-39405602

Besparen op boodschappen

Zou jij graag aan het einde van de maand wat meer geld over willen houden, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Er zijn een heleboel bespaartips, waarvan we er graag één uitlichten: besparen op boodschappen. Herken je dat ook, dat je regelmatig schrikt van het bedrag dat je moet afrekenen in de supermarkt? Lees dan gauw verder! 

 

Boodschappenlijstje maken

Wanneer je een boodschappenlijstje maakt, kun je behoorlijk wat geld besparen op de boodschappen. Maak bijvoorbeeld een weekmenu van verschillende gerechten. Deze ingrediënten schrijf je op je boodschappenlijstje, waarmee je naar de supermarkt gaat. Doordat je een lijstje hebt waar je je aan moet houden, kom je minder in de verleiding om impulsaankopen te doen. Je werkt gewoon je lijstje af en daarmee bezuinig je enorm op je wekelijkse boodschappenkosten. 

 

Doe één keer per week boodschappen

Wanneer je één keer per week boodschappen doet, heb je beter inzicht in je uitgaven. Misschien dat je halverwege de week nog wat vers fruit of groente kan kopen. Heb je je boodschappen voor een hele week gedaan, dan zal je ook niet zo snel buiten de deur gaan eten of iets bestellen. Je weet dat je namelijk nog eten hebt liggen in de koelkast. 

 

Check wat je nog in huis hebt!

Het lijkt misschien logisch, maar kijk altijd even je voorraadkast na, voordat je het zoveelste pak suiker koopt. Het is toch zonde van het geld als je producten koopt, die je al in huis hebt. 

 

B-merk is ook prima!

Goedkoop is niet altijd duurkoop. Koop dus niet altijd de A-merken, maar kijk ook eens wat lager in de schappen naar de B-producten. A-merken staan meestal op ooghoogte, dus ga eens door de knieën en kijk welke alternatieven je hebt. Goedkoper en vaak even goed! 

 

Houd de aanbiedingen in de gaten

Kijk de foldertjes van verschillende supermarkten eens na op aanbiedingen. Het loont ontzettend als je diverse supermarkten afgaat voor de verschillende prijsknallers. Bijvoorbeeld wanneer het wc-papier ergens anders in de aanbieding is. Maar wanneer je daar een stuk voor moet omrijden met de auto, dan loont het natuurlijk niet. Wees dus kritisch. Ook 1+1 gratis lijkt mooi, maar niet wanneer je dat product eigenlijk niet nodig hebt.  

 

Kliekjes! 

Houd één keer per week een kliekjesdag. Dan eet je dus de restjes op die je eerder hebt ingevroren. Bijvoorbeeld een lekker bord spaghetti wat je eerder niet op kreeg, of die groentesoep die je hebt gemaakt van groenten die je nog over had. Gooi overgebleven groente dus nooit zomaar weg, maar maak er een lekker soepje van! Zo verspil je ook nog eens minder voedsel!

 

Doe geen boodschappen als je honger hebt

Wanneer je boodschappen gaat doen als je honger hebt, vind je alles lekker en gooi je automatisch veel meer in je winkelwagenmandje. Niet doen! Doe alleen boodschappen wanneer je geen trek hebt, daarmee bespaar je automatisch op de kosten. Je mandje zal namelijk minder vol zitten. Koop alleen de producten die op je boodschappenlijstje staan en houd je er aan, hoe moeilijk het ook is! 

 

Maak het zelf! 

Je kunt natuurlijk een pot tomatensaus kopen, maar hoe makkelijk is het om het zelf te maken! Scheelt behoorlijk in de kosten én het is vaak nog gezonder ook. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld babyvoedsel, jam, salade, soep, saus, mueslirepen en nog meer veel! Wie weet word je straks een echte keukenprins(es) wanneer je alles zelf maakt! 

 

Eet minder vlees

Misschien wil jij dit als echte carnivoor niet horen, maar probeer minder vlees te eten wanneer je geld wil besparen op boodschappen. Vlees kan namelijk best prijzig zijn en het is in ieder geval één van de duurste producten in de supermarkt. Er zijn een heleboel lekkere gerechtjes te bedenken zonder vlees! En ze zijn ook nog beter voor je portemonnee! 

 

Heb je dit nu een paar maanden geprobeerd, kijk dan eens of het inderdaad heeft gescheeld in de boodschappenkosten. Wedden van wel?! 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
42 Hits
0 reacties

Zo kun je je witte was wit houden!

Merk je dat je witte was na een aantal keer wassen toch wat grauwig wordt? Het is een veelvoorkomend probleem en daarom gingen wij op zoek naar tips voor hoe je je witte was stralend wit houdt! 

 

Was sorteren

Misschien vanzelfsprekend, maar was wit alleen met wit! Logisch toch, zou je denken? Je zou de eerste niet zijn die per ongeluk een zwarte sok bij de witte was gooit. Sorteer je wasgoed daarom altijd goed op kleur en materiaal. Gebruik voor de witte was ook enkel een wasmiddel speciaal voor witte was. Daar zit namelijk een soort bleekmiddel in, dat je witte was automatisch wat witter maakt.

 

Wasmachine schoonmaken

Vetluis in de wasmachine zorgt niet alleen voor een muffige geur aan je kleding na het wassen, het maakt je kledingstuk ook gelijk wat smoezeliger. Maak daarom je wasmachine regelmatig schoon, door een schepje soda in het zeepbakje te doen bijvoorbeeld en de lege wasmachine op 90 graden te laten draaien.

 

Hoe krijg ik witte was weer wit? 

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar soms is het te laat. Wanneer je na een paar keer wassen toch merkt dat je witte kledingstuk, handdoek of dekbedovertrek toch een wat grijzige gloed heeft gekregen, kun je een aantal dingen doen om je witte was weer wit te krijgen: 

 

 • Laat je witte was een aantal uur weken in karnemelk. Karnemelk zorgt ervoor dat je witte kledingstuk een stuk witter wordt. Gooi je geweekte kleding daarna in de wasmachine en draai een gewone was.
 • Wanneer je je witte kleding in de wasmachine gaat wassen, doe er dan wat bakpoeder bij. Je zult merken dat je kledingstuk minder grauw uit de wasmachine komt!
 • Soda gebruik je niet alleen om je wasmachine te reinigen, maar het heeft ook een blekend effect op je witte was. Laat de kledingstukken een nacht weken in een emmer met een schepje soda erbij. Daarna was je ze in de wasmachine op normale temperatuur.
 • Los vier aspirines op in een emmer warm water en doe daar ook je witte shirt, blouse of een ander kledingstuk bij. Laat het een paar uurtjes weken en was ze daarna in de wasmachine.
 • Hier heb je op dit moment weinig aan, maar in de lente en zomer is dit een perfecte methode om je was weer wit te krijgen; laat je kleding buiten in de zon drogen aan een wasrek. De zon zorgt ervoor dat je groezelige kleding weer wit wordt.

 

Vlekken verwijderen

Is jouw probleem niet dat je kledingstuk grauw wordt, maar dat je vlekken hebt in je kleding die je er niet uit krijgt? Ook daar zijn oplossingen voor. Zelfs vetvlekken zijn te verwijderen. Wij hebben eerder een blog geschreven over het verwijderen van de meest voorkomende vlekken uit kleding, zoals bloed-, (rode) wijn- en grasvlekken. Lees ook gauw de blog: ‘Zo verwijder je de meest voorkomende vlekken uit kleding!

 

Heb jij nog tips voor het wit houden van de witte was? 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
65 Hits
0 reacties

Voedselverspilling tegengaan met deze tips!

In Nederland gooien we gemiddeld 47 kilo voedsel per jaar per persoon weg. Dit is natuurlijk een grote hoeveelheid en vaak nog goed voedsel wat we weggooien. Maar de grootste en belangrijkste reden dat we hier iets aan zouden moeten doen, heeft vooral te maken met de gevolgen voor het milieu. In deze blog vertellen we je graag de feiten van voedselverspilling en wat we er met z’n allen aan kunnen doen! 

 

Wat is voedselverspilling? 

Voedselverspilling vindt plaats wanneer voedsel, dat gemaakt wordt om te consumeren, wordt weggegooid. Het gaat niet om schillen, botten of graten, maar echt vast voedsel dat nog prima  gegeten zou kunnen worden. Maar het gaat ook om voedsel waarbij de houdbaarheidsdatum is verstreken. In Nederland verspillen we gemiddeld 47 kilo per persoon per jaar aan voedsel. Daar zijn restaurants niet eens bij meegeteld. In Nederland gaat maar liefst 51.000 ton aan voedsel vanuit restaurants naar de container. Van voedsel dat het meest verspild wordt, staat zuivel op nummer 1, brood op nummer 2 en groente op nummer 3. 

De reden dat we eten weggooien, heeft vaak te maken met het feit dat we te grote hoeveelheden kopen. Veel mensen vinden het moeilijk om in te schatten hoeveel ze nodig hebben van een bepaald product, dus halen ze vaak te veel. Veel daarvan verdwijnt vervolgens in de prullenbak. Ook wanneer de houdbaarheidsdatum verstreken is, wil men geen onnodig risico nemen en wordt het product weggegooid. Dit is niet altijd terecht, want het product kan wellicht nog prima te eten zijn. Een houdbaarheidsdatum is iets wat door supermarkten gegeven moet worden, maar hoeft niet altijd juist te zijn. Daarom is het van belang om even goed te ruiken aan en te kijken naar het product, voordat je het onnodig in de prullenbak gooit. 

 

Waarom is voedselverspilling een probleem?

Niet alleen is voedselverspilling zonde voor je portemonnee, maar de belangrijkste reden voor het aanpakken van voedselverspilling is het milieu

Voor het telen, vervoeren, koelen, bewerken en verpakken van voedsel zijn grondstoffen en energie nodig. De energie die daarvoor nodig is, komt van fossiele brandstoffen. Deze zorgen voor klimaatverandering. Voedselverspilling in huishoudens veroorzaakt ongeveer 1,5 procent van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen. Bij vlees is het dubbel zo belangrijk om verspilling te voorkomen. De productie ervan zorgt voor veel uitstoot van broeikasgassen. Als een deel daarvan wordt weggegooid, wordt de impact nog groter, want er is dan nog meer vlees nodig.

Verder vergroot het weggooien van voedsel de afvalberg. Als afval niet goed wordt gescheiden, komt er voedsel bij de ‘rest’-stapel terecht. Restafval wordt verbrand in afval-energiecentrales. Ook niet goed voor het milieu dus. 

 

Wat te doen tegen voedselverspilling?

Er zijn een aantal dingen die jij zelf kunt doen om voedselverspilling tegen te gaan. We geven je een aantal tips: 

 

 • Maak een boodschappenlijstje wanneer je boodschappen gaat doen. Controleer ook je voorraadkast, voordat je weer het zoveelste pak bloem op je lijstje zet. Een boodschappenlijstje zorgt ook voor minder impulsaankopen. Mensen met een boodschappenlijstje verspillen gemiddeld 40% minder voedsel dan mensen zónder lijstje.
 • Weeg bepaalde producten af, voordat je ze gaat bereiden. Bijvoorbeeld rijst of aardappelen. Zo voorkom je dat je teveel overhoudt. Mocht je tóch teveel overhouden, of je hebt je bord niet leeggegeten, kun je de restjes natuurlijk ook invriezen.
 • Introduceer een wekelijkse ‘kliekjesdag’. Restjes voedsel die je eerder hebt ingevroren, kun je die dag opeten.
 • Van overgebleven groente, kun je een heerlijke soep maken!
 • Een houdbaarheidsdatum is een indicatie die de supermarkt heeft gegeven. Is de THT-datum (tenminste houdbaar tot) verstreken, hoeft dat niet meteen te betekenen dat je het niet meer kunt opeten. Ruik, proef en kijk altijd goed naar het product dat over de datum is, voordat je besluit het weg te gooien. Overigens kun je producten na de verlopen TGT-datum (te gebruiken tot), beter niet meer consumeren na de verstreken datum.
 • Vraag om een doggy-bag wanneer je je bord niet leeg krijgt in een restaurant. Dit is niet alleen gebruikelijk in Amerika, ook in Nederland zie je het steeds vaker. Kun je de volgende dag nog een keer genieten van een lekker maaltje!

 

Wat doe jij om voedselverspilling tegen te gaan?  

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
57 Hits
0 reacties

Kalkaanslag uit wc-pot verwijderen

In het toilet kan een bruinige kalkaanslag ontstaan. Dat betekent niet per definitie dat je wc zo vies is. Op alle plekken waar water is, verschijnt na verloop van tijd kalk. Dus ook in een toilet. Vooral als de hardheid van water in jouw gemeente hoog is. Met onderstaande tips kun je de kalkaanslag in je toilet makkelijk verwijderen.

 

1. Ontkalken met cola

Met cola krijg je kalkaanslag gemakkelijk weg. Cola is de perfecte ontkalker, wat je misschien niet zou verwachten. Giet wat cola over de kalkplekken, laat de cola zijn werk doen door het even in te laten trekken, schrob het toilet even schoon met de wc-borstel en de kalkaanslag is verdwenen!

 

2. Baking soda en schoonmaakazijn

Dit is niet alleen dé ideale combinatie bij het ontstoppen van je gootsteen, maar ook voor het verwijderen van kalk. Strooi wat Baking soda over de kalk en giet er daarna (voorzichtig!) wat schoonmaakazijn overheen. Het kan een beetje gaan bruisen. Daarom moet je het er niet te snel overheen gieten. Laat het even intrekken, schrobben en klaar!

 

3. Ontkalken met schoonmaakazijn

Geen Baking soda in huis? Dan kun je je toilet ook reinigen met alleen schoonmaakazijn. Flink wat azijn in de pot gieten, laten intrekken en de kalkaanslag zal verdwijnen. Werkt het niet direct? Dan herhaal je het gewoon een paar keer. 

 

4. Schoonmaken met vaatwastablet

Een vaatwastablet? Inderdaad! Gooi ’s avonds, voordat je naar bed gaat, een vaatwastablet in het toilet. De volgende dag krijg je de kalkaanslag gemakkelijk verwijderd met de wc-borstel. Kalkaanslag verwijderen was nog nooit zo makkelijk! 

 

5. Goed bijhouden

Als je toilet van binnen weer helemaal blinkt, is het zaak dat je het goed bijhoudt. Op die manier zal het langer duren voordat er weer kalkaanslag verschijnt. Niet aan jou besteed of zie je dat simpelweg niet zo zitten? Schakel dan gewoon een huishoudelijke hulp in!

 

Kun je wel wat tips gebruiken voor het reinigen van de wc? Lees dan de blog ‘Wc schoonmaken: hét stappenplan voor een smetteloos toilet!’ 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
95 Hits
0 reacties

Haal de herfst in huis!

Vind jij het ook altijd weer zo gezellig als het buiten wat kouder wordt en je thuis de kaarsjes weer aan kan steken? Wij hebben een aantal budget tips voor je, zodat je je huis helemaal gezellig kunt inrichten voor de herfst. 

 

Plaid, kussens en kleedjes

Maak je huis gezellig en lekker warm, door te kiezen voor ‘aaibare’ accessoires. Denk aan een (grof gebreide) plaid voor over de bank, een paar gezellige (velvet) kussentjes en een kleedje voor onder de salontafel. Combineer verschillende stoffen en kleuren.  Het huis zal gelijk al stukken gezelliger aanvoelen en ’s avonds kun je lekker op de bank onder de plaid kruipen met een kopje warme thee!

Ook gordijnen kunnen, naast dat ze de zon tegenhouden, ook zorgen voor een stukje gezelligheid en geborgenheid. 

 

Kaarsen

Maak het letterlijk warmer in huis en zet wat kaarsen neer in de woonkamer. Bijvoorbeeld op een leuk kaarsenplateau op de salontafel of in leuke waxinelichthouders. Wil je ook nog dat het lekker ruikt, schaf dan een paar geurkaarsen aan. Typische geuren voor de herfst zijn kaneel, pompoen, sinaasappel, cederhout en dennengeur. 

Als je de ultieme herfstgeuren in huis wil hebben; bak eens een appeltaart! Leuk om te maken en lekker om te eten. 

 

Herfstkleuren in huis

Ga je nu een wandeling door het bos maken, dan zie je de meest prachtige kleuren. Haal deze kleuren ook in huis! De kleuren van dit seizoen zijn donkere oranjetinten, okergeel, donkerbruin, petrolblauw en donkergroen. Wil je een drastische verandering maken, verf dan eens een muur in een van deze kleuren. Is dat te heftig voor je, laat de kleuren dan terugkomen in de verschillende accessoires zoals kussens, vaasjes en bloemen. 

 

Herfstboeket

Een mooie bos bloemen op de eettafel staat natuurlijk altijd gezellig. Gebruik de volgende najaarsbloemen als je een echt herfstboeket wil maken: nerine, herfstcrysanten, aginozanthos, bessentakken, physalis, asclepia, hypericum en mooie herfstbladeren die je tijdens je boswandeling vindt. Ben creatief! Het is ook leuk om verschillende vaasjes te vullen met deze prachtige bloemen of met een mooie herfstige tak met rode besjes. 

 

Herfst woonaccessoires

Pompoenen heb je in allerlei maten en kleuren. Halloween is net voorbij, dus het is helaas al te laat om enge gezichten te maken van pompoenen (misschien voor volgend jaar!). Je kunt natuurlijk wel kleine pompoenen op de eettafel zetten, op de schouw of op een plank in de woonkamer. Andere ideeën voor herfst decoratie zijn een (zelfgemaakte) herfstkrans, dennenappels, eikels en ingelijste herfstbladeren.  

 

Wij zijn benieuwd naar jullie herfst metamorfose in huis!

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
72 Hits
0 reacties